kyr9324 Doğum nasıl olacak diye merak ederken çok şükür ben de dogurdum.Benim hikayeme gelecek olursak hamile kalmak için 1 buçuk sene uğraştımk bu Süreç içerisinde üç tane kimyasal gebelik yaşadım rahim filmi vs derken sonra 4.gebeliğimde kan sulandırıcı iğne başladık ve tutundu bana miniğim 👶🏻 Başta mide bulantısı düşük tehlikesi kanamalarım olsa Bile sonrasında çok güzel bir hamilelik yaşadım hiç üzmedi beni oğlum 💙 Derken doğum haftaları geldi çattı bebeğim biraz gelişim olarak ilerde gidiyordu Tansiyonum da son dönemde yüksek çıkıyordu heyecana bağlı bir yükseliş olduğunu düşündük Ama doktorum riske atmayacağını 40. haftayı geçirtmeden beni doğuma alacağını hep söylüyordu(normal doğumla) derken 37+5 te catı muaynesi oldum çok rahat geçti ardından İki gün lekelenmem oldu.Doktora kontrol olmaya gittim gelen giden yok agrı sancı yok hersey normal.Eve dönerken yolda ağrılarım oldu 4-5 gün lekelenme ve ağrı yaşadım alttan bıçak saplanır gibi ve aşırı bir ağrı baskı.Ama doğum sancısıdır diye düşünmedim çünkü Bebeğim daha kanala girmemişti ve düzenli sancılar değildi. Günün bazı saatlerinde olup geçiyordu ama cok siddetliydi.Sonra doktora gidelim önlem amaçlı dedik 39+0 da gittim nst de bisey cıkmadı bebekte kanala girmemiş henüz Gelen giden yok dedi doktor.Ben de çünkü nst anında sancım yoktu ama evde beni kıvrandırıyor dedim.Bide çatalda bakalım dediki ne görsün 6-7 cm açılman var dedi ama bebek çok Yukarda kanala girmemiş bu durumu sevmeyiz Keşke hiç açılman olmasa da bebek aşağı inmiş olsa daha iyi dediler.Sonra doktorum başka bir doktor arkadaşını çağırdı o muayne etti oda 6 cm Açılma var doktorunun söylediklerine aynen katılıyorum dedi.Yarın seni doğuma alacağız Açılma olduğu için normali deneyeceğiz ama Böylesi bebekleri fazla bekletmem hassas oluyorlar olmazsa sezeryana döneriz hersey nasip önemli olan sağlığınız dedi doktorum ve kabul ettik doktorumuza çok güveniyoruz çünkü 😍 Ertesi gün suni sancı başlattılar sabah 9buçukta.11 gibi etkisini Hissettirmeye başladı benim evdeki çektiğim sancılar gibiydi.Derken Artık bir düzene girdi ve 2 dakikada 1 geliyordu ben plates topunun Üzerinde Zıplıyordum kanala girmesine yardımcı olur diye. Gerçekten de Esneme oluyor İşe yarıyordu gayet Rahat karşılıyordum nefeslerle sancıları mı.Sonra beni çatala götürüp Suyumu patlattılar.1 saat sonra sancılarım sıklaştı.Artık daha şiddetliydı hele yatarak ntsde sancı çektiğim zaman o aleti yumruklayasım geliyordu burda hep yazıyolardı çok zor diye gerçekten öyleymiş 🤦🏻♀️ Derken şiddeti arttı eşim annem Kayınvalidem kızkardeşim hepsi belime masaj yapıyorlar kuran oluyorlar.Acılarım artınca eşim doktoru çağırdı Çok ağrısı var ne olacaksa Olsun olmuyorsa zorlamıyalım sezeryana alsınlar diye.Benimde nedense hiç normal doğumdan umudum yoktu.Çünkü bebeğimin boynunda kordon olma ihtimali vardı o yüzden inemiyor diye düşünüyordum.ebe muayene etti doktoru çağırdı Bebek biraz olsun aşağı inmiş Bu kadar dayandın 1 saat daha dayan dediler.İlerleme olduğunu duyunca motive oldum Var gücümle sancıları karşılamaya çalışıyordum Ama kendimi çok kastığım için Ağrı kesici gevşetici bir iğne vurdular Biraz olsun iyi geldi.Sonrasında odamda dusta Sıcak suyla masaja geçtik Sıcak su çok rahatlatıyordu. vücudum kıpkırmızı olmuş annemler korkularından bir şey diyemiyormuş Ben su soğuk biraz daha sıcağı açın demişim 😂 Eşimin omuzlarına yüklenip ağırlığımı ona veriyordum Artık dünyadan kopmuş gibiydim gözlerimi kapattım Büyük tuvaletim geldi Klozette oturarak büyük tuvaletimi yapıyordum O ıkınma hissi gibi dedikleri şeyi çok yaşayamadım Çünkü benim gerçekten büyük tuvaletim geldi lavman yapılmamıştı.Biraz ıkınıp kendim bebeğin aşağı doğru ineceğini Düşündüm sonra doktoru çağırttım yeter artık bir baksınlar Galiba ıkınma hissim var dedim.Doğumhaneyi aldı ebe kontrol etti Evet bebeğin gelmiş şimdi ıkınmaya başlıyoruz Çatalla çıkmadan yere çömelip Büyük tuvaletini yapar gibi popona doğru ıkınıyorsn dedi Ama gerçekten büyük tuvaletim var yapabilirim dedim 😅 Yapabilirsin hiç sıkıntı yok dedi sağolsn ebem.Sonra keseden ve dikişten korktuğumu hissedip hissetmeyeceğimizi sordum bana güldü şu anda en son Düşüneceğin şey o dedi 😀çatala Aldı beni ve güçlü ıkınmamı istedi iki üç kere ıkındım sonra doktorum Geldi Kafasını görüyoruz hadi hadi Sancı gelince tüm gücünle Büyük tuvaletini yap Saçları göründü geldi sayılır dediler.Gerçekten geldi mi dedim İnanamadım doktor elimi alıp Bebeğimin saçlarına dokundurttu. sonra sancı gelince Gücümü hiç kesmeden En uzun ıkınmamı yaptım ebe karnıma bastırdı Ama öyle çok şiddetli değil o sırada bebeğim çıkıverdi.Eşim dışarıda sesimi duydukça kahrolmuş Çok aci çektiğimi düşünmüş ama aslında ıkınmada Çok acı çekmedim ben sadece zorlarken istemsizce bir ses çıkıyor.Sonra bebeğim doğdu kucağıma verdiler.Allah’ım insan bir tuhaf oluyor dokuz aydır karnında Işığın mucizen bir anda kollarında...Sıcacık ve yumuşacık tenini asla unutamam .Hocaamm çok küçük bu dedim Kız neresi küçük daha ne kadar büyük olacaktı dedi 😀hemen öptüm kokladım Saat 15.41 de Doğdu birkaç dakika Sonra ikindi ezanı okundu çok şükür diye sürekli şükür ettim.Doktora teşekkür ettim..Ve ne kesi ne dikiş hiçbir şey hissetmedim.Doktorum üç ya da dört Dikişim olduğunu Kesisinin dışında bir yırtılma olmadığını dedi.Bebeğim 3.750 gr 55 cm doğdu 🤱🏼 Hastane de ismini Tosuncuk koydular 👶🏻 Doğumdan birkaç gün sonra kontrolde sol köprücük Kemiğinde kırık olduğunu Öğrendik ama bu duruma sevinmeniz lazım Çok şükür ki kanaldan geçip doğmuş Yoksa vakumla çekerlerdi beyinde hasar oluşurdu ama Şu anda kemikleri çok taze kendiliğinden kaynayacak Dediler zaten bebeğimiz öyle sürekli ağlamıyor acısı var gibi değil Sizlerde dua edin teyzeleri Allah Tüm çocuklara bebeklere şifa versin inşallah 💞 Şu anda kucağımda uyuyor 🥰 Darısı tüm hamilelerin başına Olsun. Ama doğum korktuğum kadar değilmiş İlerde bir daha doğururum diyorum 😅 Bu arada bebeğimin boynunda kordon da yoktu.Doktorun tahmini kilosuda 50 gram eksik şekilde tuttu.Aklıma gelenler bu kadar okuduğunuz için teşekkür ederim sormak istediğiniz SORULAR olursa fırsat buldukça cevaplarım 🥰💞
Misskokulumm kyr9324 hayırlı olsun cnm doğurmuşsun sen de çok şükür Allah analı babalı büyütsün anne olmak kolay değil mucizeni kollarına alınca sanki o zorlukları hiç yaşamamış gibisin rabbim unutturuyor gerçekten evlât için her şeye değer diyorsun Rabbim isteyen hakeden merhamet sahibi herkese nasip etsin 🤲❣
kyr9324 rks 29 Ekim günü doğum yaptım 🇹🇷 Önlisans Mezunuyum 26 yaşındayım 🤱🏼 Yayınlamanızda bi sakınca yok 😊
Deletedmom0065 kyr9324 okurken bebegin çıkis aninda bende rahatladim valla helal olsun. Kesiniz var mi kac dikis atildi acaba? Rahat tuvalete cikabiliyo iş yapabiliyo muyduuz ilk 3 gun
kyr9324 Deletedmom0065 kesi var doktor 3-4 dikişin var kestiğimin dışında da yırtılma olmadı dedi ama Bilmiyorum doğru mu söyledi belki de psikolojikmen Kendimi kötü hissetmeyim diye az dikiş var diye söylemiştir 😅 ama tuvalete cıkmada falan sorun yasamadım oturuyorm vs sadece o tarafa oturunca ertesi güne falan ağrı hissediyorsn oturmasam kendmi hep sakınsam daha iyi
Deletedmom0065 kyr9324 maşallah canim sen kendini nasil hissediyosan oyledir sayisina takilip belki psikolojik olarak kendini şartlardin aciya. Ama cabuk iyilesirsin insallah allah yardimcin olsun❤ bebişli hayat nasil alisabildiniz mi 🙈 uykulariniz nasil henuz zorluyor mu🙈
Seliminannesiii kyr9324 Allah hayirla saglikla buyutmeyi de nasip etsin gozunuz aydin 😊 bebek neden o kadar gec girmis kanala acaba dogumdan sonra anlayabildi mi doktorunuz bisey dedi mi bununla ilgili
kyr9324 SeliminannesiiiDoktor omuzları biraz genişti dedi .bnce ondan giremedi ve girdiği zamanda sağ omuzundaki Köprücük kemiği kırıldı.Bu arada çok sağ ol canım💞
Papatya_anne kyr9324 oyyyy kuzummm sen anlattın ben agladım bende 17 haftalık hamıleyım ve cok korkuyorum dogumdan ayrıca esim devlette dogumu yapalım diyor benn özeli istiyorum cok kararsız kaldım normal dogum ıstiyorum ama her ikisindende cok korkuyorum duanı esirgeme bizdende Allah tüm bebeklere şifa versin
kyr9324 Papatya_anne Bnce imkanınız varsa kesinlikle özel hastanede yapın.Benim hastanenin fiyatı çok makuldu mesela 1350₺ dogurdum Hep diyorum eşim annem vs Sancı çekerken yanımda olmasaydı çok zor yapardım.Onlardan çok yardım aldım güç aldım.Doğumdan korkmayın bence ben hep kendimi herkes nasıl doğurduysa ben de doğururum diye teselli ettim cesaret verdim ve Öyle de oldu öyle ya da böyle doğrucaksın canım 😀