Kızlar merhaba bugün şeker yükleme testi yaptırdım sabah sonucu öğleden sonra doktoruma gösterecektim ki çıkmış Bi sonraki randevum haftaya pazartesi beklesem bişe olur mu yoksa yarın mı sormalıyım bilgisi olan varmı☺️
    Sbl_U birşey olmaz zaten aç kalabiliyorsan sorun olmaz e nabızdan sonuçlarını görebilirsin istersen at buraya bakayım bende yaptırdım Perşembe günü
      _12222 enabızda halen görünmüyor görünce atayım o halde
        Sbl_U laboratuvarı ara sana mail atılsın. Sonucu görürsün.
        Sbl_U Canım sonucunu at. Ben sana tek tek anlatiyim. Gebelik şekerim var ve bu konuyu çok fazla araştırdım. Şekerin varsa diyet listesi bile yazabilirim sana 😅😅
          Lindam teşekkür ederim şeker yoksada at diyet listesini fazla kilo almayalım 😂
            ekara

Sbl_U

Sabah 08:00 / 09:00 ( en geç )

Haşlanmış 1 yumurta
            Sınırsız salatalık domates
            Yoğurt
            Şekersiz çay veya yağsız süt
            5 adet zeytin
            Kibrit kutusu kadar peynir
            Çavdar ekmeği veya tam buğday ekmeği (Doğuma dek beyaz ekmek Yok. Eğer biraz yüksekse sonucunuz ara ara beyaz ekmek yiyebilirsiniz.)

Ara Öğün
            1. 2 tam ceviz ve bir bardak süt
            2. Bir yeşil elma + süt
            3. Bir kase Yoğurt
            4. 1 mandalina
            ( Günde 3 kez ana yemek 3 kez ara öğün yenir bunlar örnek ara öğünlerde. Ara öğünler ana öğünden 2 saat sonra yenir.)

Öğle sebze yemeği yerseniz akşam muhakkak etli yemek balık yemeği tavuk yemeği gibi proteini yüksek besinler tüketilmeli.

Öğlen ve akşama uygun yemekler

Tavuk çorbası
            Fasülye nohut yemekleri azar azar yenir
            Karnıbahar ıspanak brokoli gibi sebze yemekleri serbestçe yenir
            Güveç
            Köfte
            Kavurma
            Bulgur vs vs

-Pirinçle yapılan patatesle yapılan yemekler kesinlikle yasak
            - Ekmek, makarna, pasta, kurabiye, börek gibi un ile yapılmış bütün gıdalar
            - Mısır gevreği
            - Çikolata, şeker, bisküvi, bal,reçel gibi tatlı yiyeceklerin hepsi
            - Pizza, hamburger vb. fast food ürünler
            - Meyve suyu
            Yasak 🚫

** Yoğurt hergün yenmeli şekeri düşür.
            **Turşu kefir ayran şekeri düşürücü ve dengeleyici etkisi var
            ** üzüm incir karpuz kavun gibi meyvelerin şekeri çok yüksek. Onlar yerine mandalina nar yeşil elma yenebilir. Yarım muz yenebilir.
            ** günde en az 2 tl su içilmeli
            ** şekeriniz yüksekse haftanın bel günü 30 dk yürüyüş etkili şekilde düşürür.
            **salata yeşillikler sınırsız.

Lindam çok teşekkürler liste için.. Bir şey sorabilir miyim size? Akşam kan şekerim açlık 71 tokluk 103 çıktı. Çok mu düşük, düşük olması bir risk yaratır mı bilginiz var mı?
                07052019 açlık çok çok iyi maşallah 👍🏻 Toklukta da sıkıntı Yok.
                Açlık normal değerler 70 ile 90
                Tokluk. 70 ile 120
                  Lindam ayy çok sağolun içim rahatladı.. Biraz enerjim düştü, bebeğin hareketlerinde de azalma var. O yüzden endişe ettim ama içim rahatladı şimdi 🙏🏻🙏🏻
                    07052019 yok yok hiç korkma hatta sizin açlık değeriniz çok çok iyi Benim genelde açlık tokluk ikisi de 90 civarı çıkıyor. Ama arada kaçamak yaparsam 110’a çıkıyor yokluğum 🙈
                      Lindam sizin de gayet iyi kaçamağa rağmen 110 çok iyi değil mi😊😊 sağlıkla doğursak yavrucakları başka bir şey istemiyorum hiçbir şeyde gözüm yok valla
                      Benim açlık düşün çıkıyor 50-60 civarı tokluk 90 110 arası
                      Ara öğün de yapıyorum ama anlamadım bı türlü