arslanmerve57 Esss1234 doktorum kesinlikle önermiyorum sağlıklı değil hem bebek hem anne için dedi. Yaptırmayı zaten düşünmüyordum ama yine de emin olmak için sordum ☺️
UraSsmom Esss1234 Ben sağlıklı olduğunu düşünmüyorum 50 gr 100 gr şeker yüklüyorlar mesela şeker hastası olmayan da olur yani tabi ki yüksek çıkar bitene kadar aç kalıcaksın boyuna glukoz içeceksin VS şahsen ben yaptırmıycam açlık tokluk baktırcam sadece
kaan Esss1234 ilk seferde yaptırdım 23 kilo ve 10 litre suyum vardı erkenden sancılandım ve mecburi sezaryen oldum.eger doktora gitmeseydim oğlumda bende yaşamıyorduk su anda. Bu gebeliğimde yaptırmadim hersey normal ve 7 kilo aldım 33 haftayı bitirdik çok şükür.
kaan Esss1234 herhangi bir problem veya şekere işaret eden bir rahatsızlığın yoksa 2. Ye hamile bir anne ve sağlıkçı olarak ben tavsiye etmiyorum ama herkesin kendi kararı saygı duyarım
wita arslanmerve57 ben cok pismanim yaptrmadigimda bebegimde hizli kilo artisi var ve yaptirmadigmdan seker varmi yokmu bilmiyorum vücudumdan ateş atyorum her doktor baska ama verilen sey gazoz gibi ve bi kerette 2 dilim baklava yemis kadar glukoz var icinde benide korkuttular yaptrmadim
Dilek1661 Yaptırdm bebeğe zararı olmadığını söyledi doktorum iyikide yaptırmışım yaptırmasam zararı olurdu şekerimi öğrenemicektim yine olsa yine yaparm🙂😉
Nurr Tabiki yapılmalı bence doktorum ne diyorsa ben onu uyguluyorum sonucta boşuna dirsek çürütmediler diye dusunuyorum ikinci gebeliğim iki gebeliğimde de yaptırdım çok sukur birsey cıkmadı
arslanmerve57 wita korkutmak değil herkes diyor sağlıklı değil zaten öyle bir kilo artışım olmadı bebek de risk de görülmedi ailede şeker de yok ihtimalleri düşünüp yaptırmak da saçma olurdu ☺️
Oyku10- UraSsmom o sizin düşünceniz ama normalde baklava pasta kola yada şekerli çay içmiyo musunuz. Hadi diyelim bunların hiçbirini yapmıyorsunuz eyvallah sağlıklı olmadığını nerden biliyorsunuz? Hem bebek hem kendinizin önlem amaçlı yapılıyor hemde bildiğiniz gibi BOYUNA aç kalmıyorsunuz 3 saatlik bir süreç ömür boyu sağlıksız kalmaktan iyidir
Suzii94 UraSsmom ben yaptırdım eğer dediğiniz gibi olsaydı Bende de çıkardı ama çıkmadı şekerim. Yengem 7 kilo bebek doğurdu sırf şeker yüzünden yaptırmadı çünkü hem bebek hem anne için aşırı riskli yaptırılması taraftarıyım
Ozgelin Devam edin böyle...şeker komasına girmek üzereydim nerdeyse allahtan yaptrmışım insülin iğnesi vuruluyorum hergün üç öğün...bende sanıyorum ki gebelikten rahatsızllanyrm meğer olay bam başkaymış....
wita arslanmerve57 bizimde yok benimde sekerle ilgili bi sıkıntım yok ama hamilelik şekeri bunlara baglı gelismiyo genellikle bilmiyom simdiki kafam olsa yaptiririm 😂
Ozgelin arslanmerve57 ailemde şeker yok gebeliğmde 10 kilo verdim almayı geççç.. Ama şeker komasına girmek üzereydim..yani yanlş düşünüyorsun...
Dilek1661 Fundamm yaptırmayanlar zararlı diyenler hangi mantıkta anlamıyorum ya hiç mi tatlı yemiyorlar hiçmi iki üç dilim ekmek yemiyorlar bir günde zaten alıyorsun 50mglik şekeri istesende istemesende yediklerinde zarar Yok ama bunu içtiklerinde zararı var pes yani
Hicoli Dilek1661 zararlı diyenler kocakarılar, mahalledeki teyzeler, komşular😂 ama yapılması gerek diyenler sağlık ocagındaki yıllarını vermiş ebemiz, doktorumuz vs. Bence biraz bilinçli olmak lazım😒😒
arslanmerve57 Ozgelin ben değil doktorum mu düşünüyor doktorumun önermediği şeyi gerek görmediğini neden yaptırayım lütfen mantıklı olalım 😂
Terspektif Gebelik şekeri ihmal edilmemesi gereken birşey bence bu konuda özellikle doktorun ne diyorsa onu yapmalısın. Bana devlet hastanesinde doktor risk grubunda değilsin yaptırmasan da olur dedi ama özelde gittiğim doktorlar uzun uzun anlatıp tavsiye ediyoruz dedikleri için yaptırdım şükür şeker çıkmadı kafam rahatladı. Ki zararlı diyenler neye göre diyor onu da gerçekten anlayamıyorum ben 🤷♀️
Ayredderya kaan saglikci olarak yanlis dusunuyorsunuz? Mesleginiz nedir? Endokrin hocam vardi (prof) ve yaptirilmasi gerektigini anlatmisti derste diyelim yaptirmadik ve sekerimiz var ve sekerli yemeye devam ettik kendimize verdgmz zarar disinda bebege verecegimiz zararida cabasi.. ayrica bi yakinimzda yaptirmamisti ve dogumdan sonra yogun bakim sureci gecirdi bebekte kendiside o yuzden bende bi saglikci olarak oneriyorum ama tabi herkesin kendi dusuncesi saygi duyarim..
UraSsmom Oyku10- Bu benim düşüncem ben yaptırmıycam diyorum, yaptırmayın demiyorum. Senelerce hastanede çalıştım ve az çok neye karar vereceğimi biliyorum. Bana göre gereksiz ben yaptırmıycam, yaptıran yaptırsın tabiki herkes kendinden sorumlu.
Erenveannesi Bunu profesörler tartışıyor çıkıp programlarda şimdi buraya kim zararlı ya da kim zararsız yazsa cahilce olur çünkü herkes kendi durumuna göre yorum yapacaktır 😊 gebelik şekeri çıkan birisi “kesinlikle yaptırmak gerekli” diyecek şekeri olmayan da “kesinlikle gereksiz” diyecektir. Her uygulamanın riskleri olabileceği gibi uygulama yaptırmamanın da riskleri olabilir. Bunu da ancak sizi takip eden doktor bilebilir 😊 bence zararlı/zararsız yorumu yapmak burada kimsenin haddine değil. “Doktorum şöyle söyledi” diye başlayan cümlelere ise saygı duyuyorum. Kendiniz ve bebeğiniz için en doğru kararı verirsiniz inşallah 😊
Dilek1661 Hicoli valla allah herkese akıl vermiş onu kullanmakta insana kalmış aklı neye eriyosa onu yapsın ne diyelim 🙂
Erenveannesi Hicoli neden yalan söylüyorsunuz? Kaç tane yaptırmayın diyen doktorla profesörle karşılaştık. Tartışma programı izlemiyorsunuz galiba asıl kocakarı ve mahalle teyzesi bu durumda siz oluyorsunuz. Biraz saygılı olun araştırınlara karşı.