Biraz uzun olacak şimdiden okuyacakları asla sıkmak istemem . 16 Aralık pazartesi günü doktorda randevum vardı hastaneye gitmek için yola çıktık kontrol olundu nst ye bağlandım herhangi bir sancı yok deyip doktor beni eve geri gönderdi . Eşimle birlikte dedik ben bişiler hissediyorum bugün yarın gelecek bak dedim . Pazartesi günü eşimle aşkımızın başladığı yere Mavibahçe Alışveriş ve yaşam merkezine gittik yürüdüm çok yürüdük yemek yedik tabi eve geldik sonra . O gün öyle bitti . Salı günü sabah kalktım kahvaltı hazırladım eşim akşam 5 te ile gitti evimize 10 dakika iş yeri zaten çok yakın . Eşimi işe gönderdikten sonra evleri toparladım gırgırladım bir güzel eğilerek falan . Saat 7 oldu çorba içtim su içtim bol bol . Sonra dedim bugün canım tatlı istiyor birde tatlı yapayım ben tatlıyı da bir güzel yaptım soğuması için dışarı bıraktım dolaba sonra koyacaktım mutfağımı sa bir güzel topladım bulaşık makinasını çalıştırdım yarına temiz olsun dedim . Odaya geldim yatağa yattım saat 22.15 te telefonu elimi aldım üzerimi örttüm bi tatlı uykum da var uyuyun dedim kiiii ne uyuması içim de bir şey pat dediii SUYUM gelmeye başladı faşır faşır dedim noluyor altıma işiyorum ben koştur tuvalete gittim . Akıyor bildiğiniz orada da . Hemen aklıma depend kilot bez giymek geldi eşimi aradım hemen 5 dakika da kapıda bitti bende üzerimi giyindim tuttuk hastanenin yolunu . Acilden giriş yaptık hemen suyum geliyor diyince direk kadın doğum servisine gönderdiler bizi doktor dedi sabaha anca doğum yaparsın telaş yapma bu kadar o kadar suyun gelmesiyle bebeğe bişi olmaz dedi . Yatışım yapıldı . 2 saat boyunca oda da tek kaldım annemi hemen almadılar yanıma beni hazırladılar çünkü. Damar yolu , lavman derken bir sürü formlar derken o kadar saat sürdü . Ve işte şimdi başlıyor herşey . Annem odaya yanıma geldi saat 1 gibi . Doktor geldi açıklık varmı yok mı diye kontrol etmeye 1 cm açıklık var dedi sadece suni sancı verelim biz sana dedi kabul ettim bende . Gece 1.45 te bana suni sancıyı verdiler aaaa dedim ki bu kadar kolaymıydı acı falan hissetmiyorum ben hiç saat 4 te Allahım sana geliyorum dedim . Beni nst ye bağladılar tabi suni sancı verirken o an çok acılıydı gerçekten . Beni dinlendiren en önemli şey ise annemin sürekli belimi ovmasıydı sancı girdikçe . Saat başı doktor gelip açıklık muayenesi yapıyordu . İlki gerçekten çok acılıydı çünkü bu haftama kadar hiç alttan muane olmamıştım ben . Sonrasında kasmadım kendimi alıştım yani . Açılmalar 1 cm 2 cm 3 cm diye gitti sonra sabah 7 gibi kaynanam içeri gizliden zemzem suyu sokturduuu başımdan asağı döktüm ben onu ağzımı çalkaladım yüzüme sürdüm Çünkü su içmek yasaktı ağzım damağım kupkuru oldu artık . 6 cm açılmadan birden 10 cm açıklığa ulaştım ben öğlen 2 gibi . Doktor dedi artık geliyor malzemeleri hazırladılar hazırlıklarını yaptılar . 2 doktor 5 6 ebe vardı neredeyse doğumum da hepsi çok çok iyilerdi . Kendi doktorum dedi ki hadi başlayalım Zişan ama doğru ıkınacaksın dediklerimizi aynı şekil de yerine getireceksin . Tamam dedim . 1. Ikınma olmadı . 2. Ikınma olmadı ben ıkınmayı kestiğim için bebeğin kafası çıkıp geri giriyormuş . Diğer doktor dedi ki karnına bastıracam bu sefer çıkaralım bak artık bebeğini çok tedirgin oldu bebeğin dedi . . 3. Dedi doktor bu sefer de öyle yaparsan bebeğine zarar verirsin . Tamam dedim yapıcam bu sefer . O çataldaki demirleriii bir tutmuşum kendine doğru bi kuvvetle çekmişim ki aman Allahım çıktı kafa kes ıkınmayı dedi doktorum ondan sonra Hayat durdu bende verdiler bana yok böyle bir şey dünyada daha herşey boş kalır yanında . Dedim bu güzellik neeeee😍😍😍😍😍😍 kordonunu kesti sonra doktor . Eşi falan plesenta çıkarımaa derken ben hiç bir şeyi umursamıyorum o an. Dikişlerim ve yırtığım çok bu arada doktor söylemiyor sayısını 😂😂 o an acısını hissetmedim uyuşukluk gidince hissettim sadece ilk gün baya zorluyordu dün biraz daha iyiydi . Bugün az daha iyiyim mesela . Parol yazdı doktorum antibiyotik yazdı batikon falan derken idare ediyoruz .
🌸Çiğli eğitim ve araştırma hastanesinde doğum yaptım özel hastanelerden hiç bir farkı yoktu gerçekten .
🌸Saat başı doktorlar geldiler kontrol için ebeler hiç yalnız bırakmadı hepsinden Allah razı olsun .
🌸 depend çok işime yaradı gerçekten .
🌸 Tel kişilik odalarda kaldık çok temiz ve çok güzeldi . Hastanedeki gebe eğitimlerine mutlaka katılın bize orada gezdirmişlerdi ben tecrübeliydim o konuda .
🌸 37. Haftadan sonra günde 7 tane hurma yedim ne yalan söyleyim fazla yürüyüş yapmadım .
🌸 bebeğim ultroson ölçümlerim de 3800 civarında bekleniyordu . 18 Aralık 2019 14:23 te 3495 gram 49 cm doğdu şükürler olsun . Doktorum demişti zaten hiç bir ölçüm doğru sonuç vermez diye .
🌸 Devlet hastanesin de şansıma 9 ay boyunca takibini yapan doktor nöbetçiydi o gün çok dua etmiştim .
🌸Oğlum şuan yanımda mışıl mışıl uyuyor . Sütüm de hemen geldi çok şükür .
🌸 bu arada ben sancı çekerken ve ıkınırken asla bağırmadım içimde yaşadım hep yoksa daha güçsüz be halsiz olacağımı bildiğim için kendimi bağırmakla yormadım hanımlar . Deneyin bence çok faydasını göreceksiniz ...🤗🤗🤗🤗
yazacaklarım bu kadar hanımlar eğer ki merak ettiğiniz şeyler olursa müsait olduğum da mutlaka cevaplarım cevapsız bırakmam sizleri . Doğum anında herkese çok çok dua ettim . Hepiniz bir avazda alın kucağınıza inşallah 👼🏻👼🏻👼🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻👼🏻👼🏻👼🏻👼🏻🌸🌸🌸🌸❤️❤️❤️❤️❤️