Evett Sıra benim doğum hikayemde 🙃
Başından beri sezeryan istemiyordum korkuyordum sezeryan dan. Normal doğum nasip olsun istedim hep. Hamileliğimin başından itibaren hurma yedim son haftalarda biraz daha fazla yedim.36. Haftadan sonra pilates, squat,deep squat ağırlıklı yaptım. 38.Haftada 2 cm açılma vardı nst normal çıkıyordu. Kasılmalarımdan başka birşey yoktu onlarda düzensizdi. 38+6 haftada muayenede ise nst yine normaldi ama bebeğimin kilosu 3.500 gr dı, normal doğum için beklersek daha fazla kilo ile zor doğum olacağından doktorum ile 26.11.2019 tarihine normal doğum için karar verdik . o tarihte 39+4 haftalık olacaktım.Hastaneden eve geldiğimde de nişanım gelmişti.. o gün geldi çattı..26.11.2019
Doğum için tüm hazırlıklarımı tamamladım sabaha karşı meryem ana otunun duasını yaptım ve bir kavanozda suya koydum biraz zaman geçince suyundan bi yudum içtim hastaneye giderkende yanıma aldım ama arabada bıraktım odaya çıkarmadım. Saat 9.30 da hastaneye giriş yaptık. Doktorum süreç ile ilgili bilgilendirme yaptı 3 cm açılmam varmış muayeneden sonra 10:05 de vajinadan ilaç verdi ama çeyrek dozda verdi çok az yani. ( sadece bu ilaç ile sancım aktifleşti suni sancı filan almadım.)Sonra yatış işlemleri filan derken ağrıların yerine oturacak dedi. 4cm den sonra epidural takalım rahat edersin dedi. Ben epiduralden korktuğumdan istemiyordum ama doktorumla konuştuk belli bi süre sonra suyu patlatacağını ve ondan sonraki ağrıların artacağını söyleyince ikna oldum. İyiki de olmuşum yoksa dayanamazmışım. Tatlı tatlı ağrılarım vardı ve ben bunları yürüyüş yaparak karşılıyordum. 4 cm açılma olunca saat 12:30 da epidural takıldı ve suyum müdahale ile patlatıldı. Şimdi 2 saat rahattım epiduralin sayesinde. Saat 15:00 gibi tekrar bi epidural doz alacaktım çünkü ağrılar artık güçlüydü. Tabi açılma 5-6 cm olmuştu.Epidural yapıldı ama ilk olduğumdaki gibi rahat değildim yine ağrıları hissediyordum.(daha sonra anladık ki epidural yerinden çıkmış) Saat 16:30gibi açılmam 8 cm olmuştu. Bu arada doktorum devamlı kontrollerime geliyor bizzat kendisi ilgileniyor benimle . Odamda küçük bi müdahale yapıp tuşe ile bebeğin başını araladığını söyledi. Ve artık sona yaklaştık bundan sonrası doğum dedi. Pilates topu istedi ve sancılarımı onun üzerinde zıplayarak karşılayacaktım. Bütün yakınlarım kapıdaydı ama ben sadece eşimi istedim çünkü sancılara dayanamıyor ağlıyordum. Onun desteği ile kendime güveniyorum, yapabilirim, ağlamayacağım diye direnmeye başladım. Büyük tuvalet hissi olduğunu söylediğimde ise hemen doğumhaneye geçtik.
Doktorum geldi hazırlıklar yapıldı, eşim doğuma alındı ve sona gelmiştik artık. Sancım geldiğinde derin bir nefes alıp başımı çeneme dayamamı ve bütün gücümle kesmeden ıkınmam söylendi , tabi elimden geldiğince yapıyordum ama farkındaydım olmuyordu. Sancıda ben hazır olunca ıkınacağım İki ebe karşılıklı karnıma bastıracak ve bana yardımcı olacaklardı. Bu işlemi 4 kez yaptık ve bebeğimi 4. Ikınmada saat 17:30 da kucağıma aldım. Benim güzel kızım meğer 4 kilo olmuş bi kaç gün daha beklesek normal doğum olamayabilirmiş. Ben ıkınmaları yapamıyorum sanıyordum ama doktorum gayet başarılı olduğumu ve onu hiç yormadığımı söyledi .Epizyotomim yok sadece kendiliğinden yok denecek kadar az bi yırtılmam varmış. Bundan sonrası doğumhanede sevinç, gözyaşı, mutluluk, fotoğraf çekimi derken ben ve bebeğim hazırlandık giyindik . Doğum hanenin kapısından eşim ben ve kucağımda minik mucizemiz yürüyerek çıktık. Şimdi evimizdeyiz çok şükür. Sormak istediğiniz birşey olursa fırsat buldukça yanıtlarım. Çok uzun oldu kusura bakmayın 😊