Deletedmom099 azizeguneyy valla bizde öyle deli para gidiyodu eşim normalde çok içmiyo beraber içerken çok içiliyodu kahveyle muhabbetle şimdi 3 günde bir paketi anca bitiriyor o rahat ettik 😂
Selinsu Bettka cok teşekkür ederim canim Allah hepimize bebislerimizi sağlıklı kucagimiza almayi nasip etsin🙏❤
Ozgesn Bende 8+5 im ama içiyorum maalesef geçen hafta kokuya karşı tiksinme oldu ama sadece 1 hafta sürdü sonrasında tekrar içtim bırakmak istiyorum ama olmuyor insallah bırakırım ☹️☹️
[silindi] Esmeray_Emine yok canım ne sıkıntı olacak deli misin soruya bak hele ? Ha su içtin ha sigara sıkıntı olur mu hiç 😅😅😅
Serenay113 azizeguneyy nikotin kana karışan bir maddedir ve bebeğini kanınla beslersin :) yani ciğerle, dışa üflemeyle bir alakası yok. Günde bir tane dahi icildiginde bebeğine nikotin gönderirsin . Tercih tabiki annelerin
ZAsk azizeguneyy Evet ama sigara kandaki oksijeni düşüyor., demir bağlamayı artırıyor. Maalesef bebek için bu yazdıklarım zararlı. Bende 23 yıl içtim hamilelikte bıraktım. Seni de tebrik ederim 😀
Dmrbebek Tgcehalil 30+1deyiz canım içiyorum hala bırakamadım 3e kadar düşürdüm sonra yine artırdım 15tane falan içiyorum ama bırakmayı hala düşünüyorum ama yapamıyorum 😔
Smnl Hamileyken sigara içen anneleri anlayamıyorum kusura bakmayın. Çok büyük vebal. Yahu sağ yanıma yatmıyorum iyi beslensin diye soluma yatmaktan solum çürüdü. Bu nasıl bir rahatlık , bir şey olmaz di mi diye sormuş birisi hiç mi internete yazıp araştırmadınız. Çift çizgiyi gördüğüm anda bıraktım sigarayı. Çocuğum olmasını geciyorum. Emanet ya emanete zehirleyerek mi bakıyorsunuz. Doğduktan sonra yanında sigara içilmesine müsaade edecek misiniz? Bilmiyorum ama hiç bir şey hiç bir bagımlılık ondan daha değerli değil bence
Merve43 azizeguneyy Çok yanlış bi düşünce sigara dumanı ciğerlerinden emilip kana karışıyor içindeki bütün zehirler kana geçiyor ve plasenta bu zehirleri süzemiyor geçiriyor. Hamilelikte sigara kullanımının bebege etkilerini bi araştırın. Kendi vücudumuzda bile mesane kanserinin mide kanserinin nedenleri arasında ilk sıralarda yer alıyor sigara. Sigara dumanı mesanemize de gitmiyor ama kansere neden olabiliyor
azizeguneyy Merve43 ben etrafımdaki insanların sigara içtiği halde bebeklerine bişey olmadığından bahsediyorum bacım
Meltemkeskin İlk öğrendiğimde idrak edemediğim için 1 hafta günde 2-3 tane yarım yarım içmiştim. Ama keseyi gördükten sonra tamamen bıraktım. 2-3 tane bi derece ama 15 taneyi nasıl içiyorsunuz inanamıyorum. Tercih hakkınız olsaydı sigara içen biri olmayı ister miydiniz? Bence istemezdinz. Ama bebeğe bu tercih hakkını vermiyorsunuz. Doğuştan bağımlı olarak dünyaya geliyor. Yapmayın nolur onlar daha masum bir bebek.
Dtny Hamileyken sigara içen kadınların bebekleri daha az kiloyula doğuyor bu kanıtlı bir bilgi ve doğuncada yüksek oranda üst solunum yolu hastalığı yaşıyorlar.Emzirirkende çok tehlikeli direk süte geçiyor.. Sevgili anne adayları en az 1 sene içmeyin Lütfen bırakın !
Tgbkpl You tube da sigara dumanının bebeği nasıl rahatsız ettiği ile ilgili bir video var izleyin ve vicdanınızı sorgulayın..
Beybitooo Ben sigara yüzünden erken Doğum yapıp bebeğimi kaybettim bebeği etkilediği kadar Rahmi ve plasentayi da etkiliyormuş hatta plasentaya giden damarlarımdan bir tanesi erimişti ve bebek az besleniyordu doktorum bunuda sigaranın yaptığını söylemişti pişman olmamak icin içmeyin derim ama tabiki bebekte tercihte sizin 😊
Arin42 @Tgcehalil hamile oldugumu öğrendikten 1 hafta sonra sigaradan bir tiksindim değil içmek yanimda bile kimse içmiyordu.cok şükür 7 aylik olacagım hala ağzıma sürmedim, inşallah bir daha da sürmem.