iremtzn ozaman bebeğinize ve kendinize bu stresi yaşatmayın. Çünkü söz konusu testin tedavi edici bir özelliği yok kesin sonuçta vermiyor. Benim bebeğim 29 haftalık 2 li testinde herşey normal çıkmıştı ancak detaylı ultrasonda bebeğin kalbinde bir delik olduğunu ve konumu itibariyle sadece down cocuklarda olabileceğini aminyosentez yapılması gerektiğini söylemişlerdi. Çok ağladım çünkü enfeksiyon nedeniyle yaptırmak istemiyordum testi. Doktorum aldıracak mısın dedi down çıkarsa hayır tabiki dedim. O zaman herşeyin yolunda olduğuna inan ben bişey olmayacak biliyorum dedi ve herşy düzgün gitti. Bebeğim gayet sağlıklı burun kemiği ense kalınlığı herşeyi normal.Arkadaşımın bebeğinde doğdu şuan 5 aylık, 2 li testi yüksek riskli çıktı aminyo sıvısı testi yaptırıp yurtdışına kan gönderdiği halde kesin down dedikleri bebek o kdar sağlıklı doğdu ki . Bence korkmayın stres olmayın bebeğiniz down bile olsa o sizi seçti bence herşey yolunda ilerleyecek lütfen stres olmayın bebek herşeyi hissediyor 🙏🏻