Beyzanur123 Hayırlı Akşamlar kızlar. Size bir sorum olacak. 21 haftalik Sizce anne karnindaki bebek aç kalır mı. Yani mesela bugün akşam 7 den 8 den sonra hiç bişey yemeyip ertesi gün 11 de kahvaltı yaparsam bebeğim aç kalır mı. Yoksa annedeki kanı kullanır mi? Dalga geçmeyecek duzgunce cevap verecek olanlar yazsın lütfen.. şimdiden teşekkür ederim
mucizelerininannesi Beyzanur123 o kadar saat tabi aç kalır bebek annedeki depoyu kullanıyor ama annedeki depo da öyle böyle bi depo deil yani düşün ramazan ayında gün boyu oruçsun vücut sendeki depodan kullanıp akşamı bekliyor o akşam yemeden sahursuz ertesi günün iftarına kadar sen acıkırmısın bence bayılırsın açlıktan bu yüzden meyve kuru yemiş ufaktan bir şeyler atıştır ki bebeğe faydası olsun yoksa gelişimi geriler zayıf doğar doğunca küvezde kalma sorunu olur hanı bu şekilde devam edersen farklı bi sorunla karşılaşırsın ben 15 hafta içindeyim gece kurt gibi acıkıyorum sanki içinde biri beni kemiriyor gibi çünkü bende zayıf bi anneyim o yüzden dayanamıyorum bebekte dayanamıyor tabi aç kalır sonuçta
Zade Beyzanur123 Bebeğine birşey olmaz canım ama zamanla tansiyon ve şeker problemin çıkabilir :) O yüzden en azından yatmadan bir bardak süt veya bir kase yoğurt yeyip yat derim :)
Mervezumra Beyzanur123 bence meyve gibi seyler atistirin bebek 3 aya kadar anne kanindan besleniyor ama daha sonra sizin yediklerinizfen ki sizde cok gucsuz dusersiniz o kadar saat ac kalmk dogru degil bence
Beyzanur123 elmdmr inşallah kalmıyordur. Çünkü ben erken yatıyorum geç kalkıyorum gece de kalkiş bişey yemiyorum
azra34 Hayır kızlar bebek aç kalmaz. Merak etmeyin. Şuan bu minnaklar bizi yiyorlar. Eğer biz kalsiyumdu, proteindi vs dikkat etmezsek olan bize oluyor. Bebek yine sapasağlam doğabilir. Yani hiç bişeycik olmaz 😍
Deletedmom0810 Beyzanur123 bu düşünce aslında mantıksız çünkü hepimiz belli saatlerde gece uykusundayız ve geceleri belli saatlerde kalkıp bebek aç kalacak diye yemek yiyemeyeceğimiz için mantıken de düşüncenizi çürütüyor.. ☺️ Hatta doktorlar hamilelikte dengesiz kilo artışı olmaması için akşam yemeğinden sonra meyve, süt vs dışında bişeyler tüketmeyi önermezler..
Zeyk Sağlıklı beslendigin sürece protein kalsiyum vs gibi akşam 7 den sonra birşey yemesende bebeğin doyar. Sabah da sağlam bir kahvaltı yaparsan tadından yenmez ;)
Beyzanur123 Zade teşekkür ederim canım yatmadan önce saat 11 gibi 1 bardak süt 1 adet muz yiyorum ama yemedigim zamanlar oluyor bazen hiç canım istemiyor sabah da uyuyp kalıyorum geç saatlere kadar 😍👏😘
Bilgeninannesi Gece harici gebe 4 saatten fazla aç kalmamalıdır fakat bebek acıkmaz annedeki kan ona yeter demişti eğitimdeyken hemşire 😊 fakat tabi kan akışı da sizin yemenize bağlı gece yemezseniz bebeğinizde sorun olmaz hatta gece mümkünse reflü açısından yememek daha evla 😊
Deletedmom0810 Beyzanur123 Plasenta fazla miktarda besin geldiği zaman depo eder ve bebeğin gerektiği zaman ihtiyaçlarını alıp kullanabileceği gerçek bir mağazadır. Aynı zamanda ihtiyatlıdır; bütün mikroplara, virüslerin çoğuna ve anne kanı ile gelen zehirlere yolları kapar. Birçok vitamin de plasenta aracılığı ile bebeğe geçmektedir.
Asumann Bebeği geçtim siz nasıl dayanıyorsunuz açlığa ben valla midem kazınıyor geceleri bile 13 haftalık olmama rağmen ☺️☺️
Deletedmom0810 Asumann doktorunuz akşam yemeği sonrasında meyve ve süt dışında bişeyler yemenizi öneriyor mu peki
Nuraslanklc Beyzanur123 evvet hatta sabah bulantılarının büyük sebebi de bu sende artık alacak besin kalmıyor bebekte haliyle acıkıyor ve bulantı meydana geliyor açlığa dayanamamamız bu sebepten
Asumann Deletedmom0810 doktorum bu konuyla ilgili bilgi vermedi ama çerez kuruyemiş ceviz tüketirim mutlaka. Meyvede yerim azıcık. Bazen yoğurt yerim yada çok acıkırsam yemek yerim küçük porsiyonla ☺️ Zaten yemeklerde çok az yiyorum mecburen, fazla yediğim zaman midem bulanıyor ara öğün yapıyorum. Değişiyor yani