1merven Ben senin durumundaydım 😊 16 yaşımda ilk adetimi oldum bir sene hiç olmadım. Daha sonra oldum 16 gün sürdü. Oldu olmadı derken yaş oldu 19 hala adetim düzensizdi. Doktora gittim bana doğum kontrol hapı verdi. O iyice düzenimi bozdu. Adet oluyordum hap bitince aradan 1 hafta sonra tekrar adet oluyordum.
Bir keresinde kendiliğinden adet oldum. Normalde iki hafta sürüyordu adetim ama bu sefer uzadıkça uzadı. 1,5 ay boyunca kanama yaşadım. Doktora gittiğimde önemli bir şey olmadığını sol yumurtalıkta kist olduğunu söyledi. Bir de kan değerlerimde ciddi derece de yüksek tsh değeri vardı. Yani ben aslında guatr hastasıymışım bu tüm hormon dengemi bozuyormuş. Kist ve tiroit derken başladım tiroit tedavisine. Tiroit değerim düştükçe 2 aya bir adet olmaya başladım. Sonra kist için divina adlı bir ilaç kullandım.
tam cevap alamadığım için tedaviyi aksattım ilaçlarımı bıraktım. 22 yaşımda evlendim.
İlk günden itibaren korunmasız ilişkime rağmen 1 sene çocuğum olmadı. Hastaneye gittim ve karşıma aynı sorunlar çıktı. Tiroit ve kist.
Önce tiroit için ilaç kullandım. Değerlerim düşmeye başlamıştı bu sefer kist için tedavi oldum. Planlı ve düzenli bir tedavi ile tüm sorunlarımı halletmiştim. Artık anne olmaya hazırdım.
Bu sefer yine olmadı. Klomen kullandım yine olmadı. En son kafamdan attım eşimle tatile gittim akışına bıraktım. 2 ay sonra tesadüf hamile olduğumu öğrendim 🙏
Şu an hala tiroit için ilaç kullanıyorum ve ömür boyu kullanmam gerekiyor...
Yani ben hamile kaldım doğumuma çok az kaldı.
Tsh değerlerine de baktır derim ben. En çabuk vakitte anne olmam dileği ile 🙏