tugbaaaff bende de polikistik over var, kendimi bildim bileli kiloluyumdur, şuan kilom 90 falan 😅 doktorum sürekli kilo vermemi istedi ama insülin direnci nedeni ile çok zorlanıyordum kilo vermekte. Ne zaman hangi doktorun kapısı çalsam kilo vermelisin önce dedi. 3 senelik evliyim Nisan ayından beri çocuk düşünüyoruz, ve o tarihten beri korunmuyoruz. Benim doktorum hep dediki "pcos seninle ömür boyu gider ama bu kesinlikle çocuğun olmaz demek değil, bu kolay olur anlamına da gelmez. 30 yaş altında 1 sene korunmadan düzenli ilişki, 30 yaş üstünde 6 ay korunmadan düzenli ilişki sonucu bebek olmazsa tedavi uygulanır, o yüzden normal yollarla deneyin" diye yolladı beni. Temmuzun 15 inde adet gördüm (periyodum yaklaşık 55-60 gün arasıydı) eczacı bir arkadaşım bana "ovulasyon testi"ni önerdi. Ovulasyon döneminde olduğunuzu gösteren gebelik testi tarzı bişey. Düzensiz adet görenlerin kullandığı bir yöntem dedi. Ve ben "FLO" adlı bir adet takibi programı indirdim. Eski döngülerimin hepsini girdim ve program bana yaklaşık adet günümü ve ovulasyon tarihini söyledi. Programın dediği tarihte ovulasyon testini yaptım ve pozitif çıktı. Üç gün ard arda eşimle ilişkiye girdik ve hamile kaldım 😬 doktorumun yanına gittiğimde "adet dönemin herhalde tahlil istediğim için geldin değil mi" dedi. Hamileyim dediğimde doktor bile şaşırdı 😅 şuan 14 haftalık hamileyim. Birçok insan ovulasyon testi diye bir test olduğunu bile bilmiyor. Düzenli adeti olmayan insanların ovulasyon dönemini hesaplama şansı düşük olduğu için hamile kalma şansı da düşüyor. Ben etrafımdaki insanlara anlatmaya çalışıyorum. İmkansız diye birsey yok. Allah'ın vereceği herşeyin bir zamanı var sadece beklemek lazım.