damlac öncelikle geçmiş olsun. Şuan 34+3 teyim. 5. 8. Ve 12. Haftalarımda kanamalarım lekelenmelerım oldu belım kasıklarımda cok agrıyordu. İlk etapta doktorum sağlıksız bir bebek duser ki düşsün zaten dedi müdahale etmedı. Kalp atışları duyduğumuz zaman tamam dedı korkma progestan kullan gece vajinal yoldan sabahları oral yoldan. Hatta ben kanama yaşadıgım zaman herkesın vuruldugu bu iğne piyasada yoktu ve vurulmadım. Doktorum da saglıksız bır gebelıkse tutundurmak ıstemeyız diyip gerek duymadı. Bilimsel yolla gidecegız ve düşük cogu zaman kotu bısey degıldır hatta vucudun kendını koruma yontemı, saglıklı birşeydir dedi. Cokda haklı. Saglıklı bir bebekse ilac yeterlı olacaktır dedı. ( tabı bu durum rahım , rahım agzı vs gibi başka problemlerı olmayanlar ıcın. Benım herseyım normalken kanama oluyorsa ve saglıklı bır bebekse tutunacaktır sogukkanlı ol dedı). Tam yoluna gırdı derken 16 yada 18. Hafta yalan olmasın bir daha az bır kanama gecırdım. Bu surecte rahımde kanama alanı hıc yoktu. Kanama olsa bıle progestan gecırıyor bıldıgım kadarıyla. Hatta agrılarım var diye istifa ettim okulumdan.
Ilk gebelıgım ve psıkolojik savaş vermek benı cok yormuştu. Cogu dersımde öğrencilerimden rica edip lavaboya gidip sürekli kontrol edıyordum. 🙈Şuan geriye donup baktıgımda dıyorum ki, binlerce kadın bunu yasıyor bende yasadım ve cok normal. Ve saglıklı ılerleyecegıde bellıymıs. (Bebekte sorun olmadıgı sürece) tam nedeni tespit edilemedigi icin “düşük riski” tanısı koyuluyor. Buda bir deneyim oldu benim için.
Muhtemelen bu tip kanamalar gebelikte yüzeye cıkan kılcal damarlar ve artan kan basıncından oluyor. Ve doktorumun dediği gbi bebegım tutundu.
Demem o ki lütfen soguk kanlı ol ve saglıklı bir bebekse tutunacagına inan. Bu surecte tabıkı hareketlerine dıkkat et cok yorulma. Psikolojini sağlam tut. Herşey yoluna eninde sonunda girecektir. Tekrar geçmiş olsun.
damlac