Dtgk Musel Duha ismi Suriyelilerde çok yaygın Zeyd de tamamen Arapça çocuğunuza sürekli uyruğu sorulur bence koymayın kendi memleketimizin bir sürü güzel ismi var en azından bizden 😊
Dtgk Deletedmom0810 Arapça kökenli bir sürü kelime ve isim var dilimize girmiş Arapça diye kullanmayın demiyorum demek istediğim şu hastanede çalışıyorum bu tarz isimlerde direk hasta Suriyeli mi diye soruyoruz ya da yabancı uyruklu diyeyim hadi ☺️ Anlatmaya çalıştığım buydu yoksa istediğin ismi koy tabi o ayrı ama sonra babası mı Suriyeli annesi mi falan diye soran olursa moral bozucu olabilir. Günlük hayatta sürekli karşılaştığım bir durum bu belki sizin hiç başınıza gelmemiştir. Daha önce başka bir arkadaş da duha ismi ile ilgili sormuştu ona da demiştim direk Suriyeli mi diye soruyorlar diye o da vazgeçmişti. Bende aktarayım dedim seçim size kalmış
duyguyilmaz Bebekveannesi ay araptan ziyade filmlerdeki buyucu ismi gibi. Ben de direkt onu cagristirdi mesela. Cidden koyacaksaniz da tek Duha koyun bari.
Deletedmom0810 duyguyilmaz büyücü gibi dediğiniz İslamiyet için çok değerli bir insanın ismi herkes aynı dine mensup olmayabilir ama biraz saygı herşeyi çözecektir 🙏🏻
Vava duyguyilmaz pardon da hiç duymadinizmi zeyd bin harise efendimizin oglu gibiydi onu cok severdi akliniza boyle neden gelmiyo guzel dusunen guzel hatirlar.......
ayseenur Musel bende beğenmedim, isimler ayrı ayrı güzel ama bu şekilde çok ağır, çocuk taşıyamaz bu ismi
Musel ayseenur allah taşıyamı nasip etsin inşallah muhammed ali isimleride çok ağır mesela veya muhammed mustafa ama öyle güzel taşıyan insanlar varki bence tamamen yetiştirme tarzıyla alakalı
Deletedmom0810 duyguyilmaz Zeyd bin Hârise, Hz Muhammed'in (s.a.v) azatlı kölesi ve evlatlığı olan sahabedir. Kur’ân-ı Kerîm’de adı geçen tek sahâbîdir (el-Ahzâb 33/37) Hz. Peygamber’den hiç ayrılmayan Zeyd onun risâletini ilk tasdik edenlerdendir; hatta bazı rivayetlere göre erkeklerden ilk müslüman olan kişidir.
Bahar2 Musel gerçekten bu şekilde düşünüyorsanız keşke burada fikir arayışına girmeseydiniz beğendiğiniz iki ismi koyup geçseydiniz insanların fikirlerine tahammül edemiyorsunuz fakat bende mesleğim icabı bu isimlerle karşılaştığımda ya annesi ya babası Suriyeli çıkıyor etnik milliyetçilik olarak düşünmeyin ama durum bu
Bahar2 Musel bana bir şey söylediğiniz için demedim ki zaten saydığınız isimleri köpeklere koyuyorlarmış ya bu şekilde düşünmeniz çok üzücü onun için yazdım
Musel Vava size katılıyorum dinimizi yaşatmak ve yaşattırmak yerine iyice unutuyoruz çok üzücü. Çok ağır isimler ikiside diyolar muhammed ali koyan var oda ağır ama bilindik olduğu için herkese garip geliyor
GokAnne Kuzenim oğlu olacagını öğrenince dediki İsmini zeyd koyucam herkes şaşırdı ilk defa duymuştuk şimdi iyiki zeyd olmuş diyoruz o kadar alıştıkki, bence alışık olunmadığı için başta her isim garip geliyor sonra zamanla sanki hep varmış gibi oluyor😊
Musel GokAnne bencede mesela benm kuzenimin adıda buğlem küçük daha biz ilk başta buğlem mi ilk defa duyuyoruz dedik ama kalkıpta çirkin felan demedik beğenmiyorsan saygılı şekilde arkadaşım bence olmamış de yorumları görseniz sizde üzülürsünüz
Musel Bahar2 evet buraya yazan insanlar isimler çirkin ben olsam o çocuğun yerinde seni mahkemeye veririm gibi laflar kullanıyorlar onlar hiç üzücü değil dimi. İnsanlar köpeklere şuan hor davranıyor artık insanlık kalmamış ama köpeklere verilen isimleri evlatlarına veriyorlar evlatlarına davrandıkları gibi o sokaktaki köpeğe davranamıyorlar çokmu güzel birşey. Bende üzülüyorum malesef ama burda benim koyduğum isme çirkin diyenler başkalarının köpeğine koyduğu ismi evladına koyuyor ben demiyorum ki isim çirkin bu kadarda kötü yorum yapılmaz siz bence en başından beri okuyun.
Minik-mucizem123 Bahar2 yazmayım dedim ama gerçekten yani kendi düşündüğü isme eleştiri gelince hemen tepki veriyor haddinizi bilin saygı duyun diyor. Başkalarının koydukları isme kopek ismi diyor. Yazık gerçekten sinirlerim tepeme çıktı. Madem eleştiriye açık değilsin sadece güzel yorumlar almak istiyorsun kimseye danışma değil mi. Kopeklere koyuyorlar o ismi nedir ya nasıl iğrenc bi yakıştırmadır bu.