tgbactn Arkdaşlar doğuma 1 ay var inşallah, ebe hndstancevzi yağı kullanmaya başla göğüs ucuna doğumdan snra emzirmekten yara olmaz dedi. böyle duyan var mı yada yapan var mı bilgi alsam
defne55 tgbactn kullanmadığım ilaç krem yağ kalmadı gene de ucu yara oldu bide enfeksiyon oldu ilaç tedavisine başlandı emzirmem yasaklandı 1 hafta o süreçte sütüm gitti şuan bebeğim mama yiyor beni emmiyor ne yaparsanız yapın olacağı varsa en pahalı krem bile ise yaramıyor
Dilan3eymenn tgbactn ilk gebelihimde tecrübesizdim bilmiyordum yara olcak bilmiyordum emzirirken ağrıcak ucu kan gelecek 😢😫ve hiç bi melhem kremler geçirmedi tek şifayı zeytinyağında buldum 🙏🙏🙏🙏🙏70 gün sonunda 3 gün içinde zeytinyağı geçirdi yaralarimi bide bebeğim obur sürekli emen bi çocuktu sütüm de vardı ama hep yara yara şimdi 2.ye gebeyim 14 haftalık ve ben yavaş tan başlıcam zeytinyağı sürcem masaj yapcam ki şimdi sistiler uçları hafif sızlıyor masaj yapcam yağla bu benim en hassas noktam gebelik te gerek doğum da gerek bu kadar zorlanmadım😔😔😔😔
sevval55 tgbactn bende hindistan cevizi yağı kullanıyorum bayılıyorum ona. Çatlak icinde kullandım hic c atlagım yok. Hamileleik önceside saç diplerime sürer bekletirdim aşırı uzatır parlatırdı saçlarımı. Hindistan cevizi yağı aşktırrrr asla para vermeyin çatlak kremiymis göğüs ucu kremiymis
Selinnnce tgbactn o kadar erken kullanmak iyi degil. Ben doguma 1 hafta kala lansinoh kullandim. Ama yinede yara oldu aciyordu emzirmekte zorlandim sonra hemen gumus kapak taktim 2 gune gecirdi
Ayse_ONAL68 Lansinoh diye bi krem var canım ben doğumuma 2 hafta kala falan kullanmaya başlıcam. Biraz pahalı ama çok iyi bi krem
CansuCaner Ayse_ONAL68 lansinoha o kadar para vermeyin bence. Ben doktorumun tavsiyesiyle eczaneden mamisol aldım çok memnun kaldım. Lansinohu sürdüğümde bebek memeyi reddediyordu yıkasam bile. Mamisolu sadece ıslak pamukla dahi silsem bebeği rahatsız etmiyor.
Rapunzelaaa Ayse_ONAL68 ben de o kremi almayı düşünüyordum hatta tamamen bitkisel diye biliyordum ama geçen gebe bir arkadaş içinde bebeğe zararlı olabilecek şeyler var dedi içime kurt düştü ya sizin bu konuda bilginiz var mı kullanan biri olarak gönül rahatlığı ile sürebilir miyiz
CansuCaner Ne yaparsan yap yara tahriş illaki oluyor. Ben ne kremler ne yağlar kullandım yine de oldu. Hafif atlatmak istiyorsan tabiki yapmanda fayda var.
Ayse_ONAL68 tgbactn valla ben bunu kullancam ablam ve bi arkadaşım daha kullandı. Bu krem ile geçti göğüs yarası. Mutlaka bulunmalı. 🤭👍🏻
CansuCaner tgbactn yumuşatması açısından oluyor ben doğum öncesinde epey yağ da kullandım. Ama doğum sonrası kullanmak istemedim açıkçası çünkü bebeğe nasıl etkisi olur bilemedim. Çünkü bitkisel yağlar ağızdan alındığında çeşitli şeylere sebep olabiliyor az miktar da olsa güvenemedim. O yüzden doktorun önerdiği kremle devam ediyorum. Bir de saf Gülsuyuna ayva çekirdeği koyup jel yapıyorum onu sürüyorum ama emzirmeden önce epey yıkıyorum göğüslerimi. Silmek de yeterli diyorlar ama ben biraz garanticiyim. Bu da yaralara çok iyi geliyor.
tgbactn Dilan3eymenn bende göbeğime göğüs ucuma bazen kantaron yağı bazen de zeytin yağı sürüyorm. Ne kadar fayda sağlar bilmiyorum ama
Dilan3eymenn tgbactn hamile isen göbeğine sürme sakın bebegin tüylü olur canm ablam yaptı çocuğu tüylü doğdu zeytinyağ besliyor ya ama göğüs ucuna sadece sürüp ovaliyotum
Nurper Gümüş kapaklar var internette görüyorum göğüs yarası hiç olmamış falan diye onlardan kullanan var mı ? Yara olmuyo diye hep olumlu yorumlar okudum ama gerçek mi bilemiyorum.
Rapunzelaaa sevval55 bebeği emzirirken silmek temizlemek gerekiyor mu hindistan cevizi yağı kullanınca?
Nurper Selinnnce gümüş kapak gerçekten o kadar etkili mi krem mi kullansam onu mu alsam tam emin olamıyorum
Ayse_ONAL68 Rapunzelaaa zaten bebek emecegi zaman temizliyorsun. Ben kullanan kişilerden böyle bi şikayet vs duymadım canım yaa
sevval55 Rapunzelaaa silmek gerekiyor cunku ne olursa olsun tadı var bebek hoslanmayabilir ve belki alerji vb olabilir. Pamukla silsen yeterli kremler gibi korkarak kimyasalı silmene gerek yok bu zTen dogal