Tlysfk Helin47 benim iki test de ileri de gelişim geriliği olabilir demişlerdi bana. Bgn tam 30+0 1700gram çıktı, hep korkuyla gittim doktora ondan sonra. Bence başka bir doktora daha gidin, farklı vitaminler iğneler verebilir
Gamm Ultrasonlarda yanılma payı var 200 300 gram en az hatta doğuma yakın yarım kilo dedi doktorum. 31 de benimde kız 1550 erkek 1700 dü kız az mı dedim yanılma payı var 200 gram aşağı ya da yukarı olmadı o kadar önemli değil sağlığı önemli dedi belkide 1300 civarı bilemeyiz o yüzden sıkmayn canınızı 🤷🏻♀️
gulkara Symsglm normalde ölçümlerde hep 1 hafta önden gidiyordu kontrolde ultrason kağıdında 1 hafta geriden geldiğini gördüm. Dr kilosunu söylediğinde az değil mi demiştim. Bana siz anneler internetten çizelgelere bakıp çocuk sanki cetvelle çiziliyor gibi o yazılanlara göre olmasını bekliyorsunuzZ her çocuğun gelişimi farklıdır seninki de normal haftasına göre demişti. 1 hafta geriliği Dr. lar hiç önemsemiyor. Ama bir sonraki kontrolde bebek aynen bu bayanınki gibi 31+4 te 1270 gram çıktı ve Dr. bu çocuğun gelişimi ne olmuş böyle ya dedi hemen testler falan istedi şimdi her hafta gidiyorum hala 3 hafta geriden geliyor az az büyüyor ve hala çok küçük çok üzülüyorum 😪 o yüzden de bu tarz postlar gördüğümde uyarıyorum ben post açıp sorduğumda şükret sağlıklı olması yeter demişlerdi az olduğunu bilseydim farklı bir şehirde muayene olurdum 😔
Symsglm gulkara kime inanacağımızı şaşırdık artık 🙄 bende 2 doktora gidiyorum aklıma takılanlar oluyor çünkü, her ne olursa olsun tedbiri elden bırakmamak lazım
gulkara Helin47 seninle aynı haftada benimki de 1270ti. Birkaç Dr. a gittim hepsi geriden geliyor deyip kan sulandırıcı iğne başladı. 33. Haftada erken doğma ihtimaline karşı ciğer geliştirici yapıldı. Anne karnında gelişemeyen bebeği erkenden alabiliyorlar. Benim Dr. um 36 37 yi bekleyeceğiz ama gelişmezse daha erken de alabiliriz demişti. İçerde gelişemezse dışarda büyüsün diyorlar. Sizi korkutmak istemem ama başka Dr. a görünün derim dediğim gibi aynı haftada aynı kilodaydı benim bebeğim de.
berf_16 Fadimedemirbas benimde 31 de 1700 dü bugğn gene gittim şuan da 32 haftalığız tam 100 gram almış 1800 olmuş
Labaysenur berf_16 benimde 31+6 da tam 1850 gramdı canım doktorum gayet iyi haftasıyla uyumlu önden giden değil haftasıyla uyumlu bebek istiyoruz dedi.🤗
gulkara Symsglm ben eşimle küçük bir ilde görev yapıyorum maalesef hastane ve Dr. sıkıntısı var. Özel 2 hastane var biri poliklinik gibi öteki de aşırı vasat. Gittiğim Dr. un bile doğumuma girmeme ihtimali var. Devlet zaten içler acısı. Gittiğim hastanenin ultrasonları berbat. Öyle ki bana dopplerde renkli ultrasonda senin bir damarın yok dendi düşün renkli ultrasonda bile görünmedi. Var olan damarı göremediler 1 hafta üzüntüden mahvoldum ultrasonları o kadar vasat. Belki daha iyi bir hastanede daha önce farkedilebilirdi. Bilseydim böyle olacağını başka şehire giderdim
Kvsrkn Helin47 Helin47 doktorunuz daha iyi bilir diyeceğim fakat değiştirseniz daha iyi olur gibi çünkü gerçekten az kıyaslama gibi düşünmeyin lütfen 31+6 da 2100 gramdı bebeğim normal demişti arada baya fark var sıkıntı olabilir birde artı eksi değişkenlikte gösteriyor. Erken tanı için başka bir doktora daha görünseniz emin olabilirsiniz
3birden Helin47 27+5 1200 kilosu 2hafta sonra konturolümüz var önemli olan kilolu olması degil bence canım sağlıklı olması abimiz çok küçük doğmuştu bizim bu biraz toplu olucak gibi özellikle dr dediği gibi her gün bir muz kahvaltıda kaşar peynir yiyorum. Şuan 30+1 ve daha hamileliğin süresince 2kilo aldım her bünyede bebekte farklı oluyor önemli olan dr be dediği.
gulkara 3birden Dr. bir şey dememiş ama ben aynı haftada aynı kilo iken tüm Dr. lar gelişim geriliği tanısı koydu. Bu durumdan dolayı erken doğum olabilir dendi. Kan sulandırıcı ve ciğer geliştirici yapıldı. Dr değiştirse iyi olur gibi çünkü gerçekten üstüne düşülmesi gereken bir durum. Hatta riskli gebeliğe Giriyor deyip perinatologa yönlendiriyorlar. bana Dr. lar doğum iznine ayrıl dedi ben 32. Haftada çalışamaz raporu aldım normalde daha çalışacaktım yani
Nurane001 Arkadaslar 30 haftalik oldum ben.bebek hereketleri 2 gun cok zaif olmus kimdese boyle olmusmu hic.onceki gunler aktif idi simdi az az hiss ediyorim.kendimde fikrim ancaq .kimde boyle