Bebegimm_20 Merhaba arkadaslar 32 haftalık hamileyim. Dişimde bi ağrı basladı. Diş doktoru enfeksiyon olduğunu söyledi. Önce bi röntgen çekmemiz gerekiyor dedi. Kökün durumuna göre ya çekim yapılcak yada dolgu yaparız dedi. Çekim olcak olursa öncesinde antibiyotik kullanman gerekiyor dedi. Dolgu yada çekim yapılacağında anestezi uygulanacak dedi. Ve bunlar için doktorundan tek tek yazılı kağıt alman gerekiyor dedi. Erken doğuma sebebiyet verebiliyormuş. Doktoru izin verdiği halde operasyon yaptırıp sonrasında doğum yapan olmuş. Biraz korktum acıkcası. Size sorum daha önce dişiyle ilgili bi işlem yaptıran oldumu bu haftalarda? Yada bu ağrıya bi süre daha dayanıp doğumdan sonramı yaptırmak en mantıklısı. Ağrıyı nasıl hafifletebilirim yardımcı olurmusunuz uzun oldu kusura bakmayn 😣😫
busraakeskinn Bebegimm_20 diş ağrısıda öyle bekleyecek bi ağrı değil maalesef ki yani beslenmeyi bile etkiyo ben karanfil falan koydum 1 gün idare etti günde 2 tane parol içilebiliyomuş ben içmedim işe yaramaz diye
Bestte9989 Bebegimm_20 ya ne kadar doğru bilmiyorum hamile kalmadan önce dişim iltihap yapınca cektirmistim 2 azim disimde iltihaplanmisti birini kurtardı digeri çekildi o kurtarılan diş tekrar iltihaplancak gibi oldu ödüm patladi sirkeli suyla gargara yapmıştım3 gün boyunca hergun ve düzeldi hamile kalınca çok korktum oda gidicek diye iki haftada bir sirkeli suyla gargara yapıyorum ama yutmuyorum iyice calkaliyorum ağzımı 31+5 olduk çok şükür ağrı sızı yasamadim bi araştırın isterseniz ben çok faydasını gördüm iltihap olunca yanagim davul gibi oluyo benim konuştuğum bile anlasilmicak kadar çok sıkıntı çektim bu dişlerden ver fobi oldu artık korkudan yapıyorum napayim
Melekclk Bebegimm_20 diş ağrısı kesinlikle hamilelikte çok zor ben 6.ayımda yaşadım canım bana da röntgen çekmedi Doktorum hamile olduğum için bi uyuşturucu vurdu ama bu zararlı değil plesentaya inmiyor dedi be kanal tedavisi uyguladı çok şükür bir daha sıkıntı yaşamadık şuan 38.haftamdayım kadın doğum doktorumda onay vermişti bide antibiyotik kullanmıştım B grubu olduğu için izin veriyorlar
Gullbrk Bebegimm_20 düşük derecede ilaç veriliyolar bikaç gün kullan iltihabı agrıyı alıyo zaten bende öle oldu dogumdan sonra gidip gerekeni yaptır bende öle yapıcam canım.o agrı cok zor dayanılıcak gibi değil
busraakeskinn Benimde 32. Haftada diş ağrım oldu dolgulu dişimdi. Röntgen falan çekemediler hamile olunca. Kanal tedavisi olması gerekiyomuş doktorundan izin almamız gerekiyo işlem yapmamız için dediler. Doktorumda sıkıntı olmaz dedi kağıt imzaladı verdi. Dişçi anestezi uygulamadı yinede dişi dolguyu falan temizledi ilaç koydu yerine doğumdan sonra devam edicez diğer işlemlere dedi. En azından ağrısı geçti şimdilik
Bebegimm_20 busraakeskinn maalesef dayanılcak gibi değil özellikle geceleri dayanılmaz oluyor. Ne yapacağımı bilemiyorum herhangi bi sıkıntı olmadı değilmi sizde anesteziden sonra falan
Tubaaa-91 Bebegimm_20 seni o kadar iyi anlıyorum ki iki hafta çektim üstüne dişim kırıldı :( parol içmiştim karbonatlı suyla çalkalayıp beş altı tane karanfili ağrıyan dişimin üstüne çiğneyip koymuştum bir süre idare etmişti . Naneli diş macunuyla fırçalamıştım umarım az da olsa diner doktorun onaylatsa hiç durma yaptır ilerlemesin enfeksiyonu
busraakeskinn Bebegimm_20 anestezi uygulamadı bende sinirleri aldı biraz acıdı ama dayandım valla her türlü ağrıyodu acıyodu zaten sonra geçti şükür. Eğer dayanamazsan git yaptır çok kötü oluyor o ağrı 😔
Bebegimm_20 Tubaaa-91 karbonatlı suyu bende deneyim tuzlu ve sirkeli su yapıyorum oda biraz rahatlatıyor 😫 cok zor gerçekten hele bu dönemde dahada zor. Allah yardımcımız olsun
Mrvblt Mrb iyi akşamlar ben diş hekimi asistanıyım bizede hamile hastalar geliyo ilk 3 ay ve son 3 tehlikeli ortadaki 3 ay güvenli aylar oluyo sizin son 3 te olduğunuz için biley yaptırmamanız daha iyi olur röntgen için doktordan izin istemeyin bile kesinlikle çektirmeyin ben şuan hamileyim ve hastalradan hiç bi şekilde röntgen almıyorum ama dayanılmıcak durumdaysanız yukarda arkadaşın dediği gibi kanal tedavisine başlanabilir en azından kısa süreliğine ağrınızı alır lokal anestezi yapıldığı için bebeğe bi zararı zaten olmuyo içiniz rahat olsun çok geçmiş olsun allah sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin
Bebegimm_20 Mrvblt cok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Cok fazla ağrım oluyor parolda işe yaramıyor ne yapacağımı şaşırdım.
iremanne Bende 28.haftamdayım dolgulu dişin kırıldı. Jinekolog yazılı kagıt vermesine rağmen diş doktorları film çekmeden hiç bir işlem yapamayız dedi x her gece tuzlu su , karanfil yağı ile arkadaş oldum . Ara ara kalkıp uyuyana kadar tekrarlıyorum bunları
Bebegimm_20 iremanne bende tuzlu ve sirkeli su karanfil ve sarımsak yapıyorum birazda olsa hafifletiyor
Anrebasum Bebegimm_20 Karanfil yağı uyuşturuyor. Onu da deneyin agriyan yere kulak pamugu veya pamukla sürmeniz yeter.
Essdmr Bebegimm_20 bende son 3 ay çektim 20 likti. Hatta ağlama krizleriyle sonlanıyordu. Sonra Kasım doğumcuma sordum iyi dayanmışsın diş ağrısı erken doğumu bile başlatabilir dedi o arada dişim şişti antibiyotik kullandım ağrısı hafifledi. Ben doğum sonrasını bekledim nolur nolmz ağrırkende sarımsağın başını keser ağrıyan yere koyar ısıeırdım bide parıl geçirmesi bile rhatlatıyor 😘
Hilly Benim de 13.haftamda diş ağrım olmuştu hatta şişmişti.diş doktoru çekilmesi gerektiğini söyleyip antibiyotik vermişti onu kullandım ağrım geçti ama çektirmedim.başka bi doktor doğuma kadar idare edebilceğimi söyledi şuan 33haftalığım çok şükür ağırmadı daha sonra.beklesen daha iyi bence