Merhaba anneler sizlere doğum hikayemi anlatmak için buradayım 🙂23 kasım cumartesi günğ misafirlerim gelecekti sabah kalktım isal olmustum eşimle evi temizledik. Aksam oldu arkadaslarım geldi sohpet muhabbet derken aksam yatarken kasıklarımda bir ader ağrısı hissettim ama isaldendir dedim ve yattım uyudum. Gece 3 te ec kaltım oturmamla kan bosaldı ve ağrım hala vardı. Sakin kalıp hemen arkadasımı kaldırdım hastane çantam hazırdı kızlar 30 ta hazırmıstım bence sizde hazırlayın 30 a kadar. Cantamı yerinden alıp üstümü giyip eşimi ve arkadasımda eşini kaldırdı. Hep beraber hastaneye gittim fakat benn okadar rahattım ki arkadaslarım ve eşim cok saskındı🙂 hastaneye vardıgımızda kanamam artmıstı sancım vardı rahim ağzı yumusamam vardı ama acıklıgım yoktu.hemen doktoruma haber verildi doktorum sabah gelecekti ama hemsirelerden dogumu durdurmalarını istedi onangöre bana ilaçlar verildi ve cocuk için ciğer geliştirici yapıldı.sabah doktor geldiğinde kontrollerimi yaptı ve bebegın kanala girdiğini ve baskı yaptıgını söyledi dogumu artık engellemeyecegını bugun veya yarın dogurursun dedi yanı pazar yada paxartesi fakat kızlar bana okadr cok ilaç verdiler ki tüm sancım gitti pazarı öyle gecirdim hastanede pazartesi günü önlüğümü giydirip alt acıklıgıma baktılar ve hemşire bir ilaç koydu fakat öğlen oldu tık yok aradangekir alt acıklık bakıp rahmi uyarıp gidiyordu buarada kanamam hala vardı.Aksam üstü 4 gibi sancım basladı 5cm acıklıga kadar hiç otrmadım inanın ayakta cok rahat çömeldim yürürüm sağ sola salandım. Fakat yalan yok 5 ten sonra zor özellikle nts de yatrken sancı cekmek cok zor 5 ten sonra ben cok afedersiniz cok kustum bu rahmin acılmasıyla alakalımıs kızlar nişanın suyum geldi buarda hemsşre btsbye bagladı benı suni sancınile destekledi ve bir iğne vurdu yarım saatte 8 cm oldu acıklıgım. Buaralar gervkten zordu ama allah sabrını veriyor. Ikınma istegım geldi birden kızlar dedim bişi gelir ebeyi cagırın doguruyordum hemen doğumhaneye alındım ve 1. Veya 2. Ikınmamda kızım balık gibi kaydı gitti☺️Mükemmel bir duygu allah herkese nasip etisn kızlar ıkınırken kesmeden ıkının ben öyle yaptım. Kızım 2640 doğdu cok sükür. Sonra dikişlere gecildi. Kozlar dogumda ve dikişlerde inanın hiç bişi yok zor olan sancı özellikle 5 ten sonrası kaç dikişim var bilmiyorum umrumdada değil acıkcası bilerek sormadım.şimdi sizlere önerilerimden bahsetmek istiyorum mutlaka depent alın ama büyğk beden olsun ben 68 le girdim doguma 15 kilo aldım toplamda ilk küçük aldım eve geldim denedim sıktı sonra büyük aldım.Pompa mutlaka olsun ben lansinoh un tekli elektirikli olanını aldım ilk sütünüz gelmiyor gercekten cok destek oluyor manuel zor olabilir bunda bile süt ilk damla damla akıyor cünkü.
korseyi yamuna almıstım ama küçük almısım m olmadı l veya xl alın
Gümüş kapagı şiddetle öneriyorum yara oluyr evet ama onu taktıgın anda tüm sızıyı alıyor.
sütünüz ilk gelmeye bilir üzülmeyin sonra gelecektir inşallah
Buarada 6 gün oldu dogum yapalı evet ilk dikişler biraz acıyor hala biraz var batikon ve gazlı bezle temizle dedi doktorum ama ben öyle yapmıyotum wcden sonra altıma alt bezi serip bacaklarımı acıp komple döküyorum bu sekilde daha fazla etki ediyor bence.
Allah herkese yardım etsin biraz uzun oldu hakkınızı helal edin. Sorusu olan varsa cevaplaya bilirim.