2 kilo aldım diyenlere kimse yalancı demiyor. Sizin anlatma şekliniz yanlış. Dersiniz ki 7 kilo verdim üzerine 2 aldım. Ama son haftaya gelmiş bebek en az 2500 gr, plasenta 500 gr, amniyon sıvısı 1000 gr, artan kan hacmi de 1000 gr. Hepsi 5000 gr yani 5 kilo yapar. Ki bu bebek 3500 gramsa 6 kilo eder. Zaten anneler de doğumdan sonra direk 6 ila 7 kilo verir bu nedenle. Siz 100 ile başlayıp 93 e düşüp tekrar 102 ye çıkınca 2 aldım derseniz matematik eğitimi alan herkes size güler. Çünkü 7 kilo verip 9 kilo aldınız denir doğrusuna. Rakamlar farazidir. Kişileri hedef almıyorum. Örneklemek için veriyorum. Birisi tüm iyi
niyetiyle kaç kilo aldınız demiş olsun, ay ben 1 aldım 40 haftalığım diye hava atmaya çalışıyor, basitleşiyorsunuz. 1 bile almış olsanız genel sağlık tanımlarına göre sağlıklı hamilelikler en az 9 kilo alarak tamamlanmalıdır bilgisi olduğu için hepimizde, şaşırmamıza neden şaşırıyorsunuz. Hem şaşırmamızı istiyor, hem de şaşırınca kızıyorsunuz. Sanki dünyadaki 1 milyon gebe bu şekilde, biz şaşırıyoruz. Herşeyden önemlisi sağlık diye düşünüp birbirimize güzel dileklerde bulunduğumuz günler ne zaman gelir acaba memlekete? Hep bir yarış. Hep bir kıyas. Hep bir ötekileştirme. Hep bir eleştirinin dozunu kaçırma. Hep bir şeyi başka tarafından tutup anlama. Gerçekten böyle anneler geleceği nasıl inşa edecekler merak içindeyim.
13 haftalığım kilo almadım. Tüp bebek olduğu için ve ilki başarısız olduğu için, üst üste iki tedavi hasebiyle hamile kalmadan ilaçların ve depresyonun etkisiyle 5 kilo alarak hakkımdan fazla fazla kullandım. O yüzden şimdi çok dikkat ederek ilerlemeye çalışıyorum. Tuzlu bisküvi beni pişman etmezse genelde abartmıyorum yemeyi. İnş herkesin gebeliği mutlu sonla biter. Buraya kadar okuyan arkadaşlara da teşekkürler 🍀👼🏻