Merhaba kizlar 18.haftada basladi gerilememiz detayli ultrasinda sol arterde centik cikti 26.haftada tekrar ayrintili ultrasona girdim centik düzelmis fakat bebek hala satla uyumlu degil perinatolojiye gonderdi doktorum en geri olan karin cevresi sata göre 27+2yken 875 grmdi ama 3 haftalik gerilik söz konusu 2 haftada 1 kontrol dedi perinatolog carsamba gunu tekrar gidicem bakalim bi gelisme olmusmu suan sata göre 29+0 insallah sag salim aliriz bebislerimizi kucagimiza 👼
    Dilann12 nerdeyse başından beri 1 hafta gerideydi bi ara 3 hafta gerileri sonra 1 e düştü tekrar şimdi yine 3 hafta 1 aydır. Kilosu 2300
    Hb1903 canım merhaba çeltiklenme ile ilgili bir sorun olur mu bu konuda perinatoloji doktoru sana ne dedi bende de var 13 haftamdan beri aspirin kullanıyorum çeltiklenme için 32 haftadan sonra gerileme su azalması gebelik sonlanma beni çok korkuttu
      Meryme arkadaşım 37 de 2250 olarak doğum yaptı. Küveze de girmedi sağlık sorunu da yaşamadı şükür. Kilonun genetik olduğunu tüm doktorlar söylüyor. Arkadaşımında doğum ağırlığı 2500 muş gerçekten. Önemli olan sağlığı, bir sağlık sorunu yoksa doğduktan sonra hızlı toparlıyor bebekler üzülmeyin 🙏🏻
        Zzynpp tek taraflı ise çentiklenme hiç bir sorun olmuyor. Benimde sağ tarafımda varmış. Doktorum iki taraflı olsa preklamsi ve gelişim geriliği olurdu tek taraflıda hiçbir şey olmaz dedi hatta ben coraspirin falan da kullanmıyorum. 31.haftamdayım kilosu haftasıyla uyumlu hatta boyuda uzun bebeğimin 🙏🏻
          Meryme
          canım moralini bozma
          yapabileceğin ne varsa öğrenip yapmaya doktorun tavsiyelerine uymaya çalış ama moralini yüksek tut
          ıyisi için çabalamaktan başka bir şey yok
          üzülmek hem sana zarar hem yavruna
          elinden geleni yap, gerisini kafana takmamaya çalış
          Zzynpp bebek beslenemedigi icin gerileme ve su kaybi olabilirmis coraspin kullanilabilir ve sıkı takip bebek gelismiyosada bebegi aliriz dedi sukur bizim gecti centik ama gerilememiz devam ediyor bebegin durumuna göre hareket edicez dedi
            36+1 im... 35+2 de 2066 idi. Sadece bas capı normal,karın 1.5 2 hafta kadar, kol bacak 2,5 hafta kadar geride.. ılk zamanlar kanamam olmustu,sonra gecti.perinatologum plasentada sıkıntı var şekli cok tuhaf dedı,belkı ondandır..çünkü beslenmem aşırı saglıklı zaten annemlerin çiftliği var hersey organık yediğim et süt yumurta.. yani ben o ceviz muz süt ye bol bollara pek inanmıyorum acıkcası.kimi piyasada satılan proteinli sütlü içecek öneriyor,bildiğin protein tozu ne kadar saglıksız yanı kof bi büyüme saglamaktansa et yiyorum hergun..neyse sonuc olarak cok can sıkıcı bi durum 170 boyundayım kosa insan yok ettafımda bende eşimde 4 kilo üstü dogmusuz.. dr bana da eger boyle devam ederse 37 de alcaz dedi zaten alsınlar yanı allah korusun kalıp gelişmesi duracagına dışarda buyusun.. çok sıkıcı bi durum kızlar 😢
              YDE buyuk ihtımal bizimkidr oyle olcak canım .. kalıcı bi hasar vs olmasın da ben ondam korkuyorum
              • YDE bunu beğendi.
              Meryme bunu da bilmiyordum 🥺 İnşaAllah sizin için hayırlısı ve en iyisi olur.
              YDE ya gerçekten mi ben şuan nasıl mutlu oldum kaç gündür o kadar çok üzülüyorum ki bana bir sürü ihtimal saydı daha sonra içerde tutabildiğiniz kadar tutucaz yok sıkıntı olursa dışarıda yaşamını devam ettircez küvet de erken doğum filan kaç gündür maf oldum
                Hb1903 Coraspirin kullanıyorum canım 13 haftamdan beri 35 haftaya kadar da devam edicemi söyledi doktor ama bazı ihtimaller saydı ve çok korkuttu beni kaç gündür çok üzgünüm
                  Zzynpp ne ihtimal saydı?Bende 13 haftanın içindeyim bugün perinatolojideydim ağlamaktan bir hal oldum bebeğin organlarının gelişmediğini ve kalbinin de ilerleyen zamanda duracağını söyledi.Fetal bozukluk olabilirmiş.
                    Bnmde bas çevresinde gerilik var 1hfta.gecen haftyla ayni 1hftada hc gelsmemis cok korkuyrum 😔 smdiye kadr boyle bisey olmamsti 35+0 iz bas cvresi 34+0 görünüyor
                      Meryme evet benimde gelişmiyordu gelişimi geri kalmıştı doktor almadı 37 de kalbi durdu kaybettim