Melabalaarr🍼 ben zehra nami diger bu forumda uzun zaman kullandigim rumuzum bayanboncuk😊 mavis gozlu oldugumdan boncuk derlerdi, bende foruma uye olurken bayanboncuk yazdim sonradan degisirim zannederek. Meger kendimiz degistiremiyomusuz uzun zaman oyle kaldi ama sonra adminler saolsunlar istek uzerine degistiler😀 avkat hanim da diyebiliriz(bu platformda hic imlaya dikkat etmedim, dilekce yazmaktan illlallah etmisim birakin rahat yaziyim)😜 sevenimde cok oldu sevmeyenimde.. sanirim sevmeyenim daha cok oldu burda😊 farkli farkli kulturden farkli egitim statu ve maddi seviyelerde birsuru insan var burda. Takdir edersinizki herkesin herkesle anlasma ihtimali cok az bu durumda. Oldukca gergin egolu kisilerde mevcut kanatsiz meleklerde😊 ama yinede guzel zaman gecirdim. İse gitmedigim gunlerde dogum iznimde her firsatta baktim. Googledan cok kullandigim zamanlar oldu. Sikayet etmeyi sikayet edildikten sonra ogrendigim icin o surecte yedigim hakaretlerin karsiliksiz kalmasi biraz zoruma gitti ama forumdan atilmadan mezun olmayi basardim😃 gelelim hikayeme.. 38 yasinda gebe kaldim(olmadigindan degil yeni istedik) zor olur saniyodum ama cok kolay bi hamilelik gecirdim. Tek sikintim agzimda olusan metalik tatti. Surekli demir 1 lirayi damagima yapistirmis emiyomusum gibi bi his vardi agzimda😀 onuda burdaki kullanicilarin yardimiyla hafiflettim. İsmini hatirlamiyorum tam ama nilaylalaylay gibi bisiydi sanirim minik sekerleri surekli yedigini ve iyi geldigini soylemisti cok tsk ederim kendisine gercekten kutu kutu seker bitirdim ama o tattan da uzaklasmama degdi. 😊 5. aydan sonra duzeldi tat almam. Sutten kahveden sarimsaktan tiksinmsitim, hepsi gecti. İlk uc ay o sekerler bana 5 kilo aldirinca batti balik yan gider dedim ve 75 kilo ile basladigim hamileligimi 100 kilo ile bitirdim 😀 boyum 175 cm idi cok kilolu durmuyodum gobegim cok buyumustu ve hastaneden ciktigimda 10 kilom gitmisti. 2 gece yattim bu arada sezeryan oldugu icin. Bi tesekkurum daha varki o kisinin adini hic hatirlamiyorum. Hasta olmustum(nezle) ve bana bi recete verdi burda uyguladim ayni sabaha iyilestim. 3 corba kasik bal, 1 tatli kasigi pul biber 1 tatli kasigi zencefil, yarim/bir limonun suyu. Karistirip yedim bi guzel terletti ve sabaha zimba gibiydim. Allah razi olsun o bayandan. Limonlu suyla gargarada ise yariyo. Buraya yaziyorumki sorunu olanlarda faydalansin. Neyse efendim special thankslerimizde bittigine gore olaya giriyim.. cok rahat ve aktif bi hamilelik gecirdim hergun kilometrelerce yurudum yuzdum eglendim gezdim tatiller yaptim yaşıma ragmen allah herkese boylesini nasip etsin. Bu nasibin puf noktasiyla bence saglikli beslenmek, kotu aliskanliklardan(sigara-alkol) uzak yasamak, temiz hava ve bol aktivite. Yani dinc genc kalmak😊 22. haftadan sonra hamile yastigi olmadan yatamamaya basladim. Gobek aldi basini gitti cunku. Buna cozumumde bi yastikta kocayin yastigi oldu😀 babannelerimizde olan uzun cift kisilik yastiklar varya.. onlardan yaptirdim uzunca bolca icini doldurdum hem karnimin altina sikistirdim hem bacak arama. Fiyatida cok uygun oldu. Hic hazir hamile yastiklarina para vermeyin derim. 33. haftada alistirma sancilarim basladi ama onemsizdi tolare edebiliyodum. 34. haftaya gelmistim ve bebegin dogru durusy hicbisiyi yoktu. Baktik parca parca olmuyo bastim gittim havuzluhana(eminonunde) 5 katli bebek ve lohusa magazalarindan olusan bi pasaj. Girdim ne var ne yoksa ihtiyacim 3-4 saatte aldim yuklendim arabaya ciktim ama ayaklarimada kara sular indi😊 yani demem o ki bosuna beklemeyin 7. ayi mayi ogrenir ogrenmez cinsiyetini alisverise baslayin allahtan baska kimse gelecegi bilemez çul çaput ugursuzluk getirmez😊 oda yapmadim hemen. Sifonyer aldim kucuk odaya bebegin esyasini cekmecelere utuledim koydum. Yatak odamizada bi besik koydum. 1 sene bizimle yaticak zaten Ondan sonra oda yapicam bosuna kendimi yormadim gereksiz. 35+6 gecesiydi annemlere gittim. Beykozda oturuyolar oraliyiz biz.. ama benim evim galatada, hastanem doktorum şişlide. O gecede hastalanmayayimmi.. ishal kusma ates bayginlik.. enfeksiyon kapmisim. Amipli dizanteri 🤦🏼♀️ ciddi bisiymis.. bagirsak hareketleri rahim kasilmasinida arttirmis. Hemen beykozda yakin bi hastaneye gittik baktilar enfeksiyon ciddi, sancilar var hemen doktorumu aradim ve doooogru kendi hastanene ben geliyorum dedi. Sisli florence ng. Gittik sabaha kadar serum tetkikler nst cati muayeneleri derken(sezeryan olucak olmama ragmen acilma kontrol edildi saat basi) sabah 8:30 ettik. 5 kere cati muayenesi yapildi bu arada hic acimiyo kizlar asla korkmayin isi bilen doktorlar hic acitmiyo bitane ebe biraz acitti sadece ama dayanilmiycak bisiy asla degil. Doktor yapsin derseniz onlar cok iyi bu alanda Bende 8 sene once kaptigim hpv virusu vardi. Aktif sigilim yok 7 senedir ama malum sinirlere yerlesiyo hpv ve bebege bulasma ihtimali var oyuzden sezeryan olucakti. Ben genel anestezi istedim hissetmemek icin. Bel bas agrisi cekmemek hemen ayaga kalkabilmek icin. Gaz cikarmakda daha kolaymis genelde belden asagin uyusuk olmadigindan. Bas agrisida olmuyo. Kiminde kalici bel agrisi oluyomus epidural spinalde. Ben riski goze almadim. Ameliyathaneye girdim uyuttular sondami takmislar sonra ben oyle istedim. Bebek dogmus fotograf cekmisler. Odaya gittigimde 1 saat gecmisti biraz zor gozumu actim narkoz kafa yapiyo😀 bebegi gosterdiklerinde acildi gozlerim. Bu arada agrim oldu ama ilac istedim yaptilar hemen gecti. Basim belim hic agrimadi. 2 saat sonra gaz cikardim. Ayva ve kayisi hosaflari yapmisti annem eve gidip getirdiler aksama ictim tuvaletede ciktim. Bebegi emzirmek biraz aciliydi sanki vakumla ceker gibi mubarek😀 ama yara olmadi gogus ucum saglammis masaallah😊 lansinoh surdum emzirme sudyeni ve gecelik kullandim. Depend aldim. Bebege 2 saat sonra emzik verdim kabul etti. Kurtaricimiz oldu emzik. Korkmayin verin 1 yasina kadar sorun deilmis. Kuvoze falan girmedi ciger gelistirici yapilmisti 4 doz. Guzelde emdi. Yenidogan sunnetide yaptirdik biz cikana kadar hastaneden iyilesmis gibiydi. Cok hizli iyilesiyo yenidogan sunneti. Yururken basta ben iki buklumdum yaram acilicak saniyodum ama ebe korkma acilmaz dik dur dedi. Bi cesaret dikeldim ve o dikilis😀 yurudum sonra. Gece esim kaldi yanimda bebek agladikca kalkti kucagima verdi emzirdim ettim yerine koydu 2 saatte bi bu sekilde emzirdim. İkinci gun kendim kalktim baktim hep. Gunduzleri annem babamda vardi yardim ettiler. Susleme istiyodum ama acele olunca firsat olmadi babam cikolata yaptirdi hemen geldi pastanedende makaron ve cookieler aldik okadar. Hastane cantami ben hastaneye girdikten sonra esim getirdi hazirdaydi zaten guzelce herseyimi kullandim gonlumce. Bebege 2 tulum 2 alt ust eldiven sapka corap 20-30 bez mendil pamuk 3 battaniye yetti. Kendimede bez 2 takim gecelik corap Terlik aldim. Corap mutlaka kizlar ayaklariniz cok usuyo. Şal da aldim bitane. Makyaj malzemesi dis fircasi tarak sarj aletleri ve bugune kadar gebeliktE yapilmis tum testler tahliller Yanimdaydi. Oglumuzun adini benim rahmetli dedemin ismi İlhan koyduk. Ben havuc kafayim esim kara yagiz esmer😀 oglanda oyle oldu benim gibi turuncu sacli boncuk gozlu😊 seviyoruz bol bol kokluyoruz. Benden ve babasindan baska kimseye opturmuyorum misafir kabul etmiyorum zaten anca iyilestim ben. Mevlut fillan yaptirmiycam hastalik tasimasinlar diye. 11 kasim da dogdu bebisimiz akrep burcu oldu. Ben aslan esim ikizler bebis akrep. Tehlikeli karisimlar😀 su an 11 gunluk masaallah uyuyo😊 herkese cok tesekkurler hakkinizi helal edin ben ediyorum. Forumdan ayrilma zamani geldi hoscakalin allah herkese hayirli saglikli dogumlar nasip etsin. 👋