Merhaba kızlar, aylardır burada doğum hikayeleri okuyarak, forumda tatlı insanlar ile tanışarak geçirdiğim hamileliğimde hep kendi hikayemi yazacağım günü merakla bekledim😊🐥
Öncelikle nst günlerinden bahsedeyim, 36. Haftamızda ilk nst miz çekildi 39. Haftadaki nst ye kadar hiç ama hiç sancım çıkmadı 😊 Doktorum çatı muayenemde hiç açıklığımın olmadığını ama çatımın doğum için çok uygun olduğunu söyledi. 36-37-38 ve 39. Haftalarda doğumu kolaylaştırıcı ne varsa hepsini uyguladım🙈 Ahududu yaprağı çayı, ananas, squat, plates topu, merdiven inip çıkma... ama tüm bunlara rağmen oğluşum gelmemekte ısrarlı gibi geliyordu veya ben ona çabucak kavuşmak istediğim için zaman geçmiyor gibi geliyordu 😊 Neyse ki 39+5 olduğumda gece annemle oturuyorduk(annemle altlı üstlü oturuyorum gece uyuyamadığımda annemi çağırmıştım 😊) Plates topunda zıplıyordum aynı zamanda ahududu yaprağı çayını da içiyordum. Pıt diye içimden bir ses geldi ama anlamadım. Sonra lavaboya gittiğimde nişanımın geldiğini gördüm. Çok heyecanlandım. Anneme söyleyecekken o an suyum geldi 🙈 Ama ne sancım vardı ne ağrım. Annem hemen telaşla eşimi uyandırdı. Arabada meryem ana otunu annem suya koydu duasını okudu. Acile gittik acildeki ebeler 3 cm açıklığımın olduğu söyledi nst ye bağladılar sancılar çok hafifti. Bana yürümemi söylediler. Annem yanımda sancıları ayakta karşıladım. Ebe devamlı açıklık kontrolü yaptı. En son 7 cm olduğunda ben sancıları hissetmeye başladım öncesinde gülüyordum ebeler nasıl hissetmiyorsun diye şaşırıyorlardı 🤔 Bana ağrı kesici yaptılar birde rahim gevşetici ardından doktorumu çağırdılar ve beni çatala aldılar. Elimden geldiğince ıkınıyordum ama sancılarım 10-15 sn lik kısalıklarda geldiği için bebeğin doğması için yeterli olmuyordu 🤢Doktorum sağolsun çok sabırlıydı daima moral verdi 😊 En son ebe karnına bastığım anda ıkın dedi o an bebeğim geldi😊 Saat sabah 5:55 ti yaklaşık 2 saat hissedemediğim sancıların ardından doğdu bebeğim. Bebeğimi koynuma koydular o an sustu 🥰 Doktorum dikişlerimi atmaya başladı bebeğimi de hazırladılar. Benden önce bebeğim çıktı. Sonrasında ben çıktım. Kapı açılır açılmaz ailelerimiz gelmişti ama ben eşimi ve annemi gördüm her ikisi de gözleri dolu dolu ağlıyorlardı sevinçten 🥺Eşim alnımdan öptü ve baba oldum dedi o an çok başkaydı😭
Oğluşum 3750 gram doğdu çok şükür sağlıklı, şimdi yanımda ve dünyanın en güzel duygusu bu olsa gerek 😌 Rabbim isteyen herkese tez vakitte hayırlısı ile nasip etsin inşallah😊
@NaimeYilmaz