Yesimgcl Merhaba anneler dogum iznim 32haftamda alicam buda 28 kasima denk geliyo ama okadar cok yoruldum ki artik ise gitmeye gucum kalmadi hamilelik sıkıntılarını biliyosunuz anlatmama gerek yok uzancak ayagimi uzaticak dinlenicek yerim yok molam bile yokki biyere gidip 1saat uyuyim artik takatim kalmadi dogum izninden once rapor alip erken cikan oldumu yani ne yapabilirim erkenden cikmak icin zaten dogum iznimden sonra da calismiycam yillik iznim yok malesef daha once kullanmistim heyet raporu verirlermi bana onuda bilmiyorum
latrodectus Yesimgcl ben cok darlandigimda 1 haftalik rapor aldim doktorumdan. o sekilde zorlandiginizda mola verebilirsiniz
Sym_ Yesimgcl ben de 10 gün öncesinden rapor aldım. Cumartesi günü de 32 hafta raporumu almak için gideceğim. Doktorunuza zorlandığınızı söylerseniz Yardımcı olacaktır.
Semrabor Yesimgcl canım doğum izninden sonra çıkıcaksan yasal haklarını doğum paranı alamazsınki şartlar arasında doğumdan sonra çalışıyor olman var eğer çalışmayıp onu almayacaksan hiç beklemene gerekte yok haftanı neden rapor alıyorsunki
Sweetblonde88 Yesimgcl benimde aynı 28 Kasım son su an 10 gün raporluyum. Gün sayıyorum. Ara ara alıyorum böyle.
Yesimgcl Sym_ zorlandigimi soyledim ama 32haftada rapor vericem dedi soylemek istedigimi anlamadi galiba
Sym_ Yesimgcl benimki 25 den beri ne zaman istersen yazalım yorulma diyordu hep 🤔 anlamamış olabilir açık açık isteyin bence.
Yesimgcl Sym_ en cok kac gun yazabiliyo acaba yani ben 32 haftama kadar istiyorum cunku bel bacak agrisi bitiriyo beni evimde dinlenmek istiyorum sureklide bi saglik problemim oluyo kum döküyorum
Senemunlu Yesimgcl 40 gun senelik rapor hakkiniz var diye biliyorm . Parca parca alabilirsiniz bence sonra 32 de cikicksnz sonucta . Eger 40 gunu gecmisse heyetten almanz gerekck
Sym_ Yesimgcl senede 40 gün rapor hakkın oluyor ama tek seferde Tek hekim en fazla 10 gün yazabiliyor sonra kontrolde tekrar uzatman gerekiyor raporu benim bildiğim kadarıyla. Bu sınırların dışına çıkacaksan heyet raporu gerekli.
lisansli_Mom49 Semrabor bende Doğumdan sonra çalışmayacağım Doğum parasını alamazmıyım ona göre boşa gitmesin ne kadar daha sigorta çalışsa yararlanırız Peki
Yesimgcl Semrabor o nasil oluyo dogum izninden sonra cogu kisi cikiyo ve parasini aliyo kendim cikarsam sadece issizlik parasi ve kidem tazminati alamam diye biliyorum
Sedahatun Sweetblonde88 37 de ayrılmayı planlıyorum ben benim de 28 Kasım son. 32. Haftadayım şimdi Perşembe çalışabilir raporu alacağım inşallah, zorlanmaya başladım hafiften
Semrabor lisansli_Mom49 ilk şartı zaten direk sskdan bakabilirsiniz doğum parası alınabilmesi in kişinin hala aktif şekilde çalışıyor olması gerekmektedir.
Semrabor Yesimgcl hayır canım öyle değil doğum parası almanın şartlarına bak işine devam ediyor olman lazım şöyle olabilir iş yerine söylemezsin çıkıcağını rapordan sonra işine devam edersin 1 ay çalışırsın yapamıyorum der çıkarsın mazeretli o ayrı işten direk çıkarsan doğum parası almaya hak kazanmıyorsun
Sedahatun Yesimgcl benim arkadaşım çıktı son maaşını aldı sadece, alman için doğum iznine ayrılman gerekiyor. Sonrasında istersen ücretsiz izin(6ay) hakkını da kullanabilirsin ücretsiz izin bitince de işe başlayabilirsin ben böyle biliyorum
Zeyzeykrt Yesimgcl niye kendin çıkacaksın ki doğum rapor süresinden sonra işyeri 6 ay ucreysiz izin vermek zorunda istemwzse işyeri çıkartır tüm haklarını da alırsın hatta işsizlik parası bile
Senemunlu Burcinss 32. Haftan ne zamansa o zamana kadar normal rapor alabilirsiniz 5 6 gunluk. Sonrasnda rapor alirsanz eger dogmla ilgili olmamasi gerekiyor yoksa devlet parasini aliyor.
Bahargulu Ben 37 kadar calistim bazen zorlandim bazen evde olsam zmanin nasil gectigini can sikintisiyla gcerdi bide markete calisyorum hep ayak ustunde rabbim sabir sabir ver diye calistim ve son 8 gunum kaldi insllh izne cikcam