Buket1990 Merhaba ilk gebelik muayenesinde alttan muayene normal mı ben yurtdışında yaşıyorum ve ilk muayenem alttan oldu ve psikolojik olarak baya kötü etkiledi beni bir zararı olur mu sizce ? Doktorum küçük olduğu için alttan muayene etmem gerekiyor dedi sizden yorum alabilir miyim?
Kuboos_00 Buket1990 canım ilk haftalar çok küçük olduğu için vajinal muayne yapıyor ilerliyen haftalarda büyüdüğünde karından bakar
Ozgeee93 Buket1990 alttan muayenenin bebeğe hiçbir zararı yokmuş... O cihaz rahmin aşağısında kalıyor rahim ağzına dokunmuyor zaten. Ben de ilk muayenede alttan oldum daha kese karından gözükmedi diye. Bir şey de olmadı hiç bozma psikolojini senin de bebeğine bir şey olmaz inşallah 😊
Eceveannesi Buket1990 bnde ilk haftalarda 3 kez oldum alttan şimdi 30., Haftamdayim şükür bişey olmadı ilk hftakarda küçük olduğu için bakıyorlar
iremylmz Buket1990 normal kuzum korkma bende 6 haftamdayım ve kalp atışları için alttan muayene oluyorum duyulsun diye 🙈 kötü hissetme gayet normal bişey 😍
Buket1990 Kuboos_00 ben Türkiye de hiç görmediğim için çok kötü oldum en fazla görünmüyor haftaya gel der diye bekledim
Buket1990 songul_onur Eceveannesi inşalhh sağlıkla bende o haftalara hemen gelirim çok heyecanlı sende sağlıkla kucağına alırsın 🙏🙏🙏 inşşh
Buket1990 Haftaya kan tahlilleri için başka bir hastaneye gideceğim 6 Haftalık olacağız artık alttan olmaz sanırım
Ozgeee93 Buket1990 belki kalp atışını duymak için yeniden bakmak isteyebilir alttan doktorun istemezsen bunu söyle daha sonra git muayeneye kendini kötü hissetme hiç:)
songul_onur Buket1990 inşallah çok teşekkür ederim sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz 🙏
Mervenur55 iremylmz canım kalp atışıni duymak içinde mi vajina ultrasonu yaptı? Bende haftaya kalp atışlarını duymaya gidecem allah nasip ederse.
C_rabia Belcikada yasiyorum bende, burda 12 haftaya kadar alttan bakiyorlar, sonrasinda karindan bakmaya basliyorlar.. Bebege hic bir zarari olmuyor 😊
Buket1990 C_rabia ben daha çok yeniyim Avrupa’da o yüzden dili henüz öğrenemedim Türk doktor aradım buldum ama bana baya demode geldi muayenesi ped bardağa idrar vermem falan baştan korktum yani doğuma Türkiye’ye gideceğim geçici gelmiştim 5 veya 6 aylıkken Türkiye’ye gideceğim doğumda orada olacak inşlhh korkumu paylaştım eskiler çok korkuttu beni erken doğum falan dediler
zelis63 C_rabia kız bende belçikadaym 😅 ilk kontrolü 11. Haftada verdiler ben şimdi 25. Haftadaym hiç alttan bakmadılar bana . Belçikanın neresindensin canm
pyymamm Buket1990 alttan bakması normal kucuk olduğu için birkaç sefer benimde bakıldı mecbur ama ilk öğrendiğimde bakmak için acele etmemişti doktorum kan değerlerimden inceledi sonra baktı alttan
C_rabia Buket1990 Aslinda bizim burda hic oyle degil cok temiz ve professioneller ama tabi neresi olduguna bagli, hangi ulkede kaliyorsun suan? Kendini nerede rahat ve guvende hissedeceksen orda olman onemli bencede 😊
zelis63 Buket1990 canm nerde yaşıyorsun bende yurt dışındaym belçikadaym riskli bir durum yoksa 8. Haftadan önce almıyolar burda muaneye senin çok küçükse alttan bakmaları normal ben 25. Haftaya geldim daha alttan hiç bakmadılar