Nilaysarper Merhabalar. Bizim eşimle kan uyuşmazlığımız var. Özel hastaneye gidiyorum sürekli ve duydum ki iğne olmam gerekiyor ama bu iğnenin fiyatı 300 tl falanmış. Devlet karşılamıyor mu? Yada devlet hastanesinde ücretsiz yada az bir ücret ödeyip yaptırabilir miyim? Bu konuda bilgisi olan yazabilir mi?
Merryy Nilaysarper ben iki defa vuruldum özel hastanede hatta farklı hastanelerde canım ikisinde de sadece şırınga parası verdik 15 tl devlet karşılıyor sgk varsa
tde_kubra Nilaysarper doktorunuza söyleyin özel reçete yazıyor renkli reçetelerden. O reçeteyle eczacılar odasına gidip 3tl gibi bir ücretle iğneyi alabilirsiniz. Daha sonra da sağlık ocağında ücretsiz iğneyi vurdurabilirsiniz. Bazı özeller maalesef iğne ücretini karşılamıyor ve çok pahalıya yapıyorlar.
ekara Nilaysarper bende özelde vuruldum önce yatış veriliyo iğneden sonra taburcu oluyosun o şekilde sgk karşılıyomuş öyle olunca ücretsiz yapıldı.
aysenur4 Scorpion kadınınki negatif olursa uyuşmazlık oluyo erkegin. ki pozitif veya negatif farketmiyo kadının kanı önemli burda
SedaSoner Scorpion hayır canım, malesef sizde de kan uyuşmazlığı var. Genellikle kadın negatif(-) olduğunda oluyor. Eşiniz de negatif olsa problem olmazdı ancak eşiniz pozitifmiş. Gebelik planladığınızda mutlaka doktora danışın iğne olmanız gerekir.
Eliz25 Scorpion aynen sizde kan uyuşmazlığı var iki taraf pozitif ya da negatif olunca sorun yok ama biri pozitif biri negatifse hemen iğne vurulun hamile kalmadan önce olursa daha iyi olur
SedaSoner Scorpion yok canım, arkadaşların da dediği gibi 28. Haftada yapılıyormuş uyuşmazlık iğnesi. Gebelikte doktorunuza mutlaka bildirin ki ona göre planlamayı yapsın. Çok mühim bir şey değil ama iğnenin mutlaka yapılması gerek. Benim annemle babamda varmış annem negatif olduğu halde mesela ben karnında pozitif olmuşum yani babamın kanından. Anne zehirlenmemesi için böyle bir iğne yapılıyor diye biliyorum
Ftsctn_20 Scorpion evlenmeden önce eşlere test yapıyorlar . Bize test sırasında şöyle söylediler "kan uyuşmazlığıniz olduğu için hamile kalmayı düşündüğünüzde doktora gitmelisiniz(kadın doğum) ilk bebekte farketmeyebilir ama ikincide kesinlikle hamile kalmadan önce gidin " dediler . Bizim ilk bebeğimiz inşallah hamilelikten sonra gittik doktora doktorumuz 28. Haftada iğne yapalım dedi tabi birde doğumdan sonra yapılacak.
Nilaysarper tde_kubra gerçekten öyle 300 tl çok fazla geldi bit iğne için araştırdım kimisi ücretsiz kimisi 80 tl falan veriyor
BeybininAnasi Bildiğim kadarıyla 28.haftada yapılan iğneyi devlet karşılamıyor, tabi alıp devlet hastanesinde yaptırmazsanız. Ama doğumdan sonrakini karşılıyor. 28.haftada yapmak da artık zorunluluk gibi bir şey oldu, her doktor tavsiye ediyor muhakkak.
Alparslanmoms BeybininAnasi aslında zorunluluk değil benim doktorum 28. Haftada iğne vurma taraftarı değildi mesela biz vurdurmadık Doğumdan sonra oğlumla aramızda kan uyuşmazlığı olmasına rağmen bebeğime vurulmadı sadece bana vuruldu bebeğim iti bir bebek olarak dünyaya geldi beslenmesi iyi idi sarılık ta olmadık çok şükür . Doktorlar bu konuda ikiye ayrılmış durumda bu Arada evet Doğumdan sonra ki iğneye bende ücret ödemedim
Ftsctn_20 Bizde de kan uyuşmazlığı var ben devlete gidiyorum doktorum 28. Haftada gel iğneni yapalım dedi .
HaticeeKckylmz Ftsctn_20 2dusuğüm oldu malesef 2.kğrtajla sonuçlandı kanuyuşmazlığı vardı bana dr kürtajdan sonra verdı yaptırdım ıgneyı suan 15aylık oğlum var. Sunu söylemek ıstedım normal şartlarda ılk gebelık dünyaya geldığinde bebek anne kanını yanı -grubu almışsa iğneye gerek duyulmuyor baba kanını + almışsa 72saat içinde bu iğnenin tek doz seklınde vurulması gerekıyor ki ıkıncı gebelık oluşumunda anne vücudu kabul etmediği içindüşükle vs sonuçlanıyor çoğunlukla ben suan ıkıncıye gebeyim 26haftalık çok şükür vaktımızı beklıyoruz kızımla