Utayturku istanbul anadolu yakasında önerebileceğiniz bi endokronoloji doktoru istiyorum acil. tsh değerlerim düşüyor aslında troid doktoruna gidiyorum ama kadın doğum ilaç kullanman lazım diye tutturdu troid doktorum ilaç kullanmicaksın takip ediyoruz düşüyo dedi. hastanelerde sürünüyorum bi çözüm bulmam lazım artık..
Iimran Utayturku gebe olduğunuz için her ihtimale karşı ilaç kullansanız daha iyi olur hani bebek olmasa takiple olurda hormonları etkilediği için en ufak bişeyde zararı olabilir bende kullanıyorum 35 haftalığım 5 haftalıkkenden beri kullanıyorum tekrar başka doktora çıkın isterseniz
mlkeengn Utayturku benim de endokrin doktorrum ilaç vermiyor .. doğudayım başka endokrin doktoru da yok.. Tsh ım sürekli düşük ama zararı olmaz deyip vermedi 2 haftada bi kan verip baktırıyorum
Fasulyemizzz mlkeengn Anadolu Utayturku Anadolu degilde Avrupa da Kanuni eah Elif Önder endokrin dr cok güzel tavsiye ederim
Minik-mucizem123 Utayturku benimde çok dusuk 0.96 gibi bişeydi en son. Ama endokrin de dahiliye doktoru da kadın dogumcum da gebelikte düşebilir yükselmesi sıkıntı demişti. İlaç vermediler ama kontrol altında ol dediler. Gebeliğin ilk 3 ayındaysan düşmesi çok normalmiş. Bebeğin tiroidleri oluşmadığı için senin tiroidlerini kullanrmıs. Eğer yavaş çalışıyorsa zeka geriliği yaparmış. Bende çok endişelenmiştim ama 10 dan fazla doktorla görüştüm hepsi aynı şeyi söyledi 🤗
Utayturku Iimran bende bu yüzden ilaca başlamak istiyorum ama başka doktor bulamıyorum endokrin bölüm olarak randevu vermiyo dahiliye bölümünden yönlendiriliyor ama beni 3 aydır yönlendirmedi düşüyo hamilelikten diyip vermiyolar. kullanması gereken bi hasta olmadığımı t4 ümün dikkate alındığını söyledi. aylık olarak kontroldeyim ama korkuyorum artık. kadın doğum ilaç kullanmamı söylüyor ama vermiyolar
Utayturku mlkeengn ben aylık olarak veriyorum yüksek olduğu için ama banada vermiyolar takip edilecek senin diyolar sadece
Meryem15Denizzz mlkeengn Allahım ne kadar saçma ya belki başka bildikleri vardır ama sürekli düşük ve bu düzene girmezse en başta bebek etkilenir benim de sürekli düşüktü hamile olduğumda doktora gittim kadın doğum hemen dedi tsh ın düşük ilaç kullanman lazım dedi kullanıyordum zaten düzelmesse bebekte ne olur dedim zeka gerili beyin gelişimde sıkıntılar olur dedi Allah korusun
Gulmartin mlkeengn zararı olabiliyor mutlaka takip ettirin kadın doğum doktorunuz da bebeğinize baksın bebeğin gelişimini etkiliyor ben 25 lik kullanıyordum yıllardır türkiyede düşük çıkmaya devam ediyordu yükseltmeye gerek yok dediler hep belçikaya geldim acil olarak 50 ye daha sonra 75 e çıkardılar çok önemliymiş değerin düşük olmaması.
Utayturku Fasulyemizzz aylık olarak sürekli gidip geleceğim için avrupa yakası çok ters şuan bile evime çok uzak bi yerde bulduğum için gidiyorum mecburen
Iimran Utayturku kadın doğumcu öyle diyorsa gerçekten vardır bi bildiği bende dahiliyeden almıştım randevumu
Utayturku Minik-mucizem123 sizin değerleriniz tam olarak nasıl benim değerlerim şuanda böyle serbest t3 : 3,98 t4 : 1,07 tsh : 0,0025 doktorum bana hipotroid teşhisi koydu ama ilk t3 sonucum 5,38 gibi bişeydi şuan 3,98e kadar düştü
Minik-mucizem123 Utayturku canım benimde t3 2.89 t4 1.73 tsh 0.96 yani doktorum bana tsh düşmesi önemli değil ama salgılanan t3 t4 hormonları etkilenmediyse sorun yok ama kontrol altında olacaz demişti. Şeninde şuanki değerine gore etkilenmemiş sadece t3 ün cooook az bi değerle sınırın üstüne cıkmıs. Ama tabi önceki sonucuna göre hipotrioit varmış sana ilaç vermesi normal 🙏 T3 un sınırı 3.9 tur. Gebeliğinin kaçıncı haftasındasın ve anladığım kadarıyla zayıf bi yapıya sahipsin 🤗
deletedmom9494 Utayturku ben hamileliğim boyunca kullandım ama ben tiroit hastasıyım mecbur kullanmak zorundaydım
Utayturku deletedmom9494 ben troid hastası değilim aslında hamilelikte ortaya çıktı o yüzden ilaç verilmiyor
Meryem15Denizzz Utayturku sen dahiye doktorunu değiştir bende önceden belli troid var ilaç kullanıyorum tsh değerim çok düşükdü şuan ilacın dozunu ayarladı doktor düzeldi şükür kullanman lazım ilacını yoksa bebekte Allah korusun sıkıntı yaratır
Utayturku Meryem15Denizzz değiştirdim 3. Doktorum 3 üde ilaç vermedi. Yani benim değerlerimin düşeceğini düşünüyor doktorum t3 üm düşüyo zaten ama insan korkuyo işte
Utayturku Minik-mucizem123 16. Haftadayım kilolu değilim 65 kilodayım şuanda. Doktorum ilaç vermiyo bana sizin gibi t3 ve t4 üme bakıyo normal diyor.
Utayturku Iimran bende dahiliye troidle ilgili bi doktorum var onun dışında 2 doktorda baktı ama vermedi hamileliğe bağlı dediler Sadece 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Nz91 Benim de ilk gebeliğimde düşük çıkmıştı endokrine gittim sadece takip edeceğiz dedi hep sınırda kaldı hatta bazı aylar sınırı bile geçemiyordu bu ikinci gebeliğimde de süründüm endokrin köşelerinde yine ilaca gerek yok dedi dr um hatta ilk üç ay düşük olur dedi ilerki dönemlerde bunun normale döneceğini hatta stres yapamamı söyledi inanın her kan verdiğimde korkardım dr rahatlıktan sonra değerim ya sınırda yada sınırı geçiyordu sizin yine t4 iyi benim o bile çok düşüktü zaten önemli olan t4 t3
Utayturku Nz91 evet doktorumda hamilelikte t4 e bakıyoruz t3 ün çok yüksek değil o yüzden takip edicez dedi dediğiniz gibi 3. Doktorum başkada doktor bulamadım bulsam giderdim 3 üde vermedi ama bişey olması korkutuyo şu aşama da beni.
Meryem15Denizzz Utayturku Düşünceyle olmaz bu ilaçla düzene koyacaklar düşmesse ne olurmuş bunun da cevabını verdi mi o zaman benim doktorum da yükselir deyip ilaç vermeseydi öyle şey mi olur anlamadım ki ben 6 doktora gittim troid için en son ki gittim şükür düzene koydurdu tekrar git araştır riske atma
Minik-mucizem123 Utayturku canım suan aynen normal değerde bana da vermiyorlar ilaç sadece takip diyor. 10 taneye yakın doktor gezdim hepsi aynı şeyi söyledi.
Minik-mucizem123 Utayturku değerlerimiz hemen hemen aynı benim kuzenimde doktor ona da sordum kullanma şuan değer normal t3-4 etkilenirse kullanmaya başlanır demişti. Ama tabi düzenli bi şekilde takip edilmesi lazım