Kubra9595 Gulgulcan canim süt parasi 1 hafta demeden yatti ama cocuk parasi daha gev yatiyormus 2 ayi bulabilir e devletten bak dedi bende arada girip bakiyorum süt parasi yatti zaman telefona mesaj gelmisti
Semooshh 1. Çocuğa 300 2. 400 3. 600. 1aya kadar yatar herhalde e devletten sorgulayın isterseniz. Süt parasını da ihmal etmeyin 180lira civarı oda
Gulgulcan Ezgsur sosyal il müdürlüğüne başvuru yapılıyor da doğum parası bütün annelere süt parası ssk li çalışan annelere yapılıyor sanırım
Berdogan Süt parası ve çocuk parasını çalışmayan da alabiliyor. Çalışanın aldığı doğum izni parası. Izne çıkınca maaş almadıkları için toplu olarak doğum sonrası veriliyor
Burcutrkn09 Emzirme Ödeneği (Süt parası) nı hem çalışan hem de çalışmayan annelerin almaya hak kazanmaktadır. 2019 yılı ödenek 180.00TL dir. Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600 TL tutarında bir defaya mahsus Doğum Yardımı ödemesi yapılmaktadır. Çalışan anneler ayrıca İş göremezlik ödeneği hakkı kazanır. 32. Haftada 8 doğum sonrası 8 hafta olmak üzere 16 haftadır. 1. ay 2,558.40 2. ay 2,558.40 3. ay 2.558.40 Toplam 7,675.20 TL PTT şubesine yatırılmaktadır.
Yesim_Ikra Burcutrkn09 Ne kadar çalışmış olmak gerekiyor ? Yani son 3-4 ay yeterli oluyor mu? Ben hamile kaldıktan sonra çalışmaya başladım. Bazıları 3 sene falan çalışmış olman gerekiyor diyor. İşverenim de bilmiyor
Semooshh Nadis_cvk Nete yazın doğum parası, sorgulama diye E devlete yönlendiriyor zaten Ordan giriş yapıp bulabilirsiniz
Nadis_cvk Nuranburak peki ne zaman başvurmalıyız şuan 9 haftalık giderken bişey götürmeye gerek varmı
Akfth Kubra9595 ssk ya basvurmak gerekiyormu nufus mudurlugunde islemker yapildiktan sora otomatik tc uzerinden ptt ye yatmiyormu bu para Ssk yi anlayamadim ayriyeten ssk ya gitmek mi gerekuyirdu
Kubra9595 Akfth esim ben dogum yaptikdan sonra kizimin kimligini cikarttirmaya gitti ordan gecici kimlik veriyorlar yani bi kagit. Sonra sosyal yardimlasma var oraya gidip sana kagit veriyorlar onu dolduruyorsun ve senin kimlik fotokobinle cocugun gecici kimlik bilgileri olan kagidin fotokopisini cektiriyorsun ordaki kisiye veriyorsun sonra bekliceksin cnm sana mesaj gelir zaten. Ssk dan alinin para ise eger esin sana hamileyken sigorta yaptirdiysa veya bir isde calisiyorsan sigorta sana para veriyor 32. Haftadan sonra dogum izni aliyorsun ve dogum yaptin kagidi muhasebeye bildiriyorsun paran yatiyor
Akfth Kubra9595 Kubra9595 simdi ben ev hanimiyim calismiyorum Biz 20 gunluk olduk ben ssk ya bi basvuru yapildihini bilmiyordum 180 tl sut parasi ve 3 cocuk parasi 600 tl direk yaticak diye biliyordum Simdi yatmiycakmi bana ben anlamadim 🤔
beriliceannesi Arkadaşlar aklınızda bulunsun, SSK’dan yatan emzirme paraları e devlette bankaya gönderildi dendikten bi 10 gün sonra falan PTT’ye geçiyor. Ona göre zamanı ayarlayıp gidin PTT’ye