Marayy Düzelir kardeşim; benim eşim önceki evliliğinden bi evladı olduğu için 3 sene cocuk istemedi. 29 yaşındayım bu arada .
Tam istemeye başladık eşimin değerleri sigara ve kilo yüzümden iyi değildi
Benimle ilgili düzenli dr a gittiğim için problem yokken annemin erken menepoz girdiğini bilmiyordum ve bi anda yumurtalıklarım tembellik etmeye başladı. Çok çalışıyordum. Yorgundum iyi beslenmiyordum
Eşim artık istediğinde ikimizdede problem oldu. Eşim 3 ay da toparladı benim değerlerim bozuldu o sırada;
Alle Klinik Dr larımız çok doğru takip ve hızlı tedavi ile aynı ay adetim sonrası tedavimizi başlattı.
Düzgün ve omegadan zengin Alkali beslenmeye başldık.
İlk ay moralim öyle bozuktu ki rahmim istenilen uygun tüp bebek seviyesine gelmedi. Yaşayan ölü gibiydim. Üstüne bide en yakın arkadaşım kazara gebe kalmıştı ve bebeği istediklerinden emin değillerdi Bedenim güçsüzdü.
2. Ay Folic asit D vitamini Alkali beslenme ve iğneler ile 2 si kaliteli 3 yumurtam gelişti. Ben de kabullendim eşimi affetmesemde (3 sene oyaladı beni) bi süreliğine ona olan hiddetimi öteledim. İnandım sakince drlarımız ne dedi ise birebir yaptım: beynimi bedenimi kandırmak için Seratonin salgılansın diye bol bol kahkaha attım.
Altunizade Acıbadem hastanede toplandı (Başarı oranları çok yüksek Drlarımızın çalıştığı Tek embriyoloji ünitesi) ; 2 embriyo elde edildi 1 tanesi 4. Gün sperm kalitesizliği sebebi ile gelişimi durdu. (Bu arada embriyoloji en iyi şekilli düzgün spermler ile döllüyor yumurtaları)
Burda embriyoloji kliniğinin özen ve düzeni Sperm ve yumurta kalitesi kadar başarıda en büyük faktörlerden; kimi hastanın 13 yumurtası oluyor 7 si döllenip embriyo oluyor 5. Gün embriyosuna 2 tane kalıyor belki kalmıyor bile.
Bizim 2 yumurtadan 2 embriyo olustu bi Tek embriyomuz kaldı onuda ısrarla transfer ettirdik, yarın 36 haftalık olacağız.
Oldukça sağlıklı normal bi gebelik geçirdim. Sıkıntılarım da oldu belki ama şimdi bebeğimizi bekliyoruz
Herşeyin başın moral ve inanmak.
Gebelik öncesi doğurganlık ve üreme beslenmesi ile ilgili liste ekledim linkte bulabilirsin.
https://imgyukle.com/i/EsHOOc
https://imgyukle.com/i/EsHXAe