Hilal_00 Geçen bi arkadaşım doğum yaptı neyse laf arasında kaynanam şekerli su versinler bebek sarılık olmuyor dedi sizce ne kadar doğru bebeğe şekerli su verilmesi bende o an bişey diyemedim yani çok Saçma değil mi ??
Rabiakerem Hilal_00 valla bebek sarılık olmamasını istiyosanız bol bol emzirmeksiniz tek çaresi bu yani yok sarı örtü örtün yok altınlı suda yıkayın yok şekerli su falan bunlar uydurma şeyler bnce ama evde ışık altında yatırıncada iyi geldini duymuştm zaten hastanedede ışıklı küvezin içinde oluyo hep ne kadar doru tabi orasını bilmiyorum ama dediğim gibi tek formul bol bol emzirmek
Nurdlmc Hilal_00 bunu bana sağlık ocağı hemşiresi de demişti. Uyandırmaya çalış uyanmıyorsa altını aç en son dudaklarına değdir şekerli su ki şekeri düşmesin sarılık değeri artmasın diye ama doğru birşey değil tabiki
Hilal_00 Gizemabc ya valla koca karı işleri bunlar sonra biz bişey diyince saygısız oluruz büyükler diye de her şey bilmiyorlar maalesef
Rabiakerem Nurdlmc bak bnm oğlumda oldu sarılık biz bi türlü uyandıramıyodk sadece uyansn die annm dudağına çok çok az değecek şekilde iğne ucu kadar limon değdirirdi uyansın die hemen uyanırdı
Kbrkrt Hilal_00 şeker yetişkinlere bile zararlı ki ilk 6 ay su bile verilmiyor bebeğe, cahilce eskiden kalma hurafeler 🤦♀️
Hilal_00 Kbrkrt aynen öyle ya bide tuzla yoksam olayı var 😡 hatta kayınpederim kızmıştı o ne öyle saçma sapan şeyler diye
Kubraismail61 Hilal_00 sarılığın en iyi tedavisi anne sütü. Büyüklerimiz bize kızsada herşeyi doğru bildiklerinden değil maalesef kesinlikle önerilmiyo ilk 6 ay anne sütünden başka bişi
NERDOGDU Hanımlar sarılık yapan bakteri bebeğin bağırsaklarında bulunuyor. Bu bakterinin atılabilmesi için bol bol çiş kaka yapması lazım. Bu yüzden bol bol emmesi gerekiyor. Yani şekerli su verilmesi sarı örtü örtülmesi vs. şeyler hurafe.
Nurdlmc NERDOGDU evet kesinlikle hurafe ve bende yapmadım. Ama bu şekerli su maksadı sanırım uyanması için sarılık olunca uyandırılamıyor. Uyanınca emzirme yapabiliyorsun zaten uykuda olmuyor
Leyla_Alexandra Bende sizin gibi düşünüyordum ta ki bi Programda bir teyze bebeğini nasıl kaybettiğini anlatana kadr .. sadece süt vermiş su hiç vermemiş ve bebeğini kaybetmiş bende bunu duyduktan sonra az da olsa şekerli su vermeyi düşünüyorum 🤷🏼♀️
Rabiakerem Leyla_Alexandra ne alaka canım eğer emziriyosan asla suya gerek yok zaten senn memenden hem süt hem su geliyo ama eğer mama ile besliyceksn evet vermn gerekir çnkü mama verilwn bebklere az miktarda su verilmesi gerekiyor ama sakın hem emzirip hem su verme derim tabi yine sen bilirsin