Nehirkaya25 Merhaba ben de 33 haftalıkken çok feci bir diş ağrısı çektim daha sonra diş doktoruna gittim 20’lik dişin çürümüş dedi. Çekebilmem için doktorundan onay içeren bir kağıt getirmen gerek dedi. Ayrıca eskiden gittiğim ve tecrübesine güvendiğim diş doktorumu arayıp sordum. O ise kadın doğum doktorun onay verse bile ben çekemem dedi. Böyle bir şeyi riske alamam, düşük tehlikesi olabilir dedi. Sebebi şuymuş; diş çekilirken diş eti uyuşturulsa dahi beyine sancı çektiğin sinyali gidiyormuş, ve beyin sancı algıladığı için bebek geliyor sancısı ile bebek doğuma geçiyormuş. Yani her ne kadar bazı kadın doktorlarımız izin verse bile ben çektirmeye karşıyım.
Ayrıca; kendi kadın doğum doktoruma sorduğumda şöyle bir yanıt verdi: diş ile ilgili müdahaleler 16-18. Haftadan yapılmaya başlanabilir, 36. Haftaya kadar. Onun dışında yaptırmak tehlikelidir dedi, dişini çektirebilirsin dedi. Ama ben çektirmedim. Ne olursa olsun böyle bir şeyi riske atamazdım. Ağrıyan dişinin dibine yani diş etine karanfil yağını sürmeni tavsiye edebilirim, ayrıca parol plus şurup ağrı kesici olarak kullanabilirsin. Onun dışında her yemekten sonra diş etlerine zarar vermeden yani hırpalamadan dişlerini fırçalamanı öneririm. Geçmiş olsun 🙏🏻