Utayturku 18 Haftalık olduk bugün. kasıklarımda bi ağrı var ama son 2-3 gündür kemik ağrısı gibi. haftasonu çok temizlik yaptım yoruldum diye dikkate almadım ama ağrı aşağı doğru baskı yapmaya başladı. bide akıntım çok antibiyotik kullanıyodum 5 gündür ona yordum onuda. bugün dayanamadım hastaneye gittim bebeğin kafası aşağıda sol tarafımda tam kafasının olduğu yerde ağrı var aslında. doktor tekme atıyo baskı yapıyo olabilir kemiğe dedi. bende rahim ağzı hiç ölçülmedi ama onada bakabilir miyiz diye sordum. rahim ağzı kısalmasındada olurmuş bu baskı bende erkenden önlemek istedim ama çok olursa eğer ağrın ve akıntın o zaman acile gel alttan bakılması lazım burda o ultrason yok dedi. siz rahim ağzı kısalığını nasıl öğrendiniz yani belirtileri neydi. 18. haftada bebeğin artık biraz yukarda olması gerekiyor diye biliyorum ama benim çok aşağıda görünüyo doktor bişey demedi tabi de ben öyle düşünüyorum korktuğum için. normal mi bilmiyorum ayın 8inde aylık kontrolüm var o zaman gitsem geç mi olur
Babyone Utayturku rahım agzı uzunluğuna detaylıda bıle karından ultrasonla bakıldı. Kendı doktorumda karından baktı her defasında. Eger vok ufalmıssa kesın tanı ıcın alttan olcuye gerek oluyor
Pureloveee Utayturku ya bunu bende çok merak ediyorum benim de kasıklarımda değil ama tam rahmimde belli aralıklarla gelen 2-3 dk lık kasılmalarım oluyo 17+2 yim kontrolüm haftaya ağrıyla beraber koyu kıvamlı sarı akıntı da oluyo acaba bu rahim ağzı kısalması mı ki😞
defnemila Utayturku 14. Haftada bende bu ağrıları yaşadımda anlaşıldı. İlk etapda normal ultrason ile ölçtület. Kesin tanı için alttan muayne ile ölçüm yaptılar. 20+5 oldum hala rahim ağzı kısalığımdan dolayı sol alt tarafımda belli aralıklarla gelen kramp şeklinde sancılarım oluyor. Bebeğimde hep aşağıda hareketlerinden öyle hissediyorum en azından. Akıntım çok var ama antibiyotik kullanmadım onun için hiç. Doktorumda yazmadı zaten. Geçse bile tekrarlayacak bir şey diye sanırım bilemiyorum. Hakkımızda hayırlısı.
Kbrbydk Utayturku bende serklaj var rahim ağzında. Serklaj sonrası da kısalma devam etti. 16haftadan sonra kasiklarimda sanki aşağı doğru çekiliyor gibi net bir ağrı vardı. Bikini bolgemin hemen ustu ağrıyordu. Yururken bile hareket ettikçe ağrı daha da keskin oluyordu. Yuruyemiyordum kesiyordu direkt. Doktor rahim ağzı uzunluguna bakmisti ve gerçekten çok aşırı kısalmıştı yatış yapılmıştı. Çok kısalma olunca kasılmalar da oluyor. Mutlaka doğru ölçü için vajinal muayaneb olun. Karından net ölçüm alınmıyor.
Utayturku Babyone Benimde ilk haftalarda bakıldı tabi ama şuan büyüdüğü için baskıdan şüphelenip gittim alttan bakılması gerekiyormuş tam ölçü için. haftaya gideceğim bende
Utayturku Pureloveee bende malesef korkuyorum bebeğin kafası aşağıda ve o ağrı beni hep şüphelendiriyor. normal değilmiş gibi geliyor hep. sarı akıntım hep vardı ama 18e girince 3 gündür şuan daha yoğun bi akıntı var. ağrım ise hep var. sizde kontrolünüzde mutlaka sorun doktorlar sanırım bunu önemsemiyolar illa kanlı akıntı ile anlaşılacak bişey değl ama bakılmıyo yani
Szeys Pureloveee Enfeksiyon olduğu için akıntı oluyo ve tedavi edilmezde kısalmaya sebep oluyor. Ben 2 hafta önce doktoruma akıntı olduğu söyledim baktı enfeksiyon var yeni başlamış dedi ilaçlar verdi ve ölçümde 25 mm çıkmıştı. Geçen hafta yine gittim tekrar ölçtü 27 30 mm arası çıkıyo. Bebeğin başı aşağıya baskı yaptığı için pozisyondan bile fark edebilir ölçüm dedi. 30 haftalıktı son gittiğimde
Utayturku defnemila ağrıları hep söyledim ama bana normal rahim büyüyo dediler. ama 18. haftada bebeğin kafası aşağıda olması bana göre normal değil ağrıda normal değil yukarı çıkacaktı bana doktor öyle demişti o kadar karışık ki bide ilk gebeliğim herhangi düşük kürtajda olmadı o yüzden her şeyden şüphelenip korkuyorum. antibotiğe solunum yolu enfeksiyonu için başladım ama o idrar yollarınıda etkiledi sanırım :) size herhangi bişey söylemediler mi peki serklaj falan risk yok demekki sizdede inşallah sağ sağlim alırsınız kucağınıza
Utayturku Kbrbydk çok geçmiş olsun. bende aslında vajinal olmak istedim kesinleşsin ona göre hareket edeyim geç kalmayayım diye ama malesef yoktu tekrar gideceğim haftaya 19. haftamda o zaman tekrar muayene ile ölçüm yaptırıcam.
Szeys Utayturku Benim de ta o haftalardan beri başı hep aşağıda. 31.haftadayız bundan dolayı bi sorun yaşamadım. Ama akıntı ve ağrı enfeksiyondan kaynaklı oluyo ve kesinlikle üzerine gidilmeli. Ama dediğim gibi başı aşağıda olması sorun değil için rahat olsun
Utayturku Gul21 Enfeksiyon vardı zaten tedavi oldum sonra temiz çıktı 2 haftada bu kadar artmış olabilir mi bilmiyorum.
defnemila Utayturku Serklaj olabilirsin dediler ama şu an için değil. Tabi benim bu sırada sağ yumurtalıklarımda kist meydana geldi o patladı rahimde sıvı birikimi oldu vs. O yüzdende ertelendi biraz. Kontrol altındayım şuan sadece riskli gebelik uzmanına gidebiliyorum
Pureloveee Szeys öyle mi bende bi ara enfeksiyon geçirdim ilaçlar kullandım kontrol idrar tahlili temiz çıktı akıntı dışında hiç bi şikayetimde yok ama bunu mutlaka önümüzde ki hafta doktoruma soruyim nolur nolmaz teşekkürler cevap için
Kbrbydk Utayturku cok teşekkür ederim😘bence de canım en azından için rahat eder. Başka birşey varsa bile ona göre önlem alınır. İhmal etme olur mu
Utayturku Szeys hamileliğimin başından beri enfeksiyonla uğraşıyorum aslında. 2 kere bununla alakalı antibiyotik tedaviside gördüm en son 15 gün önce bunun için test yapıldı temiz çıktı. haftaya tekrar yapayım o zaman idrar kültürü. yani çok altta olunca korktum normalde daha yukardan bakıyodu doktorum
Burcinnnnnnnnnn Utayturku Bende 18+1 birkaç gündür genital bölgedeki kemiklerimde ara ara ağrı yaşıyorum. 19. Haftada Bebek 10 cm birden uzuyor gösteriyor programlarda. Bence bu değişime hazırlık İçin bu ağrılar. Sarımsı akıntı arada bende yaşıyorum . Bol su tüketmeye çalışıyorum devam ederse gidicem kontrolümden önce . Ne evhamlı şeymiş annelik 😊 Sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah bebişlerimizi
Utayturku Burcinnnnnnnnnn günde 3 litreden fazla su içiyorum sanırım ama enfeksiyon tekrar edermiş doktorum öyle dedi 18 hafta da 2 kere yaşadım inşallah daha yaşamam hepimiz sağlıkla alalım inşallah kucağımıza :)
Szeys Utayturku Evet bazen çok aşağıda geliyo hareketleri özellikle çok aşağıda hissedilince korkutuyo insanı🙄 ben de aynısını söyledim doktora çok aşağıda hissediyorum diye ama bi sorun yok çok şükür. Enfeksiyon için de bana fitil verdi 3 günlük. Sonrasında aplikatörle rahim ağzına sıkılan krem verdi dün gece bitti o da. Akıntı bayağı azaldı yok denecek kadar ama yine de doktoruma sordum antibiyotiği de kullan dedi ona devam edicem artık🙄
Ftszgn Bem 16 haftada serklaj oldum 19.9 mm e düşmüş rahim boyum arti hunisleme vardı ,hoc hissetmedim ben ama akintim coktu o belirtilerden biriymiş ,suan cok sukur rahim agzi dikisli 30 haftalik olduk 🤲