tugrakubra_1 merhaba kızlar.daha önceden de yazmıştım hatırlarsanız bebeğim de iki hafta gelişim geriliği vardı.bugün geldik yine aynı gelişim geriliği devam ediyor ve dünyaları yememe rağmen bu hafta sadece 80 gr almış.bu doktorum da damarımda direnç başladığını bugün iki doz ciğer geliştirici yarın da iki doz ciğer geliştirici yapılacağını söyledi.böyle devam ederse bütük ihtimalle erken doğum olacak dedi.çok üzgünüm 😔 1650 gr olmuş bebeğim 32+6dayız şimdi.ne yapacağımı bilmiyorum eşim de bende çok üzgünüz.tansiyonla alakalı olabilir belki dedi tansiyonumu ölçtüler 11/8 idrar tahlilimde protein vs yok.Benimle benzer durum yaşayanlar neler yaptınız? ne yapmam gerekiyor?
Kumru82 tugrakubra_1 kan sulandırıcı falan neden başlamadı acaba doktor damarda drenc oldugundan bebek beslenemiyor ztn
gulkara tugrakubra_1 bende de aynı durum var 3 hafta geriden geliyor. Benim 32 hafta 1400 gram. Kendi dr um dışında başka Bir dr kordonda 3 damar yerine 2 damar var dedi tabi bu daha kötü bir durum. Sonra kendi dr uma gittim kendi dr um ayrıntılı ultrasona baktı ve damar eksik değil deyip direnç var dedi aynı sizin gibi. Hangisine inanacağım bilemedim ama damar eksik olması kalıtsal hastalığı da işaret ediyor. Umarım öyle bir durum yoktur. Çarşamba gününden beri kan sulandırıcı iğne oksapar kullanıyorum faydası oluyormuş bir de dr a izne Doğum iznine ayrılayım mı diye sordum faydası olur dedi izne ayrıldım. Gelişim geriliği olan bebeklerde erken Doğum riski varmış beni dr uyardı. Yorulmayın, kan sulandırıcı kullanın küçük bir Bebek olucak bizimki ama en azından beslenir anne karnında iğneyle. Siz de dr unuza söyleyin isterseniz. Bir de ciğer geliştirici erken Doğum riskine karşı son zamanlarda kullanılmıyor mu yanlış mı biliyorum acaba bana başlanmadı ciğer geliştirici
Ogretmen_anne12 tugrakubra_1 bende hiç bir sorun olmamasına rağmen bebeğim kilo almıyordu. 1 hafta geriden giderken daha sonra bu 3 hafta geriden olmaya başladı. Yani bazen ne yapsan da olmuyor bebek kilo almıyor. Ama korkmayın küçük doğar belki ama önemli olan ciğer problemi olmaması ki ciğer geliştirici iğne vurmuşlar zaten. Bana da yapmışlardı ciğer geliştirici iğne. Bebeğim 2100 gr doğdu çok küçüktü ama çok şükür sağlıklıydı.
Sirin_beyza tugrakubra_1 canım lütfen morelini bozma küvezde kalır biraz okadar üzülme lütfen morel çok önemli plesanta beslemiyor çocuğu demekki üzülme kilosu kötü değil haftan iiii morelini bozma lütfen sürekli su iç hatırlıyor seni süt ve muz aldırır demişlerdi ozaman denedin galiba dua et gerisi taktir ilahi canım üzülme yeter
gulkara tugrakubra_1 benim dr um 32 haftadan önce aspirin sonrasında iğne veriyoruz demişti. Gittiğim 2 dr da iğne verdi
tugrakubra_1 böyle bi durum yaşayan yok sanırım ya da kaynana eş postu olmadığı için rağbet görmüyoruz maalesef 😏
Sivas580 tugrakubra_1 bugün banada sol damarın çok iyi değil dedi 16 haftalığım 16+2 görünüo ilerde sıkıntı olur dye korkuyorum sizin bu haftalarda nasıldı
tugrakubra_1 gulkara bana hiç kan sulandırıcı iğneden bahsetmedi doktorum keşke verseydi bu pazartesi gideceğim zaten tekrardan sorayım o zaman ama kan sulandırıcı hapı sordum yok dedi kullanamayız.damarda direnç var dedi eksik var demedi öyle bişeyde olabilir öyle mi? onu da sorayım mutlaka.O kadar kötü olduk ki eşimle bol bol su iç tuzu azalt dedi bana.tahlillerimde de sıkıntı çıkmadı çok şükür.Bakalım nasıl bi tedavi planlayacak.çok teşekkür ederim ilginiz için inşallah sağlıkla gelir kuzularımız 🤲🏻
Nurcan6148 gulkara Canim benimde 18 de baslamisti direnc.Daha sonradan azaldi.32 de benimde 1450 grdi.Bugun34. Haftamda kontrole gittim 2kilo olmus cok sukur dedim.Duzelir insallah canim.Cok iyi anliyorum seni inan.
Arslande gulkara erken doğum ihtimaline karsı alınan bi önlem bende gelişim geriliği yok ama erken doğum riski var onun için 4 doz vuruldum bende. Gelişim geriliği olan bebeklerde doğumun ne zaman olacağı belli olmadığı için alınması gereken tedbirlerden biri ,bence bu konuda bi doktorunuza danışın.
Dream_miraclee dünyaları yemeklr olmuyor bebeğe gitmiyor o gıdalar muz, bal,karabaşak,bulgur,ceviz , ıspanak tüketin bol-bol
tugrakubra_1 Ogretmen_anne12 gerçekten miii içime su serptiniz inanın.inşallah bizimki de o kiloya ulaşabilir 🤲🏻 evett ciğer geliştirici iğne yaptık yarın da 2.dozumuzu olacaz
gulkara Sirin_beyza evet ben de sabah bir sarsak süt yatmadan ballı süt muz kefir pekmez ceviz badem tüketiyorum faydası var bir ama tek başına yeterli olmuyor dr iğne verip kan akışını hızlandırmalı
tugrakubra_1 Sirin_beyza evett küvözde kalır doğduğunda dedi o zaman o kadar tuhaf hissettim ki kendimi 😔 sağlıklı olsun da kuzumm AAllah onları bize bağışlasın da başka bişey istemiyorum şu an.Bol bol dua edip elimden geleni yapıp tevekkül edecem artık yapabileceğim hiçbir şey yok
Sirin_beyza gulkara canım ben diyet yaptım seker çıktı şekeri kestim bebeğim her hafta 100 gr aldı sonra erken doğum yaptırcaz dedi çünkü bebek eşi rahmi kapatmiş bende kiloğ alsın bebeğim die diyeti bozdum muz yasaktı muz yedim muz çünkü seker çıkanlara yasaklanıyor ama kiloğ aldırıyor bebeğe tekrar gittim bebek kiloğ almış dedi çünkü 36 hafta doğum yapcam onun için bozdum diyeti bebeğim küçük olmasın die arkadasımı anladım İnş sağ sağlim bebeği doğar büyür 🙏
gulkara tugrakubra_1 Hadi ya, bana da direk kan sulandırıcı önerdi 2 dr da. Biraz faydası oluyor sanırım. Zannedersem sizinle aynı durumdayız dün gittiğim dr bana damarın eksik olmadığını ama direnç olduğunu söyledi ki çok da güvenemedim. Haftaya bana bir damar eksik diyen dr a gidip ayrıntılı ultrasonu göstereceğim. Bana böyle dendi diye sizde de yoktur dr unuz görmüş demek ki sizde damarı iş direnç var demiş. Benim Ayrıntılıda yazıyor zaten kordon 3 damarlı diye ama dr ultrasonda göremedi dooplere gönderdi Orada da sol umblikal arter izlenmedi dedi. Kafamız çok karıştı perinatologa mı gitsek diyoruz biz de. Ama her halükarda da artık yapacak bir şey yok, dr bana amacımız bebeği olabildiğince içerde tutmak bir gün bile onun için çok önemli dedi. Ben de öğretmenim hemen izne ayrıldım. Dinlenmek büyümesine yardımcı olabilir.
Sirin_beyza tugrakubra_1 seni çok iii anlıyorum çünkü benimkide kuvezde kalabilir bende şok olmuştum ilk duyunca
Ogretmen_anne12 tugrakubra_1 moralinizi yüksek tutun. Rabbim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşllh🙏
tugrakubra_1 Sirin_beyza şu an nasıl durumunuz? bebeğiniz nasıl siz nasılsınız? tansiyonla alakalı bi sorununuz var mıydı? çok soru sordum ama kusura bakmayın aynı problemleri yaşayan birileriyle konuşmak çok iyi geliyor :)
Sirin_beyza tugrakubra_1 canım tansiyon sorunum yok bebeğim kiloğ alsın die muz yiyom sürekli gebelik sekerim var yasak normalde ama 36 haftada doğum yapacağım için bebek kiloğ alsın diye yiyorum benim bebeğimin eşi rahmi kısmi kapatmış o yuzden erken alacaklar hiç üzülme ben hep dua ediyorum yasasında erken doğsun mühim değil birde morel çok önemli😊❤️
tugrakubra_1 gulkara bende iki farklı doktora daha görünecem bakalım ne diyecekler.Kafam öyle karıştı ki sordum biri kan sulandırıcı hap ya da kan sulandırıcı iğne kullanılabilir dedi diğeri bu saatten sonra faydası olmaz dedi.Biz de perinatolojiye gitsek mi gitmesek mi kararsız kaldık.Bende öğretmenim çalışabilir raporu aldım olmazsa bende ayrılacam bakalımm.siz şu an kaçıncı haftadasınız aynı mıyız?
gulkara Nurcan6148 gerçekten mi 2 haftada o kadar büyüyebilir mi? Ben neler kuruyorum kafamda. İlk öğrendiğim gün hıçkırarak uyandım gece. İnsan çok üzülüyor sonra damar eksik denince iyice kahroldum şimdi biraz atlattım. Stres yapmayıp evde dinlenmeye bakıyorum. Şu an ne kadar geriden geliyor gözüküyor sizin Bebek