edamutlukinali benimde gecmedi fitille canim ne yaptiysam yok doktor kontorune kadar 1 hafta var evde aile hekimimizin verdigi bi kasinti kremi var onumu sursem diyorum ama gececegini sanmiyorum bizede antibiyotik verirler sanirim

Snurugur Haftaya kontrolüm var söyleyeceğim bakalım. Hangi antibiyotiği veriyorlar adı ne bilgin var mı

Bende 10cu haftalarımda enfeksiyon oldum migrenden ölüp bebeğe zararı olur diye asla ağrı kesici bile içmiyorum ama enfeksiyon bebek için de çok tehlıkeli “sef” diye antibiyotik ve tek kullanımlık gece yatarken suya dökülüp içilen munorol toz kullandım ve gecti 3-4 litre su iç ve bu dönemde tatlı şeyler yeme Geçmiş olsun

Kızlar 12 haftalık hamileyim idrar yolu enfeksiyonum var doktorum Piyeloseptyl 100 mg hap birde Gynomax Xl fitil verdi kullanıpta idrar yolu için iyi gelen oldumu

Snurugur inşallah dün akşam kullandım ama tedirgin oldum o yüzden sanırım kontrole kadar daha kullanmıycam😣

Melike3777 aa hayır bence kullan yukarıdaki yorumları okusana enfeksiyon daha çok zarar veriyor bebeğe

Snurugur 13+6 benimde idrar yollarimda enfeksiyon cikti
          Calisiyordum is yerinde bi anda kotulestim esimle ayni isyerinde calistigimiz icin once ona haber verdim beni hemn hastaneye getirdi
          Benim bebisler ikiz oldugu icin bunyemde zayif oldugu icin hastalanmam enfeksiyon sebepleri sıklıkla gorulebilir dedi ve doktorum calismami istemiyor cok zorlanacaksin diyor 😏😏

Snurugur merhaba çooook geçmiş olsun canım hamileliğimin ilk haftalarında bende de olmuştu ama bende yanma vs yoktu sadece sağlık ocağına verdiğim kanda çıkmıştı sonra 1 antibiyotik birde tek kullanımlık çözelti şeklinde 1 su bardağı ilaç verdiler çözeltiyi içtim daha sonra antibiyotiği içince birden bire terlemeye başladım elim ayağım titremeye başladı yan etki yaptı bana sonra hemen acile gittim içme dedi kan verdim çözelti işe yaramıştı sende bence git iste daha sonra bol su iç 2 litre yerine 3 litre bu dönem iç çamaşırını sık sık değiştir ayaklarını Sıcak tut dikkat et kendine canım çok geçmiş olsun

Snurugur canım aynısı bende de oldu birden bire yanma hissi oldu col kötü ve belime kasıklarıma agrı girdi direk acile gittim serum taktılar rahatladım ertesi gün gecti. Antibiyotik de yazdı doktorum ama serum iyi geldigi için kullanmadım

bende idrar yolları enfeksiyonu iki kere yaşadım 17 haftalığız şuandada solunum yolu enfeksiyonlarım çok olduğu için augmentin kullanıyorum kullanmamam daha zararlı olacak bebeğe geçer dediler. bende sabah akşam 1000 mg antibiyotik kullanıyorum. bol su ile tüketiyorum idrar yollarımada etki etti sanırım ağrılarım da geçti bence doktorunuzu dinleyin bi riskiniz yoksa da korkmayın. :)

Snurugur yinede dogal yolla gecsin diyorsan canım 5 dkya bir ayagının altına sıcak su torbası koy ama dedigim gibi aralıklarla koy cok sıcak da zararlı çünkü. Bol bol kaynatılmıs ılık su iç ılık ve bol su azaltıyor iltihabı bir damla bile olsa tuvaletin lavaboya git

Snurugur o tek içimlik olanıda ben hamile olmadan önce yine enfeksiyon kapmıstım o zaman vermişti doktor söküp atmıstı valla enfeksiyonu insallah sanada iyi gelir

Snurugur 39. Haftadayım ve bu zaman a kadar 3 kutu antibiyotik artı saşe içtim 4 paket. Enfeksiyon bitiyor 4 gün sonra yeniden başlıyordu hamilelikte enfeksiyon hafife alınacak bir sey değil. Zararlı olsa doktorun vermezdi öyle düşün.

Snurugur merhaba ilk hamileliğimde bende idrar yolları enfeksiyonu yaşadım en az 3-4 kutu 1000 lik antibiyotik bitirdim bende çok korkuyordum bebeğime birşey olur mu diye ama doktorum eğer kullanmazsan erken doğum olur ve bebeği kaybederiz dedi çok riskli hamilelikte oyüzden hiç tereddüt etmeden kullan çünkü doktorun zaten bebeğine zarar verecek bir ilacı kullan demez çoğunlukla antibiyotikte olsa b grubu ilaçlar zararsız oluyor

Bende 2 kez geçirdim ve 2 kıtu antibiyotik kullandım. Eğer kullanmazsan cocuğun için daha riskli bi durum söz konusu oluyormus. Erken doğumu tetikleyen bişi idrar yolu enfk. O yuzden gonul rahatlığı ile kullan bence