MucizemiBekliyorum
@Tugba123
kızlar merhaba defalarca kez başlık açacağın diye uygulamayı açtım sonra durdurdum kendimi ama yarın ya da pazar günü bu konuyla alakalı detaylı bir başlık açacağım. Eğer hala şansınız ve imkanınız varsa ASLA BEYLİKDÜZÜ BİRİNCİ HASTANESİNDE DOĞUM YAPMAYIN. İllaki yapacağım diyen varsa da Allah yardımcısı olsun.
Pazar sabahı ishal ve karın ağrısıyla (belkide sancı emin değilim) birinci hastanesine gittim. Pazar günü olduğu için malum nöbetçi doktor günü. Dosyamı uzattım hiç bakmaya tenezzül bile etmedi muayene etti bebeğin suyu gayet iyi bir problem yok dedi bi nstye git gel dedi gittim hafif sancılarım oldu sanıyordum ama doktorun yanına gidince yatışını yapıyoruz dedi. Yanımda kimse yok çantam bile yok dedim tamam o zaman yarım saate kadar git gel dedi. Tabi o yarım saat ablamla konuştum akıl aldım ebe sakın gelme bunlar doğum sancısı değil hastanede boşuna psikolojini bozma dedi. Bizde eşimle dışarı çıktık kahvaltımızı yaptık markete gidip mutfak alışverişi yaptık gece 12de sancı başladı tekrar bu sefer gerçekten sancıydı çünkü ufakta olsa nefes kesiyordu. Eşimi panikletmemek için yarım saat. Çektim derin derin nefes alarak ( tabi sancı gidip geliyordu) sonra da “ ben içimi rahatlatmak için bi hastaneye gidip geleceğim” dedim. Bu arada bu kadar rahat söylememin sebebi ben hastane yeni temiz ve evime aşırı yakın diye tercih ettim. Yani arabayla 3-4 dakika kadar.
Hastaneye gittim acilden giriş yaptım. Tabi hala aynı kızlar var. Pazar nöbeti 24 saatmiş. Doktoru aradılar doktor hiç muayene etmeden doğumhaneye çıksın demiş. Doğumhaneye çıktım bir ebe ve bir bebek hemşiresi vardı, ebe çatı muayenesi yaptı ama asla güvenilir değildi birbirlerine ya bu kaç santimdir diye sordular yani o kadar kötü diyebilirim. Eh 3-4 cm açıklığın var daha istersen eve git evde sancı çek dediler. Tabi benim sancılarım bu sırada aşırı şiddetlendi ve 5 dakikada bire düşmüştü. Sancı odasına aldılar üstümü değiştirdim ve birden ayaklarım tutmadı yere çömeldim suyum gelmeye başladı eşim arıyor görümcem arıyo uzanıpta telefonu vermediler ve en acısı da; acil asistanı geldi ben o haldeyken doğumdan önce yatışınızı yapmamız lazım aşağıda inip ödeme yapar mısınız dedi. Dalga mı geçiyorsunuz dedim pos cihazı istedim telefonumu istedim eşimin telefonunu anca açabildim ona haber verdim eli ayağına dolandı tabi... doğum sancısı çekerken koridorda yere çömelmiş bir vaziyette ödeme yapmanız gerekiyor yoksa işleme alamayız dedikleri hala kulağımda çınlıyor. Can havliyle ödeme yaptım belgeleri imzaladım duşa girdim ebe ve bebek hemşiresi asla. Yatıştırıcı değil. Benim denk geldiklerim ki en iyileri aralarında öyle söyleyeyim. Psikolojim o kadar bozuldu ki nstye bağladılar bebeğin kalp atışı düşüyor stres yapma dediler iyice çöktüm. Epidural istedim rahatlatsın diye. Epidural ödemesini aldılar sonra epidural yapacak doktor yokmuş diyip tekrar kartı isteyip iadesini yaptılar ( BAKIN BU ANLATTIKLARIM SIRASINDA DOĞUM SANCISI ÇEKİYORUM VE AÇIKLIĞIM 6 cm CİVARINDA) spinal sezaryen yapalım bebeğin nabzı düşüyor dediler hayatımın kazığıydı resmen. Hala doktor ortada yok yanımda 2 tane yeni yetme personel var bağırmaya başladım alın o zaman ne bekliyorsunuz diye. Sanırım hayatımda hiç bu kadar ağlamamıştım. Ameliyathaneye gittim yaklaşık yarım saat doktorun gelmesini bekledim anestezi yapılsın diye he bu arada sezaryen için tekrar ödeme istediler 😂😂 doktor geldi anestezi yapıldı ayaklarım uyuştu doktor karnımı kesti ve dedi ki BEN SANA SABAH GEL DEMEDİM Mİ BAK GECE GELİRSEN BÖYLE SEZARYENE ALDIRIRIM SENİ.
Devamını ve daha detaylısını zaten açtığım başlıkta paylaşacağım ama asla tek bir noktası büle abartı değil hatta az bile anlattım. Bu hastanede doğum yapacak olan varsa nolur vazgeçsin.