Öncelikle doğum için gün sayan tüm annelere hayırlı, sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum.
Hikayemiz biraz uzun olacak baştan belirteyim.
Gebeliğim 4-16. haftalar arası bulantı ve bel ağrısıyla geçti 20. haftama geldiğimde annemin 3.evre yumurtalık kanseri olduğunu öğrendik. Çok çok zor günler yaşadım. Ve bu durumun gebeliğimi olumsuz yönde etkileyeceğinden emindim.
- haftadan 33. haftaya kadar aralıklarla hep enfeksiyon tedavisi gördüm. İlgili postlarda ara sıra bahsetmiştim çarpıntı, ağrılar, kasılmalar neredeyse her hafta acildeydim. Son enfeksiyon tedavimde sulu akıntılar başlamıştı doktorum enfeksiyon kaynaklı olduğunu söyledi. Birkaç gün sonra duş alırken bol bir akıntı içinde çok az kan geldiğini gördüm ve nişanımın geldiğini anladım. Sabaha kadar bekledim. Erkenden hastaneye gittim doktorum nişan gelmiş ama ultrasonda bebeğin bir sıkıntısı yok eve git dinlen dedi. Sulu akıntım hakkında hala endişe duymuyordu önemli birşey değil 3 gün sonra gel tekrar bakalım dedi. Ciğer geliştirici vurun bari erken doğarsa sorun olmasın dedim korkma birşey olmaz geldiğinde vururuz dedi. İçim hiç rahat değildi ama eve gittim. 2 gün sonunda artık sulu akıntı artmaya başlamıştı kasıklarımda hafif hafif ağrım da vardı. Üçüncü günü beklemeden akşam acile gittim doktorum tesadüfen ordaydı. Hemen muayeneye aldı. Bebeğin suyu bitmiş 3 cm açıklık var yatış yapıp bebeği durdurmaya çalışalım ciğer geliştirici iğneyi hemen vuralım dedi. Her şey için geç kalındığının farkındaydık ikimiz de ama ben susmayı tercih ettim. İlk dozu vurdular. Aynı zamanda açıklık dursun diye ilaçlar verildi serumlar takıldı. 24 saat sonunda ikinci dozu vurdular ilaçlara rağmen açıklık 5 cm olmuştu. Doğumu durduramayacağız müdahale etmeden doğurmanı bekleyelim bebek ne kadar dursa kârdır dedi. Kasılmalar 5 dakikada bir geliyordu ama dayanabiliyordum. Çatı muayenesi dışında hiçbir şey beni zorlamadı. Ama ebeden ebeye duyduğunuz acı değişiyor inanın. 6 cm olunca suni sancı verdiler. 3 saatlik sancı sonrasında 12.12.2019 saat 21:00da (34+1'de) oğlum dünyaya geldi. Doğum serüvenim 30 saatte tamamlanmış oldu. Asıl sancı ve doğum kısmı 5 saat sürdü.
Asıl sınavımız bundan sonra başladı. Bebeğimi yoğun bakıma aldılar. Akciğerleri gelişmemiş ve yoğun enfeksiyon varmış kendi kendine nefes alamıyordu. Bir sürü cihaza bağladılar eve gidip dinlenmemi söylediler. Ben taburcu oldum 6 saatte bir gidip süt verdim ve ikinci gece doktordan telefon geldi. Bebeğimin yarım saattir havale geçirdiğini ve her şeye hazırlıklı olmamızı söylediler asıl arama sebebi; 3 yaşındaki kızımda zor doğumdan dolayı beyninde oluşan ve havale geçirmesine sebep olan kistin türünü öğrenmekmiş gerekeni telefonda anlatıp hastaneye koştuk. Dünya başıma yıkıldı sanki. Havaleden o kadar korkuyordum ki kızımda yaşadığım travma yine karşıma çıkmıştı. Rabbim korktuğuma uğratma diyerek doktorun yanına gittik. Havale sırasında beyin kanaması geçirmiş miniğim neler olacak bilmiyoruz zaman gösterecek ama siz yine de her şeye hazırlıklı olun dedi doktor 😢
5 günün sonunda solunum cihazlarından kurtulduk elhamdülillah. Kendi kendine nefes alabiliyor koca yürekli Hamza'm. Şimdi toparlanmasını bekliyoruz. 2 gün süt vermediler şimdi yavaş yavaş midesine giden hortumla veriyorlar. Hafta içi de mr çekip beyninin durumunu söyleyecekler. Havalesini önlemek için verdikleri ilaçlar uyutuyor yavrumu hala uyanmadı. 😢
Rabbim kimseyi evladının acısıyla sınamasın. O küçücük beden kaç yaşına gelirse gelsin yürekteki yangını bir tek yaşayan bilir.
Hakkınızı helal edin zamanınızı aldım. Dualarınızı eksik etmeyin teyzeleri 💐