MATA Öncelikle herkese mrblar.🤗🙋♀️24 günlük olduk... Hamileligim çok güzel geçti.Bulanti,kanama v.s olmadı riskli değildi diye bütün işlerimi hatta kaynanam in Ablam in işlerini bile yapıyordum. <Ablam bu arada eltimde oluyor aynı zaman da 😊>kontrollerime düzenli gidiyordum . 2. dogumum diye tecrübeliydim .Sürekli hareketliydim oturmuyordum asla bir oğlum da var 2 yasinda istekleri bitmeyen ana kuzusu bir çocuk beni tuvaletin kapısında bile bekler o derece kopmayan yememe içmeme dikkat ederdim öğlen uykularımi yapardım beden temizligime dikkat etmeme ragmen enfeksiyonum vardı çok kaşıntı ve akintim oluyordu doktorum bana hangi ilacı verdiyse yaramıyordu asla kremler sadece bir kaç gün kaşıntıyı durdururdu.Neyse öyle böyle 32. haftamda nts çek bakayım dedi baktı iyi dedi 2 hafta sonra gel dedi bayram di bayram izinleriydi derken bir ay sonra gittim 😁kontrole muayenem iyi geçti nts de sancim çıkmadi git 2 hafta sonra gel dedi, artik son aylar da çok zor uyumak , yemek yemek ,gezmek artik hayat durdu benim için evde çok sıkılıyordum. 😑 35.haftalikta sancılarım başladı bende seviniyordum sancılarım olur acilmamda olur diye yürüyüşler sıcak suda oturup banyo yapmalar merdiven inip çıkmalar neler neler yapıyordum açılma olsun diye ☺ 37.hastalıkta kontrole gittim doktorum bebek kanala inmiş 3 hafta içinde doğumun olacağını söyledi . gunumden once nişan, suyun gelirse beklemeden acil e gel dedi son haftalarım da hafta da bir oldu kontroller kendi sancılarım oluyordu hemde çok şiddetli ama nts de çıkmıyordu bnde tedirgin oldum nasıl olur benim hissetiğim ağrılar neyin nesi peki dedim doktorum dedi nts bizim için cok-da önemli deil sen hissediyorsan o daha önemli dedi 19 eylul persembe sıra aldım gittim doktorum yoktu baska birine almistim sira bana gunun geçtiğini sancılarım olmadığını söyledi c.tesiyada pazar gelip acilden yatisini yap doğumunu başlatalım bundan sonrası tehlikelidir dedi . ben com gerildim eve geldim eşime anlattım kabul etmedim kendi doktorum 20 eylül cuma gece polikinligine sira vardı hemen sıra alıp gittim bir şey demedim onunda ne diyeceğini merak ettim oda gayet sakin bi sekilde iyi dedi sancıların ufak ufak var çatı muayenesi yapamamıştı yapmicakmisiniz diye sordum oda bu sancılar açılmaya yetmez dedi 23 eylul yanı pazartesi gel yatisini yapım dedi . gönderdi çok heyecanlandım korktum karmakarışık duygular icerisindeydim bu arada bu son kontrolumde doktorum bebeğin böbreğinde genişleme olduğunu söyledi ben şok oldum bir süre kendime gelemedim bunca zaman bir tek olumsuz bir şey duymamıştım oğlumla ilgili son gün böyle bir şey duyunca çok üzüldüm Eşime devlette doğum yapmayacağımı zaten sancılarım yok açılmam da olamayacagi oğlumu riske atamam dedim özel hastanede sezeryan olmak istedigimi söyledim .Ama istemedi sana güveniyorum yaparsın sen güçlüsün ilk oğlumuza nasıl yaptıysan saatlerce geceyi gündüz ettiysen yine yaparsın dedi güç verdi bana kendime geldim biraz eve geldik duş aldım oğlumu yatırdım bnde yemek yedim tv izledim . 23.eylül pazartesi sabahına uyandım çok heyecanlıydım kahvaltımı yaptım < ilk oğlum da aç acına gittim ve 2 gün aç susuzdum tecrübesizlik buna denirdi > kahvaltı bitti duş aldım 2 rekat namaz kildim annemi aradım doğuma gidiyorum bn sende hazırlanır gelirsin diye meryem ana otunu suya koyup öyle çıkmasını istedim çok faydasını da gördüm onuda burdan Allah razı olsun paylaşmışlardı kızlar böyle birşey olduğunu açılmaya yaradini yazmışlardı bnde denedim kız kardeşimi aradım inşikak süresini okumasını istedim bn dogumdayken , geldik hastaneye oğlum eşim kayinvalidem ile sabah 9.30 da doktor muayenesi kan vermeler işlemler derken saat 13.30 oldu doğumhaneye girdim sekreter imza falan istedi benden , eşimden ; oğlum eşimin@ kucağın da bn ona baktıkça gözlerim doluyordu bana yanaşmıyordu hiç tuvalet kapısında beni bekleyen oğlum o an beni görmüyordu çok duygulanmıştım ağlamamak için zor tuttum kendimi öptüm gittim arkama baka baka arkamdan hiç ağlamadı seviniyordum bari bn yokken ağlamaz diye hazırlandım önlüğünü giydim muayene ettiler ebelerde uzandım yatagimasancılarıma baktılar bi süre yeterli deildi verdiler suni sancıyı biraz en başta etkilenmesin saat 2.30 falan oldu başladı sancılar tanrım dayanamıyorum çıldıracaktım dogumum uzamasından korkuyordum sancilara dayanamam diye gelip kontrol ediyorlardi acilmam cok guzel gidiyordu ama oğlusum sabirsizdi önceden kanalda olduğu için 6 cm ile catala ciktim 17.30 da kesiklerle doğumum oldu yoksa bebek yirtar dedi daha fazla bekleyemicek diye ebeler cıktı kar imin 8üstüne bastırdı bebeği itiyordu benim ıkınmam kuvvetsizlesti artik sancılar beni çok yormuştu çünkü kesiklere ragmem oglum yırtmıştı yinede 2.3 dikiş attılar kesik dışında kesikte kaç tane dikisim vardı söylemedi ebe dikisim bitti bebeğimin Tahir im muayeneside bitti giydirildi ebe bana gösterdi ilk oğluma Çok benziyordu abisinin tıpkısıydı beni tekerlekli sandalyeye oturtup oğlumu da ebe getirdi odamıza gittik . . . benim hikayem böyle ilk oğlum 23.eylül 2017 sabah 07.30 da doğdu zeynal abidin im 2.oğlumda 23.eylül 2019 akşama doğru 17.30 da doğdu Tahir im ikiside aynı günde doğdu bu arada uzun du baya hakkinizi helal edin benim cok hoşuma hidiyir dogum hikayelerini okumak doğumdan sonrada kaldırmayıp okuyorum hala . 🤗☺ sormak istediklerinizi aklınıza takılanları sorabilirsiniz herkese hayırlı doğumlar dilerim .Rabbim iki sancıca kurtarsın inşallah 🤗
1miniginannesi MATA Allah analı babalı büyütsün 😊hayırlı sağlıklı uzun ömürlü olsunlar... Allah bekleyenleride sağlıcakla kurtarsın lohusasınız dua edin bizede az kaldı🤗
Esrabrhkl MATA bende ikinci normal doğumumu yaptım gerçekten normal gibisi yok kızım 2 buçuk aylık oğlum 2 yaşında. Allah uzun ömürler versin
AynurOncul MATA Allah analı babalı büyütsün inşallah. Merak ediyorum Ebenin üzerinize çıkıp karnınız bastırması çok acı verici mi? Doğum Sonrasında bastırdığı yer sizi rahatsız ediyor mu acaba
17022020 MATA Bende çok istiyorum normal doğum yapmayı Adana dayım elimden geldiğinde son ana kadar sabretmeyi düşünüyorum inşallah yapabilirim 🙏🏻 Rabbim sağlıkla büyütmenizi nasip etsin 🥰
Oap_12 Gigigigi önce tam öğrenip sonra bilmişlik taslayin. Ayrıca kadının bi çocuğu olmuş. Önce bi gözün aydın denir. Insikak süresi doğumu kolaylaştıran bir duadır. Ha nts ha nst anlayan anlıyor yani. Hemen hata çıkarmak peşine düşmeyin.
MATA Gigigigi Gigigigi bayan sen istersen git bi araştırma yap öyle gel konuş inşikak süresi doğum yapan kadın için suya okunup içirilir kolay doğum için, ayrica nts , nst anlamadıysan benim sorunum deil seninle alakalı birşey benim hikayemede daha fazla bir şey yazmayın lütfen .
MATA Esrabrhkl çok teşekkürler rabbim kimsenin ciğerini yakmasın, gerçekten öyle normal dogum ap ayrı bir şey sezeryan i yaşamadım nasıl bir sey bilmiyorum ama normal dogum o kadar güzel bir şey ki çok çekiyorsun ama doğduğu an herşeyi unutuyorsun 😊
MATA AynurOncul teşekkürler, evet benim karnıma bastıran ebede iri yapiliydi inanılmaz ağrıyordu karnım ama o olmasa kendi başınıza bebeği çıkaramazsınız . doğumdan sonra ise karnım ağrıyordu ama ondan deildir bence ya suni sançının etkisi diye düşünüyorum sonuçta canından can çıkıyor hiç kolay deil ağrılar illaki olur .
Bahri80hatun Oap_12 haklısın canım ben de yazacaktım ama duygularıma tercüme oldun insanlar mutlulukları baltalanmaktalar zevk alıyorlar herhalde
Sebogelin MATA Allah analı babalı sağlıklı hayırlı evlat etsin. Bende 2.doğumumu bekliyorum. İlk doğumunuza oranla nasıldı ikinci doğum? Daha kısa daha kolay oluyor diyende var tersini diyende siz ne dersiniz?
MATA Sebogelin saol hayirli evlatlar olurlar inşallah 🤗 evet değişiyor kişiden kişiye göre benim ilk doğumum uzun sürdü.19 saat Şancı çektim zorlandım ilk doğumda , 2. doğumum 4 saat falan sanci cektim kolay oldu doğumum.
sindirellaaa MATA Hayırlı evlat olsunlar, Allah bağışlasın 😊 İlk doğuma göre bu normal doğumunuzda bi fark oldu mu size göre? Dikişler, sancılar vesaire...
MATA sindirellaaa teşekkürler 😊 . Ilk doğuma göre sancıları az çektim uzun deildi yani ama dikişlerim ağrılarım aynı oldu ilk dogumumda dikişlerim açıldı enfeksiyon kapti 2 ay anca kaynadı kendi kendine 2. doğumda ise bir çocuğum olduğu için ne yata bildim nede kendime bakabildim hala öyle yim dikişlerim ağrıyor ve galiba yine enfeksiyon kapmış
Mucize_istiyorum22 MATA allh anali babali büyütsün adıyaman merkezdemisin canım adiyaman kadın doğumda yaptın dimi dogumunu
Anm MATA gözlerim dolduu gercekten benimde bir oglum var 13 aylik, 2inci gebeligim. bende doguma giderken böylemi olucak diye gözümün önüne geldi.. Anali babali büyüsüner🥰🥰