Yasemin58 hayır kendim istemedim. Ben en başından beri normal doğuma hazırlandım. Gebe okuluna gittim öğrendiklerimi uyguladım. Bende gebelik şekeri çıktı. Diyet yapıyordum sadece. Yediklerime az bi dikkat edince saten şekerim çıkmıyordu. Hiçbir muayenede sıkıntı çıkmadı. 39+2 de normal kontrole gittiğimde bebeğin kilosu 4200 görünüyor ve suyu fazlalaşmış denildi. Bu kontrolde çatı muayeneside yapılacaktı zaten hazırlıklı gitmiştim. Çatı muayenesi yapalım dediler yapıldı açılma yumuşama yok denildi. Bebeğin kilosuda fazla daha da artar beklersek zaten açılman yok çatın dar normal doğmaz bu bebek dediler. Sonra benim nişanım geldi. Nişan gelince suyun da gelirse kordon sarkar hastaneden eve yetişemeyebilirsin acil sezaryenle alcaz dediler. Açıkçası kabul etmezdim sezaryeni ama benden 15 gün önce arkaraşım doğum yaptı. 4 kilo dedikleri bebek 4 buçuk kilo doğdu. Arkadaşım çok zor bi doğum geçirdi. Rahmi yırtıldı dikiş tutmamış falan. Bana dediki mine sezarlen derlerse inat etme ki 4200 diyorlar benim gibi daha yüksek çıkarsa napcan dedi. Bende o yüzden sezarleni kabul ettim. Çok şükür hiçte pişman olmadım. Evet bebeğim 4200 denildi 3600 doğdu ama olsun 4 buçuğu geçkin bi bebek olsa napardım. Zaten boyum çok uzun değel çatım geniş değgl normal doğum için. Uzun oldu kusura bakma. Böyle açıklayıcı yazmak istedim. Çünkü kendimi sonuna kadar normal doğuma hazırlamıştım. Yemediğim hurmalar çıkmadığım merdivenler, açılma olsun riye girilen ilişkiler, yürünen yollar bilmem neler yapmadımki açılma sıfırdı. Sezarlen olcan deyince kendimi kötü hissetmiştim sanki doğurmayı başaramamış gibi. Ama artık öyle düşünmüyorum. Benim ve bebeğimin sağlığı için en hayırlısı neyse o oldu.