elif41asel mavi00 ben kocaelindeyim eğer burda olmazsa tabiki gelirim Allah razı olsun istgram kullanıyor musun ordan haber veririm olur mu
seydaaa6 elif41asel birde kocaelindeysen Üsküdar Zeynep kamile gidebiliyosan orada da tüm testleri yapıyorlar ücretsiz bir şekilde ben ayrıntılı ultrasyonu orda yaptırmıştım randevu alması biraz sıkıntılı ama gayet de iyi ilgileniyorlar bilgin olsun
Hlal Canim.benim.arkdasimin testleri de hep riskili çıktı brsuru testt yaptrdi İzmir'e bile gitti pahalı die ama istda ücretsiz test yapan var ama karnından siwi aldrma zaten,arkdsim suan doğum yaptı sapa sağlam
elif41asel Hlal evet bugün burda ki anne adayları da hep öyle dedi rabbim bütün bebeği olacakları sağ salim almayı nasip etsin 🙏
Arifeyenianene elif41asel ayrıca özel dr para için de yapabiliyor. 4 lude çıkmamış işte. Daha neyin peşindeki bu dr
Hlal elif41asel kanları herşeyi riskliydi,çocuk sağlam doğdu ,istda da testl yapan yerler var öğrenim istersen,sıvı aldrma ama o tehlikeli,diğer testlerini yaptir
seydaaa6 elif41asel canım bence yaptırma özelse para içinde yapıyor olabilir elindeki sonuçlarla birlikte başka doktora da git göster, hem 20 24 haftalarda ayrıntılı ultrasyon çekiliyor orda da belli oluyor birşey var mı yok mu eğer onu çektireceksen orda da görünüyor ama dediğim gibi o haftaları beklemek istemiyorsan başka doktora git elindeki sonuçlarla birlikte
Arifeyenianene elif41asel ben hiç birini yaptirmadim. Gerek yok bence. Kimsenin sapasağlam çocuk doğuracağına veya saglam doğurup sonradan birşey olmayacağına garantisi yok. Bildiğim bir yöntem söyliyim 70 bin kelimei tevhid çekerseniz çocuğun azaları tam ve sağlıklı olurmuş. Bunu yapın dua edip sadaka verin gerisini de Allah'a bırakın.
seydaaa6 elif41asel kartepe biraz uzak kalıyor, sen içini ferah tut dua et Rabbim hayırlısını verir korkma sakın bebeğin de etkilenmesin herşeyi hissediyorlar
Arifeyenianene elif41asel amin cümlemizden.. hayır hepsini bir günde bitirmek zaten mümkün değil. Hergün okuyabildigini oku 70 bin olana kadar yaz bi yere karışmasın. Yardım da edebilirler sana mesela eşin annen falan da okuyabilir. Tabi en güzeli kendin bitirmen. Hatimin bitince de onu hediye etmen gerekiyor. Çevrende bu konularda bilenler varsa onlara da sorabilirsin nasıl hediye edilir vs diye. He bide hatim sayılabilmesi için abdestli okumanız gerekiyor.
elif41asel Arifeyenianene Allah razı olsun canım sorarım ama bilgi verdiğin için çok ama çok teşekkür ederim 🙏
Arifeyenianene elif41asel amin rica ederim ne demek sağlıklı ve hayırlı evladın olur inşallah içini ferah tut. Doktorların her dedigi de tutmuyor unutma.
Gozdeninballisi elif41asel Sen içini ferah tut! Bir bebeği annesi ve babasından daha iyi ve daha cok kimse düşünemez. Sen elinden gelen her şeyi yap, dua'ni da et! Her şey yoluna girer merak etme. Diğer doktorlar hep olumlu şeyler söylerler umarım. 🙏
elif41asel Gozdeninballisi amin haklisin benim içim rahattı aslında bugüne kadar ama Allah buradakilerden razı olsun rahatladım 🙏
Rukenbas Canım biraz uzun olacak ama biraz olsun içini rahatlatmak istediğim için yazacağım. Bundan 1 yıl önce ilk hamileliğim sonlandırıldı sebebine gelirsek ikili test için bakırköy sadi konuğa gitmiştim ve doktor ultrasonda bebekte normal olmayan şeyler gördü ve bi hocamız var onunda bakmasını istiyorum diyip diğer doktora yönlendirdi ve bebeğim ensesinde kistik higroma olduğunu söyledi tek bir doktorla kalmak istemedim çapayı önerdiler oraya gittim normal kadın doğumuda aynı şeyleri görüp beni perinatoloji bölümüne gönderdiler 2 kere konsey yapıldı orasıda bebeğin kistik higromasını olduğunu ve ilerleyen zamanlarda da beyninde boşluklar olduğunu, kalpteki delik, fazla parmak olduğunu öğrendim ve bir sürü test yapıldı genetiğinde birşey çıkmadı amniyosentez yapıldı birşey çıkmadı array testi yapıldı birşey çıkmadı en son bebeğin dna’sını yurt dışına gönderip oraya uygun bir test yapılacak dediler ve onun için baya maliyetli bir fiyat söylediler yapmadık ilk gebelikteki anormal durumların nedeni öğrenilemedi ve 17. Haftada sonlandırıldı ve bebek doktorların dediği gibiydi şimdi 2. Gebeliğim ve buda sağlıklı bir gebelik değil beyinde kisler var kalp yine sorunu parmak aynı şekil ve bunların hepsi ultrasonda göründü ikili test yaptırmadım bunda aynı şekilde amniyosentezde. Yani demek istediğim bir sorun varsa ultrasonda zaten görünür ama doktorunn iyi olmasıda çok önemli ben çapadan çok memnunum çok ilgileniyorlar çok üstünde duruyorlar yani bi sorun varsada amniyosentezde çıkmıcak ikili testin yüksek çıkmış olabilir ama bunu sorun etme önemli olan ultrasonda bir sorun görülmemesi. Ben ilkinin psikolojisini yeni atlatmıştım ama şimdi 1.5 2 aydır yine aynı şeyi yaşıyorum ama herşeyde vardır bir hayır hastada olsa tek istediğim sağ salim kucağıma almak. Eğer istanbuldaysan içinde korku varsa çapaya randevu alabilirsin orası çok ilgili bir sorun varsa zaten söylerler sana ama şuan için çok takmamaya çalış. Hakkını helal et uzun oldu
elif41asel Rukenbas rabbim evladını sağ salim kucağına almayı nasip etsin öncelikle yazdıkların gerçekte içimi rahatlattı Allah razı olsun ne demek tabiki helal olsun sende helal et canım 🙏
Bebiskomm elif41asel devlet hastanesinde yaptırın gercek neyse onu ogrenirsiniz.sizin doktorunuz belli ki sizin paranızı almak istiyor.testlerinizi yaptırın devlette ve onleminizi alın insallah bebeginizin biseyi yoktur ama test uaptıma diyenlere guvenmeyin
Serkhanife elif41asel canım hiç kafana takma ben Kıbrıs’ta özel hasteneye gidiyorum bu dediği testi burda yani Kıbrıs’ta herkes yapmıyormuş benim 2 li tarama sonucum daha çıkmadan doktor bana bu pahalı olan testten bahsetti yaptır dedi. Para tuzağı bunlar kafana takma. Ayrıca 19 haftalık yani 5 aylık hamilesin ve bebeğin senin suan herşeyini bütün duygularını hissediyor Allah korusun ama sakat bile doğacak olsa o senin evladın aldırabilecek misin ve unutma herşey allahtan iyi düşün iyi hisset bebeğinde seninle birlikte daha güçlü olsun. Benim ablam da özel hastanede çalışıyor orada Doğum yaptı ve sadece 2 li tarama testi yaptırdı test normal çıkınca ablamın doktoru 3 lü 4 lü taramaya gerek yok kafanı karıştırma dedi. Çok şükür tosun gibi oğlu var. Tek doktora bağlı kalma canınıda sıkma lütfen.
elif41asel Serkhanife Allah razı olsun aynen öyle normalde iki gündür çok hissediyordum hareketlerini ama bugün fazla hissetmedim dediginiz gibi bebekler anlıyormuş ama şimdi moralim düzeldi şükür Allaha