Kızlar merhaba🤗 Burda o kadar çok hikaye okudum ki bir gün yazacağımı düşününce çok uzak geliyordu.Ama doğum yaptım hatta iki buçuk ay oldu bile.Hikayemi yazıp yazmamak konusunda kararsızdım biraz zor bi doğumum olduğu için ama belki birilerine faydam olur diye yazmaya karar verdim. Hamileliğimin son günleriydi doktor en geç 20 sine kadar bekleriz sonrası çok beklemek istemem diyordu ama benim doğuma dair sıfır belirtim vardı ne bi sancı ne başka bişey sonra doktorumu tüm ısrarlarımla 41. Haftayı tamamlamaya ikna ettim çünkü normal doğurmak istiyordum.Çarşamba günü çatı muayenesinde açılmam 0 dı duyduğumda inanılmaz üzüldüm ve Doktorum eğer Pazartesiye kadar doğmazsa mecburen sezeryan ile alacağız dedi.Ben tabi eve gider gitmez işe koyuldum pilates topunda egzersizler yaptım hurma yedim deli gibi son günlerimi gezerek kendimi yorarak geçirdim sancım tutsun diye. Sonra pazar akşamı duş aldım duştan sonra hafif tatlı bi sancı başladı arkadaşlarımızla buluştuk yine fena değildim eve geldik saat ikide yattım bir an mide bulantısıyla kalktım hem kusma hem ishaldim.Biryerde okumuştum rahimde açılma olurken mide bulantısı olur diye.Son günüm tehlikeli olur diye hemen hastaneye gittik.Orda ebenin muayenesi sonucu büyük bi şaşkınlık yaşadım açılmam 4-5 cm olmuştu bu kadarını beklemiyordum.Asla pes etmeyin derim.Sonra yatışım yapıldı.Saat 8 de tekrar muayene 6 cm bulmuştu kendi sancımla.Sonra Doktorumun gelmesiyle suni sancı ile işler hızlanmaya başladı. Yine pilates topu üzerinde egzersizler yaptım başta iyiydi ama sonra sancılar 100 ü görmeye başlayınca işler iyice heycanlandı.Suyumu ebe patlattı normalde her yerde acımadığını okudum ama bebeğin kafasıyla oynadığı için benim epey canım acıdı.Sonra sancılar arttı ve çok fazla kakam gelir gibi oldu ıkınmalar ve muayene sonucu öğlen saat 12 de doğuma gittik.10 cm açılmam vardı doktorum harikasın kesik bile atmıycaz dedi.Çok çabuk ilerleyeceğini düşündüm tabi duyunca.Fakat bir şeyler yolunda gitmemeye başladı başımda 5 ebe 1 baş ebe vardı ıkınmama rağmen bebek gelmiyordu kelebek yaptılar bir türlü olmuyor ben iyice zorlanmaya başladım o sırada hava verdiler nefes alabileyim diye derken bebeğin kalp atışlarını bulmakta zorlandılar ve nstde ancak 50 yi görebildik artık endişelenmeye başlamıştım doktorum tekrar geldiğinde kordonun kısa olabileceğini ve bebeği artık almamız gerktiğini söyledi o an tek isteğim kurtulmak ve bebeğimin iyi olmasıydı. 1 saat uğraştıktan sonra sezaryen ile doğumum son buldu.Ve minik inatçı meleğimize kavuştuk🙏🏻 O an herşeye değiceğini bir kez daha anladım. Onu ayık olarak kucağıma almayı çok isterdim hep zorunluda olsa epidural almak istedim ama işte nasip bazen hesaplarımıza uymayabiliyor .Size diyeceğim tek tavsiye nasibinizden öte hiç bişey yok.Sakın kötü bi hikaye yazdığımı düşünmeyin eminim birilerine iyi gelir. Ve ne okursak okuyalım herkesin kendi doğum hikayesi var her anneye her bebeğe özgü bizimkide böyleydi işte her ne olursa olsun sonuç çok güzel ve çok özel hepinize hayırlı doğumlar dilerim 🤗😍 Ve bizim artık happy kids e gitme zamanımız geldi ✋🏻💕
@adm Sabitlermisiniz✋🏻