Gizlinur Ben yaptıema taraftarı değilim..3 çocuğumun sadece birinde yaptım 4. Hamileyim tetenozun pörspektüfünü okuyunca asla yaptıemam dediğim inatla şeylerden biri bu bu ay 5 ayımız btti bitecek bizi asıya cagıracaklar gitmek istemiyorum. tabi eskisi gibide değiliz.okuyor öğreniyoruz ama dogru ama yanlış şimdi size sorum şu yaptırmalımıyım yaptırmamalımıyım.
mucizelerininannesi Gizlinur cnm bebek doğduğunda kordonu kesilirken veyahut sezeryan ile 8 kat karın kesilirken o paketten cikartilan streil edilmiş aletler varya onlar bildiğin evdeki bulaşık süngerleri ile yıkanıp kurutulup tekrar paketleriyle hiçbiri sıfır deil hepsi bir başka hasta üzerinde kullanılmış aletler ama ellerinden geldiğince temizlemişler tabi ne kadar temiz Allah bilir işte o aletlerden hastalık kalmamak için enfeksiyon ve daha ağır hastalığa kapılıp bebeklerimizi ağır bir duruma sokmamak için vurdurmaliyız ben 5 dozunu da vurdurdugum için şuan hamielyim tekrar vurmama gerek yok özellikle vurdurmak istedim ama dr gerek yok zaten 5 doz tamamı yapıldığı için tekrara gerek yok aradan çok zaman geçmesi lazım dedi. Kesinlikle vurdur. 👍🏻👍🏻👍🏻
Alyami Gizlinur cuma günü yaptırdım 1. dozu ve 17 haftaliğım 1 ay sonra da 2. doz yapılacak bence yaptırın
Sedahmettt Gizlinur benım doktorumda yaptırmam gerektiğini söyledi 19 aralıkta gidicem yaptırmak için çünkü sezeryan düşünüyorum riske atmak istemem .
Silem Kızlar ben yaptırmayacağım..doktorumda önermedi zaten zorlarlarsa alerjim var dersin dedi yarın gideceğim bende tahlil vermem gerekiyormuş ama aşı yaptırmayacağım
Bilgeninannesi Doktorlarınıza danışın lütfen ve bu konuda zibilyon tane başlık açıldı arama butonuna yazarsanız detaylı fikirlere ulaşırsınız 😖
Muge0609 mucizelerininannesi Bunları Nereden Biliyosunuz? Yada Uyduruyodunuz. Aletlet Öncesinde Dezenfeksiyon İşleminden Geçiyor Daha Sonra Steril Edilyior Ve Mikroorganizmaların Yok Olmaması İmkansız Sizin Dediğiniz Gibi Olsa Herkrs Birbirinden Enfeksiyon Kapardı Cahil cahil Konuşup İnsanlarıda Korkutmayın. BİLMEDİĞİNİZ KONULAR HAKKINDADA YPRUM YAPMAYALIM LÜTFEN
duyguyilmaz Yani omrunuzde hic mi tetanoz asisi olmadiniz bu korku niye? O asi sayesinde dogum esnasinda korunacaksiniz.
mucizelerininannesi Terspektif kesinlikle ol cnm yaptirmakistemeyen kendis sağlığına herkesin kendi özgür düşüncesi artık.
Saraalp Muge0609 tetenoz sadece ameliyat sırasındaki aletlerden mi bulaşıyor? Sağlık bakanlığının bununla ilgili tonla yazısı var. Ha düşük riski vardır yoktur , doktoru önerir önermez bilemem , sağlıkcımısınız bu şekilde net konuşuyorsunuz
gzmuygn Muge0609 Antepte bir hastanede aylardır ameliyathanede insanlar ölüyor bu steril olmayan aletler yüzünden haberiniz varmı acaba.İnsanlara yüklenmeden önce düşünelim birazcık olsa.Hastaneler haberlere çıkmıyor aletler steril değildi insan canına kıyıldı diye maalesef.Kayınvalidem yeni doğanda çalışıyor o bile emin değil ol dedi.Ne olur ne olmaz
Osgem2019 Muge0609 sen milletle dalga mı geçiyorsun annem ebe hemşire mikrop kapma diye yapıyorlar kesin yaptır diyor kadın bana kendisi bir sürü gebeye yapıyor ne biliyorsun cidden steril mi herhangi bir şeyden de mikrop kapılabilir yani
Nergiiscelik Muge0609 aynen nbi ameliyathane hemşiresi olarak bunları duyduğuma çok üzüldüm açıkçası :) doktorlar ve hemşireler hastaların tamamen temiz koşullarda olması için ellerinden geleni yaparlar bu kadar da abrtmayınız lütfen :)
Muge0609 Saraalp Arkadaşım Ben arkadaşın Bulaşık teliylr yıkıyolat cüml3sine laf söyledin önce bir takip edin ondan sonra ukalalık yaparsınız Benim kurduğum cümlede bir tane bile tetanoz aşısı kelimesi geçmiyor
gzmuygn Gizlinur Ameliyathanedeki aletlerin sıfır yada steril olduğundan emin olamadığımız için yaptırıyoruz zaten doktorlarında tek korkusu bu.Olacağı tutar Allah korusun tedbir almakta fayda var.Zaten ayağımıza çivi batsa olmamız gereken bir aşı.Doktor bebeğe zararı olsa söyler zaten.
Muge0609 gzmuygn Arkadaşım Hastaların Ölmesi Sadece Aletlerden değildir hastane enfeksiyonu denen bir enfeksiyın vardır Önce Bir araştırın ondan sonra yorumlarda bulunursujuz bende ebeyim ben arkadaşın aletler bulaşık teliyle temizleniyor demesine laf söyledim ayrıca ameliyathanede sadece aletlerden dolayı enfeksiyon olmaz. ameliyat steril bir işlemdir steriliteyi bozduğunda zaten enfeksiyon olmaması kaçınılmazdır
Ursysr Bence vurdurmalisiniz.. Ben iki dozunu da vuruldum burada okudugum yan etkileri gormedim.. Inanin sezaryen olursaniz icinizin rahat etmesi icin bence gerekli.. Gobek kordonu kesilirken bebeginiz bir mikrop alsa vicdaniniz rahat edebilecek mi?
_HB_ Ben ilk oğlumda yaptrdım. 2.dozdan sonra sancım geldi ve erken doğum oldu. Bunda yaptırmıycam erken doğum riskim olduğu için. Ama cok onemliyse, bebek doğmadan bikaçgun once yapsınlar yada doğduktan sonra yapsınlar 🥺
Saraalp _HB_ bir süre koruyuculuğu oluyor belki sizin süreniz dolmamıştır , olmanıza gerek kalmaz bile