Hahhsueoe her sabah kahvaltı da yumurta. Süt ürünlerini , et bakliyat ve yumurta ile birlikte tüketme bunların içinde bulunan Demiri yok ediyor ve hamilelikte en çok kansızlık sorunu yasıyoruz. Kahvaltıda kesinlikle çay vs içme. Çay kahve isteğin olursa aldığın besinlerden en az 1 saat sonra iç. Muz ve badem çok önemli her gün 1 Muz 10 adet badem ve 2 tam ceviz mutlaka tüket.
Örnek kahvaltı :1 adet yumurta, 1 muz, 10 zeytin, yiyebiliyorsan 1 tatlı kaşığı pekmez,10 badem.
Ara öğün: kahvaltıdan 2 saat sonra 1 kase yoğurt ya da peynirli küçük bir sandviç ya da 1 adet meyve
Haftanın 2 günü mutlaka et olmalı (yanında ayran yoğurt gibi süt ürünleri tüketilmemeli) et yerken limonlu salata tüketilmeli (c vitamini Demir emilimini artırır)
haftanın 1 veya 2 günü balık (diyetisyen balıkla ilgili sunu demişti , ucuz olan makbuldür. Yani mesela suan hamsi ve sardalya nispeten daha uygun ve onların mevsimi onlar tüketilmeli. Ayrıca büyük balık yerine küçük balıklar tercih edilmeli demişti )
Ben hamurişi pirinç ve makarnadan uzak durdum. Paketlenmiş gıda yemedim. 36. Haftadan selam eder bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim 🤗❤️