Herkese merhabaaa....
Klişe olacak evet ama buraya sanki hiç doğum hikayemi yazmayacak hep hamile olarak kalacakmışım gibi geliyordu🤦♀️ ama şimdi 1 haftalık olduk ve oğlum şimdi mışıl mışıl uyuyor. Allah ım öyle guzelki🥰
Gelelim hikayeme 4+4 günlük iken baş dönmesiyle ve cok uyuma istegi ile öğrenmiştim oğlumun geleceğini :) Başlarda bulantılarım çok tu neredeyse ac geziyordum anca fresh meyveler ile 65 'ten 4.ayıma kadar 60 a inmiştim. Ama 13. Haftamda bitmişti çok şükür. Her gün forumda okuyordum kendimi normal doğuma çok hazırlamıştım. Burda da bilenler bilir sürekli açılma olsun vs diye son haftalarda hep sorardım ve takip ederim. 36 37 haftada bebegin kafasının aşağıdaydı fakat kanalda değildi. 38 haftamda çatı muayenesi oldum ve doktorum ön kemik basık ama bebek ufak doğurursun demişti ama riskleri de var dedi. tam 39+0da kontrolüm vardı ve eşimle gittik. Yine kanala girmemiş başıyla bile yanasmamisti. Doktor zaten çatında dar hiç riske atmadan istersen yarın alalım dedi. Biz eşimle tabi kendimizi hep normal doğuma odakladigimiz için şaşırıp kaldık ve bi boşluğa düştük. Doktorda yarın isterseniz bugün tahlil vermeniz lazım dedi. Ve normal doğum olacak illa diye ısrar etmedik çünkü normal doğum da en ufak riske gelmezdi ve sezeryan a kadar verdik. Ama olana kadar acaba denesemiydim diye de düşünmedim değil. Akşam oldu artık aileme haber verdim geldiler ben doğumdan gelince ev düzgün olsun diye temizlik yemek her şeyi guzelce hallettim ve sabaha kadar heyecandan gözüme uyku girmedi. Hep o hayalini kurduğum oğlumu görecektim 🥰 sabah 7 de evden çıktik ben odamı süsledim güzelce hemşire geldi damar yolum takıldı. Lavman yapıldı detaylı anlatayım lavmanda acitmiyor ama yapıldıktan sonra içinizde ne varne yok çıkıyor 😂 sonra önlük giydirip ameliyathane kapısına doğru gittim annem canım benim çok ağlayası vardıama o ağlarsa bende ağlayacağım için kendini tuttu ve içeri gitdim.
Içeri girdiğinizde herkes ameliyat için birbiriyle sohbet müzikler sen korkma diye klişe sorular ilk gebelik mi kaç yaşındasın vs ve güzel geçiyor sonra anestesi uzmanı geldi belden uyuşturmak için. Inanın damar yolu daha çok acıyor. Oturur pozisyonda duruyorsunuz ve size biri sarılıyor yani bana sarılmışlardı:)
Ekip çok iyiydi.
Yaptıktan sonra önce bi bacaklarda elektrik çarpması sonra bi sıcaklık hissediyorsunuz en geç 10 dakika içinde de bacaklariniz kütük gibi oluyor ve hiç bisey hissetmiyorsunuz.sonra önünüze bi örtü koyuyorlar ve sohbet eşliğinde başlıyor hiç birşey görmüyorsunuz.. en geç 10 dakika içinde bebeğimin sesini duydum Allah ım o an gözyaşlarım sel oldu silip sarıp yanıma getirdiler Buram buram kokuyordu mis kokulum yanağıma değdiği anda sustu ya bu an tarif edilemez ama bu ani yasamak için herşeyimi veririm 47 cm 2700 gr minicik oğlum doğdu. Tabi 1 saate yakın kalıyorsunuz sizdenonce bebeği herkes görüyor:) odama çıktım ameliyathanenin başında kimse yok sadece eşim var anneanne dedeherkes oğlumun başında odadaymis çok açıkmış oğlum ellerini emiyordu açlıktan geldiğimde:) sütüm sıkınca geliyordu ama baslarda tabi biraz sorunlu oldu süt gelmedi sezeryani kesin olacak arkadaşlara manuel bir pompa götürmelerini tavsiye ederim. Göğüsler içinde ne kadar olmaz desekte lansinoh bende pek ise yaramadı. Specta mam kremi mutlaka alın derim ve doğumdan önce surun. Biz bi kac kez mama takviyesi de yaptık çünkü duymadıkları zaman uykuya dalmıyorlar ve ağliyorlar. Ilk yürüyüş biraz zordu ama zorda olsa yürümek zorunda olduğumu bildiğim için elimden geldikçe yürüdüm. Çünkü baslarda gaz sancısı çok oluyor bol bol su kayısı hoşafı ve şeyler tüketmek çok önemli. Cumartesi sabah girdim pazartesi sabahı taburcu oldum. Ve 4 kat merdiven çıkabildim yani evime. 3. Gün kendiniz rahatlıkla gezebiliyorsunuz. Ama sezeryan olunca yanınızda mutlaka birisi olmak zorunda cunku hep emzirmek gerekiyor siz kalkarken yatarken çok zorlaniyorsunuz ve eve mutlaka birisi lazım oluyor. Daha fazla uzatıp sıkmak istemiyorum herşeyi anlatasım var ama 🤦♀️yinede güzel bir sezeryan geçirdim. Hepinize çok dua ettim. Buradan çok şey öğrendik en çok tabi görümce kaynana postlarını zevkle okudum 😂 keske uygulamanın sadece böyle bi aplikasyonu olsa orda böyle şeyler konuşsak 🥰😂 tavsiyem su ki doğumdan önce asla doğumu düsünmeyin kendinizi son ana bırakın çünkü dusunsenizde dusunmesenizde o ana gelenekadar her şey geride kalıyor. Ha 36 hafta ha 37 haftalık derken şimdi oğlumun kokusunu içime çekiyorum. Kusmuk kokusu bi insana bu kadar güzel gelebilir:) birisi kaka yaptı gaz çıkardı diye ilk defa mutlu oluyorsunuz :)
Size baktığınızda herşey zaman duruyor sanki:)
Kim ne der düsünmeyin pozitif olun. Ve kendinizi salmayın her zaman dünyanın en güçlü annesi ve kadını sizsiniz. Hakkınızı helal edin ❤rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın
Hamislere güzel doğumlar nasip etsin
Hepimizin evlatlarını salih evlatlar nasip eylesin inşallah 🥰.