Vrlkdr 20-24 hafta arasında yapılmasının nedenide eğer bir hastalık varsa bu haftalarda anne karnında bebeği tedavi edebiliyorlar . Her haftada çekilebilir ama müdahale edilemiyor diğer haftalarda. Ben çok araştırdım bu konuyu. İkili testi falan hiç birini yaptırmadım sonuçta ne olursa olsun benim bebeğim. Allah büyük. Ama ayrıntılıyı sırf bu nedenden dolayı yaptıracağım
elif41asel Vrlkdr o zaman ben geç kalmadım demi tekrar detaylı utrosan için devlette yapılıyor mu peki
Zeyk Yaşın küçük yaş riskinde değilsin e testlerin de gayet temiz çıkmış ne diye amniyo sıvısı aldiracaksin veya başka bir test daha yaptiracaksin ki? Sorun etme için rahat olsun bir başka doktora göster sonuçlarını devlette veya araştırma Hastanesi'nde. Birde detaylı ultrason a gir bence hem kendi gozlerinle gör bebeğinin herseyini hemde daha doğru sonuçlar alirsin. Devlet ve araştırma hastaneleri de detaylı yapıyor. Ancak çok erkenden randevu alman lazım
elif41asel Zeyk şimdi perşembe günü için randevu aldım devlete tekrar mi randevu almam lazım peki hani tedayli utrosan için nasıl oluyor doktor mu gönderiyor
Minnosizmmm elif41asel araştırma hastaneleri yapar canım şehir hastanesi de yapar bildiğim kadarıyla ama üniversitedeki hastanenin hocaları genelde prof oluyor ve daha donanımlı bir teknik ekipmana sahipler. Benim doktorumda üniversiteyi önerdi özelde yapan yerlee var ama makinalar eski sağlıklı sonuç vermez dedi.
Yenianneadayi2208 elif41asel canım al sonuçlarını git başka bir doktora.Canını da hiç sıkma herşey Allah tan.Ama ki özeller ailenin içine kurt düşürüp ekstra testler isteyip para koparma derdinde olabiliyorlar ne yazık ki.Sonuçlarını devlet hastanesinde kadın doğuma da gösterebilirsin çok düşünme bebeğine de sana da zarar
elif41asel Yenianneadayi2208 evet haklısın jet bi bilgide vermiyor yaptır dediği testin ücreti 2500-3000 tl arasıymış sen düşün
Zeyk elif41asel her şehrin sistemi farklı oluyor ben 13.haftamda detaylı için muayene oldum sonra bana gün verdiler 21.haftama yani 9 hafta önce almıştım randevumu o şekilde gitmiştim ben
Gozdeninballisi elif41asel Onemli olan senin ne hissettiğin. Etrafındaki "aman bence test yaptırma sadece dua et"diyenlere inanmak istiyorsan sen bilirsin tabi ama ben senin yerinde olsam test sonuçlarımla beraber bir kac doktora görünürdüm eğer onlar da amniyosentez(amniyon sıvısından sıvı almak) tavsiye ederlerse tabiki doktorları dinleyerek ve gerçekten iyi bir perinatolog araştırarak amniyosentez işlemini gerçekleştirirdim. Unutma ki amniyosentez işleminde doktor cok önemli. Bebeğinizi aldırıp aldırmamak sizin kararınız kimsenin "aa sanki sağlıksız olsa aldircak misin?" Laflarına aldırış etmeyin sonuçta bebeğinizi büyütecek olan kişi sizsiniz :) bir doktorun söylemesiyle kendinizi harap etmeyin. Umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.
elif41asel Gozdeninballisi zaten insanı bunaltan bu laflar çevrem daha doğrusu ben geçen gün hepsine dedim bana ya da eşime Allah korusun bir şey oldu kim bakacak ona bu devirde anne baba gibi kimse olmaz dedim kimseden ses çıkmıyor ama araştırmak isteyince hepsinde maşallah bol laf Allah buradakilerden razı olsun hepsinizden ayrı fikir edindim🙏
Hawa4087 elif41asel iyi geceler canım dr ların her dediğine inanma banada 5+5 günlükken sakat teşhisi koydu ben inanmadım ama eşim çok üzüldü o benden daha çok istiyordu çünkü velhasıl uzatmayım avidite diye bir test yaptırdık çok şükür temiz çıktı sonuçlarımız ilk gittiğim dr kalsa kesin sakat tedavisi yok aldırmam lazım kadın direk yüzüme kanaman basladimi düşer bu bebek sakat olursa şu hastanelere şu bölümlere gidip gözetimde ol çok şükür hiçbirine gerek kalmadı sana tavsiyem yaptırma 2 li 4lu yaptirmissin ilk olduğunu anlayınca insanın üzerine çok geliyorlar dik dur Rabbime sığın bol bol dua et eminim sağlıklı bir bebisin olcak
elif41asel Hawa4087 bana bu doktor bebegin normalinr göre küçük demişti sonra da k.bkma ben yanlış ölçüm yapmışım dedi tabi o bu lafı diyene kadar 2 hafta geçti ve ben 7 kilo verdim
Derya-41 elif41asel ben sadece 2li test yaptrdim 4lü test ve ayrintili ultrason yok şeker yüklemesi yaptrmadim ne gerek var hayir bebegim engelli ciksa aldircak halimde yok suan 33 haftaligim sende takma kafana bazi doktorlar abartiyor eskiden bukadar testmi varmis analarimiz dogurmus sapsaglikli cocuklar
elif41asel Derya-41 şimdi ki aklım olsa test yaptırmazdım zaten annem yaptır kızım şimdi herseyde horman var önceden bilirsin dedi
Gozdeninballisi elif41asel Sen içini ferah tut! Bir bebeği annesi ve babasından daha iyi ve daha cok kimse düşünemez. Sen elinden gelen her şeyi yap, dua'ni da et! Her şey yoluna girer merak etme. Diğer doktorlar hep olumlu şeyler söylerler umarım. 🙏
Yenianneadayi2208 elif41asel k bakma ben yanlış ölçmüşüm ne demek.Ay nasıl sinir oldum şu anda.Bu kadar basit mi bir annenin psikolojisini üst etmek.🤬
Zeyk elif41asel inşallah canım şansını dene ama bulamazsan da sıvı falan aldırma bence başka bir doktora göster sonuçlarını yada başka özel hastaneye git detaylı için
mavi00 elif41asel Bu gibi durumlarda gerekirse 2.kez detaylı usg öneriliyor. Bi kere mutlaka bi prof. perinatolog görsün. Tabiki varsa da bilmek senin hakkın. Teknoloji bu kadar ilerlemişken. Erken detaylı ilk defa duyuyorum canım. Her şeyin vakti var. İstanbul'daysan güzel prof. tanıyorum. Belki fiyatta da indirim yaptırabilirim. Düşünürsen haberleşiriz canım. Sıkma canını. Farklı bi kaç doktora daha görün.
elif41asel mavi00 ben kocaelindeyim eğer burda olmazsa tabiki gelirim Allah razı olsun istgram kullanıyor musun ordan haber veririm olur mu