baharclk Kızlar basina gelen varmi yada tanidiginda olan. Gebelikte ogrenen veya cocugu dogunca ogrenen kalbinin delik oldugunu. Yegenimin kalbi delik cok kotuyum ya yeni ogrendik. Nasil bisey bilen varmi zararlari ne tedavisi varmi. 3 yasinda yegenim hala konusmuyor.
baharclk NaimeYilmaz Uç yasina gelsin bi demisler onceden suan belli degil, ameliyatla duzelen bisey yani riski varmi peki ameliyatinda acaba 😔
NaimeYilmaz baharclk bu dediğim 6 yıl once oldu cok fazla hatırlamıorm ama hep iyiydi. Eğer detaylıca aydınlatmadıysalar mutlaka başka doktorlarada gıtsn kalp bu ihmale gelmez
Retina Kalbi delil olup yıllardır bilmeden yaşayana var.yeğenimde hamileyken delik dediler sonradan kapandı.3,5 yaşında knşması yavaş psikoloğa götürücez
baharclk Retina kendi kendine kapansa keske sizin gibi, benim yegenimde 3.5 iste konusmuyor ya seslendigimizdede bakmiyor pek kendi kendine oynuyor öyle kimseyle iletişim kurmuyor, ondan mi acaba sizde yavas diyorsunuz,
Retina baharclk otizm şüphesi olabilir yada kulak problemide olabilir.bizimki az konuşuyor ama sorunca pek cevap yok yarın doktora götürecez otizm şüphesi var gibi tabi otizmin bir sürü çeşidi var kafada soru işareti kalmaması için bi götürün uzmana bence.isme tepki vermeme göz kontağı kuramama geç knşma en bariz belirtileriymiş🙁
baharclk Eymirinannesi kiloyla bağlantılı olduğunu bilmiyordum kapanabilme ihtimali bile güzel çok sanslisiniz
GkeCanKaran baharclk bnmde doğuştan kalbim delikti.ama bunu hemen anlamamışlar 2-3 yaşlarında anlaşılmış.koştuğum zaman çabuk yoruluyordum.bazılarında morarma olurmuş.ama bnde morarma yoktu vucudumda.damla kullandım bi süre geçmedi.en sonunda 8 yaşındayken istanbul haseli hastanesinde açık kalp ameliyatı oldum.şuan 26 yaşındayım ama o zamanları hatırlıyorum.hatta bnm damla kullanırken 2.delik açılmıştı.ondan snra ameliyat dendi.şuan çok şükür iyim.sadece arada çarpıntılarım oluyor.bazende çabuk yoruluyorum.en son doktora gittiğimde hiç bir sorun yoktu ve şuan 19 haftalık hamileyim ☺☺ İnşallah sizinkiside çabuk geçer.
baharclk GkeCanKaran 😓 insallah insallah gecer bizimde ne guzel allah sağlıkla bebeginize kavuşmayı nasip etsin
GkeCanKaran baharclk kiloyla alakalı değil.ne kdr erken yaşta ameliyat olursa o kdr çabuk geçer.20 yaşından sonra riskli diyorlar bizzat kendimde yaşayıp gördüğüm için.
Marallll baharclk benim halamın kıZınında delikti küçükken ameliyat oldu şimdi iki çocuğu var hemde normal doğurdu korkmayın bişey olmaz yama yapıyorlar canım Allah büyük dermanı olmayan dert vermez konuşmamasıda normaldir onla alakası yok çok duyuyorum ben geç konuşan ondan bişey olmaz