[bilinmeyen] canim arkadasinda ne yazik ki konulari karistirdi galiba kurandan ayet var demis. Bu konuda ayet degilde hadisi serif var. Aman bilmeden arastirmadan olmayani isnad etmeyelim. Ben sana hadisi yazayim ama sen de arastir sor sorustur. Hatta ismailaganin filan fetva hatti var ara sor ailene karsida daha net konusursun ve bilgin olarak konusursun. Bide cok sinirlenmeni gerektirecek bir durum yok onlar eskiler buyukler onlar zamanlarinda hep oyle gormusler ve oyle olmasi gerektigini dusunuyorlar. Ayni konu acilirsa annecim bak Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem bu konuda şöyle bir hadisle ruhsat vermis tutmayabilirmisiz. Ben elbette denerim bir iki gun tutabilirsem ben de isterim cifter çifter Allahu Teala nin rahmetinden faydalanmayi ama bedenim izin vermezse ne yapabilirim toparlaninca kaza ederim dersin. Onlarda senin iyi niyetine inanirlar. Takma kafani uzme de uzulme de
Enes ibni Mâlik Radiyallâhu Anh rivayet ediyor:
Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem buyuruyorlar ki:
“Şüphesiz ki Allah (Azze ve Celle) yolculuk halinde bulunan kimseden orucu ve namazın yarısını kaldırmıştır. Hamileden ve süt emziren kadından da orucu kaldırmıştır.”
(Ebu Davud, Savm: 44, Tirmizi, Savm: 21; İbni Mâce Sıyam: 12)