Happyprincess canım herkes kendine uygun gördüğü şekilde veya doktoruna göre yazmış. Yap veya yapma diye ben doktoruma göre hareket ettim. Gerekli görüyorsa mutlaka yaptır. Allah korusun gebelik şekerin varsa ve sen bilmeden besleniyorsan bebeğine kalıcı hasarlar verebilir. Hatta erken doğuma bile sebep olabilir. Bu konuda kesinlikle doktorunla hareket et. Kimi doktor yaptırmaz kimi yaptırır. Bende şeker yüklemesine karşıydım. Ama doktorum çok güzel aydınlattı beni bu konuda. Bende açlık tokluk şeker ölçümü yapsam dedim o şekilde anlaşılsa şeker yüklemesi diye birşey olmaz dedi gerçekten sana mantıklı açıklamalar yaptığında zaten ona göre hareket ediceksin eminim. Ayrıca artık o bahsedilen gibi rahatsız edici şekerli su değil. Bana Elmalı soda gibi bir içecek vermişti hastane. İçtim 1 saat sonra kan verdim sadece tokluğumu istemişti doktor. Ve şükür hiçbir problem çıkmadı. Ama sen bunu yapmadan şekerin olup olamayacağını bilemeyeceğin için ona göre tedavi de olamazsın o şekilde devam edersin ve kötü sonuçlanabilir Allah korusun. Uzun oldu belki ama başından beri şeker yüklemesine karşı olan ben bile yaptıranlardanım. Tabiki doktorumun açıklamaları ve aydınlatmasıyla. Doktor önemli bu durumda hiçbir şey bilmeyip bu konuda yorum yapan çevredeki insanlar değil. Sağlıkla kucağına al inşallah 😌🙏🏻