Semooshh Nadis_cvk Nete yazın doğum parası, sorgulama diye E devlete yönlendiriyor zaten Ordan giriş yapıp bulabilirsiniz
Akfth Kubra9595 Kubra9595 simdi ben ev hanimiyim calismiyorum Biz 20 gunluk olduk ben ssk ya bi basvuru yapildihini bilmiyordum 180 tl sut parasi ve 3 cocuk parasi 600 tl direk yaticak diye biliyordum Simdi yatmiycakmi bana ben anlamadim 🤔
Kubra9595 Akfth ssk dan bi para yatmicak normal devletin verdi parayi alirsiniz. Sigortaya bildirim olmuyor zaten esiniz sizi sigorta yaptirsa bile muhasebeyle muhattap olunuyor ben mesela kayinvaldem is veren dükkani var onun üstünden sigortali gösterdim kendimi simdi para yaticak bana
Yesim_Ikra Burcutrkn09 Ne kadar çalışmış olmak gerekiyor ? Yani son 3-4 ay yeterli oluyor mu? Ben hamile kaldıktan sonra çalışmaya başladım. Bazıları 3 sene falan çalışmış olman gerekiyor diyor. İşverenim de bilmiyor
Berdogan Yesim_Ikra doğum yaptiginiz tarihten önceki 1 sene için de 90 gün çalışıyor gozukmeniz yeterli
Berdogan Normal şartlarda süt parası almaya hak kazan 4A sigortalı annelerin veya ebeveynlerin doğumdan sonra SGK sistemine hastane tarafından girilmektedir. Bu sistem üzerinden herhangi bir talepte bulunulmadan süt parası Ziraat Bankası’na yatırılmaktadır. Ancak şartların bu şekilde gelişmediği durumlarda ise bulunduğunuz yerdeki Sosyal İl Müdürlüğü’ne giderek, talep dilekçesi, doğum raporu ve kimlik belgesi gibi belgeleri sunmanız gerekmektedir.
Berdogan Hastane çıkışında bu ödemeler ile ilgili bilgi veriliyor aslında nasıl nereye başvuru yapmanız gerektiği ile ilgili