Eymensmom35 spinal anestezide etki kısa sürüyor ve bir defa veriliyor. Epiduralde etki uzun ve devamlı verilebilir. Spinalde dokunmalar çekilmeler hissediliyor. Buda biraz rahatsızlık verebiliyor (bana verdi 😐)epiduralde ise hissizlik oluyor hiçbiri hissedilmiyor. İkisi bir arada verilen ameliyatlarda oluyor Buda iki ihtimali ortadan kaldırıyor. Baş ağrısı falan olmamıştı bende kişiye bağlı sanırım. Ve sonrasında bol su ve nescafe içtiğimden kaynaklıydı galiba .çok rahat sezeryan ve sonrası geçirmiş biri olarak kesinlikle kendini herşeyde olumlu düşünerek hazırla. Başım ağrırmı acım olurmu diye düşünme hep iyi düşün. Doktorla çok alakalı bir durum ama şuanda hiç ameliyat olmuş gibi değilim.21 gün oldu. Belkide normal olsaydım dikişten hala ağrı sızı hissederdim. İlk 1 hafta estetik dikiş rahatsız ediyor alındığında rahatlıyorsun. 1 hafta yemene içmene dikkat et. Kabız olma zorlama kendini. İlk günler korkuyordum üşütürüm öksürürüm hapşırırım naparım diye şimdi hapşırıyorum hiç problem yok. Dikiş kısmı pansuman falan istemiyor. . Azar azar kanama oluyor. canım hiç korkma keyif almaya bak inanki hiçbirşey hissetmiyorsun. Ben ki kan aldırmaktan korkardım. Düşün ben sezeryana daha cesaretli girdim. Damaryolu hissediliyor. Belinden vurulan iğneyi anlamıyorsun bile. Zaten sonrası da hiç hissedilmiyor. Sadece dokunmalarını hissediyorsun acı yok. Sezeryan esnası karnını temizliyorlar zaten. Daha sonra odanda karnını bastırıyorlar biraz kan çıksın diye zaten daha uyuşukluğun geçmediği için ağrı hiç olmuyor yine. İyiki sezeryan olmuşum yine olsa yine sezeryan olurum. Doktor da çok önemli ama ameliyathaneye girip Çıkman bir oluyor. Ben 9:05 te girdim doğuma 9:15’de bitmişti. Sonrası ise çok rahat geçti hep yürüdüm ve bol su içtim.