Happy_momyyy
Doğum yapalı 1 hafta oldu. Ama şimdi yazabiliyorum. Yüce Rabbimin hikmeti o kadar büyük ki..
Şimdi söyle başladı. Biraz uzun olucak hakkınızı helal edin. 💐 bebeğimin kilosu biraz fazla olduğu icin, doktorum cuma günü gelip yatış yapmamı söyledi. Bende cuma sabah aç karnına gittim ne olur ne olmaz diye, 8.30 da hastanedeydim. Doktorumun ekranında sıra fişi dolmuştur yazıyordu. Bizde kapının önünde beklemeye başladık. 9.20 de vizitten geldi sıra alın bakalım dedi. Sıra yok dedik bakın vardır dedi. Bir yandan sıramatikten sıra almaya çalışıyorum bir yandan da sekreter sırası bekliyoruz 45 dk öyle geçti. Adama dedim ki benim sıram gelmedi ama beni dogum icin yatıracaklar doktoruma sıra almak gerek. Adam da sıranızı bekleyin dedi. Bende genelde sinirli yapıya sahibim evet ama böyle sıra konularında 50 kişi olsun önümde beklerim sıramı. İlk defa sinirle beklemeden gittim acilen giriş yaptım. Oradaki bayan dr. şikayetin ne diye sordu bende anlattım. Bebeğin kilosu fazla olduğu icin doktorum cuma gelip yatış yapmamı söyledi dedim, kaç kilo dedi, 3800 görünüyor dedim, kadın 4 buçuğa kadar normal dogum oluyor dedi. Beni göndermek istedi. Çatı muayenesi yaptı, açıklık yok dedi. Ultrasona aldı. Suyun azalmış dedi de öyle yatırdı. Yoksa gönderecekti. Neyse, aldılar beni dogumhaneye propes i yerleştirdiler, nstyi taktilar beklemeye başladılar. Öğlen 12 de yerleştirildi iki saat oldu benim hafif hafif sancılar başladı. Ama nst de görünmüyor. Geliyolar gidiyorlar bakıyorlar sancı yok. Halbuki stajyer kızlar nst yi yanlış yere koymuşlar. Midemin üzerine koymuş. Halbuki sancıdan oluyorum ama çıkmıyor. Dr hanıma sordum ne zaman olur, sen sabaha kadar buradasın, sabaha belki dedi gitti. Ne bi açıklama ne bisey. Neyse bu kadının mesaisi bitti gitti. Yerine başka dr geldi. O dr da benim kalbimden geçirdiğim dr çıktı. Çok tecrübeli çok iyi bi dr. Geldi baktı ultrasonla sıvı azalması yok dedi. Bi yandan da beni rahatlatmaya çalışıyor. Kızım bu sancılar olucak dayan anne olmak kolay değil gibisine. Aradan yarım saat geçti çatı muayenesi yaptı, bisey söylemedi. Bekleyelim bakalım dedi 1 saat geçti geldi, artık 3 buçuk saattir cekiyorum sancıyı ve çok şiddetli sancılardı. Doktorum bana dedi ki, kızım ben senin çatını beğenmedim, bebekte kilolu zaten cok zor olucak bu sancılar ızdırap gibi çekilmez ben seni sezaryene alicam dedi. Normal dogum prosedürü uyguladık bu doğumdan para alamicam ama içim rahat etmedi dedi beni ameliyata aldı. Annem vardı yanımda annemde seker hastası benim basımda beklemekten su bile içmemişti zor bela annemi esimle yemek yemeye gönderdim. Sezaryen icin esimin imzası gerekiyordu, e hastanede anons edilmiş ama esim hastanede olmadığı icin beni geri götürüyorlardı, başka sezaryen bekliyor onu alalım dediler. Bende sordum kaç dk sürer 45 dk sürer dediler. Allah askına ben o kadar bekleyemem dedim esimi aramamışlar arasalardı hemen gelirdi diye ikna etmeye çalıştım oradakileri. Sağolsun ebe hanım esimi aradı, o da gizli numaraya kapalı, bende annemin numarasını verdim. Neyse bi şekilde ulaşmislar. Hemen gelmiş imzayı atmış. Ebe hanım bana diyor ki esin senden çok daha fazla heyecanlı. Sen 1 doğurana kadar o 9 doğuruyor ama çok güzel bisey dedi. Bütün hastane esimi konuşmuş o gün ☺️ Neyse ameliyat bitti dr bas ucuma gelip bana dedi ki, seni iyiki sezaryene almışım, bebeğin eli basının üzerindeydi, hem senin hemde bebeğin hayatı riske girerdi, çok riskli bir dogum olucakmis iyiki almışım dedi. Muhtemelen diğer kadın doktora kalsaydım ya yoğun bakımdaydık bebeğimle yada birimizden biri yada ikimizde yoktuk dünyada. O kadını Allahim ıslah etsin. 4 buçuk kiloluk bebeği dogurtturcam diye anneye de bebeğe de eziyet etti o gün. Ya onun hastasiydi bilmiyorum bi anne dogum sırasında hayatını kaybetti. Kimseyi o kadının eline düşürmesin rabbim. Neyse Allah’ıma şükürler olsun sağsalim aldım kucağıma. 🤲 sesini duyunca aglamayi koyverdim ben yanıma getirdiler görsün diye o kadar cirkin biseydi ki Allahim bu benim mi dedim 🤲 sonra beni yoğun bakıma aldılar iki saat yoğun bakimda kaldım ama nasıl soguk. Bildigin zangır zangır titredim iki saat boyunca. Daha anestezinin etkisi gecmememisken ameliyat yerinin acısını hissetmeye başladım. Cok kotu biseydi 😔 neyse aldılar beni odaya kapının önündeyken esim geldi askim askim benim iyi misin diye diye karşıladı beni ağlaya ağlaya teşekkür etti bana ... ekranda bebeğimizin doğdunu görünce basmış yaygarayı herkese sarılmış aglamis. Herkes imrenmiş ona keşke herkes bu baba bu es gibi olsa diye ❤️ Odaya geldiğimde titreme krizi geçti sıcağa geçince yerime geldim. Bebeğimi gösterdiler ağladım bu ne yaaa diye ☺️ İki gün hastane de kaldım iki gün boyunca esim eve gitmedi. Arabanın içinde uyudu gönderemedim eve gitmedi. İki gün sonra da benim dogum günümdu. Hastaneden çıktığım gün benim dogum gunumdu. Bi görseniz. Evi süslemişler, pasta yaptırmış esim. O kadar iyi moral oldu ki. Bi de hediye olarak ilk gün ki fotoğraflarımızdan tut son güne kadar ki bazı resimlerden derleme yapıp kalp şeklinde birleştirip bastırmış. İlk 3 gün sütüm gelmedi. Mama vermek zorunda kaldım. Esimde cok karşı çıktı. Biz bi öyle çatıştık ama şimdi cok şükür iyiyiz. Allahim Bebek isteyenlere aratmasın versin insallah. Bu tarifi olmayan bi aşkmış.. iki dk görmesem özlüyorum. Cok cok başka bisey. Allahim insallah sağlıkla büyütmemi nasip eder. 🤲 Allahim bu duyguyu tatmak isteyip tadamayan herkese en kısa zamanda nasip etsin insallah.