Seliin Kızlar ben bu uygulamayı aslında 5. Haftadan beri kullanıyorum gizliden gizliden tüm yazılanları okuyodum özellikle son haftalarda doğum hikayelerinin inanılmaz faydası olduğunu düşünüyorum 😌 20. Haftama kadar bol bulantı ve kusmalı bir hamileliğim başladı eşimin iş sebebiyle ailelerden uzakta çok zorladı beni sürekli halsiz ve bitkin kalıyordum bişey yiyip içemediğim için. 9, 10, ve 12. Haftalarda kanamalarım oldu küçük çaplıda olsa. Kanamanın küçüğü büyüğü olmaz her zaman tehlikeli bir durum olarak söyledi doktorum o yüzden kusmaları devasa büyüten ben bebeğimin var olduğunun bir belirtisi Allah’ın bana bir işareti olarak görmeye başladım ( çünkü o haftalarda tekme hissedemiyosun ne yazık ki) progestan fitiliyle yatarak sürdüm bu sürecimi. 20. Haftadan 28. Haftama kadar balayı dönemi dedikleri zaman dilimine geçiş yaptım gerçekten de öyle olduğunu düşünüyorum ben daha dinç dinamik her istediğimi yapıp gittiğim bir zamandı ayaklarımıda ki ödem hariç😇 eşim futbolcu benim onun kampları başlayınca ben kayınvalidelerin yanında kalmaya başladım. Allah razı olsun her zaman üzerime titrediler asla haklarını ödeyemem. Sıcaklar beni çok yordu bu yıl bana sıcakların daha fazla olduğunu düşündüm hep 😂uykusuzluklar başladı beraberinde sinirlilik tabii. 32. Haftaya geldiğimde lökasitlerimin çok yüksek olduğunu nstdem de sancıların çıktığını söyledi doktorum ve tekrar benden evde sürekli İstirahat istedi inanın benim için çok zor oldu yatmayı çok seven biri değilim. Bulunduğum yerle gittiğim doktor arasında şehir farkı vardı ve o da iki saati buluyordu. Eşim farklı şehirde ben farklı geçirdik son aylarımızı burda asker polis veya benim gibi olanların hikayelerini her zaman hem ağlayarak hemde yalnız olmadığıma sevinerek okudum her gün yeterki bizim sağlıklarımız yerimizde olsun gönüllerimiz bir olsun bana yeter dedim. Ara ara hamilelik hormonlarından mı bilmem onu suçladığım iş değiştirmesini istediğim zamanlar bile oldu ben çok hırçınlaştım siz yapmayın kızlar 😄 kimse böyle olsun istemez çünkü.30. Haftamda hastane çantalarımız hazırdı çok araştırdım sordum ne lazım diye. Asla son haftalarınıza bırakmayın çünkü yataktan kalkmak zor gelebiliyor ve asla çok erken sakın onu alma bunu yapma diyen hurafeleri dinlemeyin bir defa o günden oluyo ve siz bir daha o güne geri gelip o heyecanı yaşayamıcaksınız, alın yapın bu da benden size tavsiye❗️32 den sonra fazlasıyla korktum olduğum yerde en az 5 doktora çıktım belki kafama yatarda burda ailelerin yanında daha rahat doğum yaparım diye ama ne yazık ki kendi gittiğim doktorda ki o güveni ve ilgiyi asla görmedim . Acil durumda acaba yetişir miyim korkusu başladı haliyle. Ama Allah kararlıyor herseyi sakın stres yapmayın kızla. 32 33 34...37. Haftaya kadar yata yata geldim. Moral olarak çok iyiydim sadece bebeğimin sağlığı yerinde olsun diye dua ediyordum eşimin yanında olmayacağını bilmek bile beni zorlamıyordu. Benim enfeksiyonunum bu süreç içinde ne kadar çok fitil krem ilaç kullansamda geçmedi birde bebeğe bulaşma ihtimalimi düşündükçe beni fazlasıyla endişeleniyordu. Asla doğumdan korkan biri olmadım hatta normal doğum yanlısı oldum çünkü kadınların fizyolojik yapıları bunu gerektiriyodu fakat araştırmalarım sonucu normal doğumda enfeksiyon bebeğe bulaşma ihtimali daha fazla oluyormuş ve bunun yanına mantar enfeksiyonumda eklendi. Mantar enfeksiyonu herkesde olur deyip geçmeyin kızlar benimkini doktor çatalda botikonla bi aletle tabiri caizse avuç avuç temizledi ben bile kendimden tiksindim ve doktor derin o kadar incelmiş ki az kalsın patlıyormuşsun bu arada doğumun başlasa ve dikiş gerektirse tutmaz deyince beynimden vurulmuşa döndüm ve kendi kararımla şansımı daha fazla zorlamayarak 38+3 e doğum için gün ayarladık. Son günleri geçirmek daha zor bence kızlar zaman asla ilerlemiyo gibi geliyor hayal kurmaktan kendini istesende alamıyorsun ultrason fotoğraflarına bakıp bir sürü şeyler düşünüyorsun harika heyecanlar dediğim zamanlar diyebilirim. Mesafe olduğu için bir gün önceden yatışım yapıldı. O akşam o kadar çok ter artım ki 24 yıllık hayatımda böyle bir şey görmedim 😂 bir dakika bile uyumadım ve doktoruma arayıp nolur ilk ameliyata beni alın dedim her zaman sezeryanı doğum değil ameliyat olduğunu düşünmüşümdür. Ve öylede yaptı doktorum 9.20 gibi girdim ameliyatıma. Çok araştırdığım için başıma neler geleceğini çok iyi biliyordum ve asla da korkmuyordum akşamki heyecanım o kadar çok gitmemiş ki ameliyathaneye indiğimde bile sürekli terledim☺️ Epiduriel sezaryen istedim ben bebeğimi herkesten önce ilk ben görmek istedim iyiki de öyle yapmışım. Bende sadece bebek çıkartılırken ve dikiş yapılırken kusma istediği geldi ama merak etmeyin o an hemen müdahale ediyorlar serum takıyolar ve 5 saniye içinde geçiyor. Prensesimi bana gösterdikleri an hayatım boyunca eşi benzeri olmayacağı bi sahne olarak kalıcak gözümde nasıl güzel bir duygu ve tarifsiz bir duygu anlatamam kızlar ve o an diyorsun ki değer herşeye değer bunca zorluk bu kadar güzel bişey içinse herseye için hamdolsun Allahım. Bu kadar mucizevi bir olayı tattığım için çok şükür Rabbim isteyen her kadına bunu nasip etsin inşAllah. O olmadan önce nasıl yaşıyormuşuz klişe söz vardır ya inanın onu milyonlarca kez katılıyorum. Bambaşka bişey.. 3 ekim 9.38 de 38+3 te emanetimiz olarak geldi dünyaya yavrum. Dün hastaneden taburcu olduk bugün sarılık sebebiyle küvete alındı güzel kuzum yarın Allah’ın izniyle taburcu olmayı diliyorum. Allah hepinize yardımcı olsun 🙏🏻 Tavsiyelerim; • olabildiğince dinlenin ve her günün tadını çıkarın • bolca uyuyun çünkü gerçekten sonrasında olmuyormuş • hastane çantanızı sona asla bırakmayın çok ağırlaşılıyo • ben 18-19 kilo aldım kendinizi kilo konusunda kasmayın asla da abartmayın boy indeksinize göre ortalama bişeyler yapmaya çalışın sonrasında gidiyor nasılsa • hastaneye giderken 3 valizle gittim 🙈 ben yaptım siz yapmayın gereksiz şeylerle doldurmayın • 2 tane 10lu setiniz ekstra 3 zıbın 3 4 tane ağız silme bezlerinden 3 ince 1 kalın battaniye bulundurun • göğüs ucu olayı da aynı çatlak gibi kişinin fizyolojik durumu elverişliyse çatlamaya ne yapsanız fayda etmiyo ben 1 ay önce lanonin ve zeytinyağı sürmeye başladım şuan yara içinde ve kanıyo bu sizi korkutmasın dünyanın en güzel bağı onu emzirmek katlanılıyo acıya • yanınızda mutlaka ev yapımı kayısı suyu veya hoşafı bulundurun inanılmaz hızlı gaz çıkartıyor • süt sağma makineniz mutlaka olsun manuel veya elektrikli seçim size kalmış ama ne olursa olsun mama en en en son çözümünüz olsun sizden ilk gelen sarı sütünüzden faydalı onun için hiçbir şey yok • onun sizden başka hiç kimseye ihtiyacı yok o yüzden hiç kimseyi dinlemeyin şu öyle olmaz böyle olur diyen çok bilmişlerse katı gözükün izin vermeyin kırılmasından korkmayın sonra bu sizin aleyhinize olur • ben yanıma giderken 5 6 takım gecelik pijama vs aldım hepsi giyilmiyor elbette ama mutlaka 3 tane olsun ekstra bir durum çıkmadığı sürece 2 gece kalınıyor ama kanaman sızabilir terleyebilirsin bunları düşünerek 3 hatta 4 bile alabilirsiniz gecelik mi pijama mı diye sorarsanız 3 akşam kaldım ben pijama diyorum 🙋🏻♀️ • doğum için şansınızı fazla zorlamayın ben iyili normal doğum diye diretmemişim bebeğimin boynuna kordon dolanmış ve geliş pozisyonu sıkıntılıymış doktor istesende olmazmış zaten dedi o yüzden hayırlısını isteyin her zaman net olmayın diğer çözümlerede açık olun • Şunu ye süt yapar bunu yap iyi gelirleri de fazla abartmayın en en önemli şey su unutmayın 3 4 litre mutlaka için !!! Aklıma gelenler bunlar kızlar merak ettiğiniz olursa seve seve cevaplarım hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin rabbim bi avaz da alın meleklerinizi 🙏🏻
elifzeynebinannesi Seliin canim ya, oncelikle hayirli olsun, o kadar ayrintili ve guzel anlatmissinki, nerdeyse akilda soru birakmamissin, Allah razi olsun, Rabbim anali babali, saglikla buyutsun insallh..
Seliin elifzeynebinannesi teşekkür ederim canım, Allah seninkinide sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🤗🌸
busra-mutluanne1 Seliin gözünüz aydın olsuun🐥 rabbim hayırlı uzun ömürler nasip etsin evladınızla inşallah🥰
Sibel_Basargan Seliin canım benim saglıkla büyüt inşallah yavrunu, bende çok normal Doğum istiyorum ama hep hayırlısını dilemek lazım
Seliin Sibel_Basargan dediğim gibi kesin olma kararlarında doktorunla orta yol aramaya çalışın sadece hayırlısıyla sağlıklı olması için dua edin sezeryanda anlatıldığı gibi zor değil içini ferah tut😉🤗
Misskokulumm Seliin Allah bağışlasın canm ben de perşembe günü zorunlu sezeryan olucam bebeğimin boynuna kordon dolanmış normal doğumda risk yaratır dedi neden spinal değil de epidural tam olarak farkı ne merak ediyorum
Boncuk23 Misskokulumm ben de bu farkı merak ediyorum bilgi sahibi olan arkadşalar varsa faydalanmak isterim
Burcumcum Misskokulumm iğnenin yapıldığı omur açıklığı farklı oluyor diye biliyorum Google amcaya sorun orda daha detaylı bulursunuz😂 yanlış bilgi vermek istemem ama spinal daha iyi diye duymuştum onu da belirteyim 😉
Seliin Misskokulumm bildiğim kadarıyla iğnenin vuruluş yeri farklı ve etkisi farklı tam net bi araştırma yapmadım ben epidüriel istediğim için ☺️
Aysegulll94 Yaaa banada doktorum geçen hafta alttan muayene yaptıgında normal doğum olcak dedi çatım müsait bebek pozisyonu olması gerektiği gibi bı problem yok dedı. Bugun gittiğimde doktorum cumaya kadar sancın gelmezse cuma sana sezaryan günü vericem dedi ama ben normal doğum istiyorum inşallah ozaman kadar gelir gelmezsede hayırlısı sezaryansa olcam artık ne kadar korksamda ☺️ Sizinkide Allah analı babalı saglıkla büyütmeyi nasip etsin, çok guzel anlatmışsınız Teşekkürler🙏☺️
Miramm2601 Aysegulll94 neden suniyle başlatmayı denemiyorlar normal istiyorsan sen mi istemedin yoksa önermediler mi
Ervam2019 Seliin Rabbim güzel bebeğine uzun ömürler versin sizede ona bakacak sağlıklar versin inşallah 🙏🏻🙏🏻 Heyecanla okudum yazını peki sezaryen sonrası sütün hemen geldi mi 🤔🤔😊
Seliin Ervam2019 ay inşAllah canım çok teşekkür ederim darısı şeninde başına 🤗 sezeryan sonrası asla zor değil sadece dirayetli olmak lazım evet canım çok şükür ve maşAllah diyeyim. Fakat her kafadan ayrı ses çıktığı için şuan yara içinde ama geçecek 😌
hilalyavuz Seliin Tebrik ederim hayırlı evlat olsun inşallah sağlıkla büyüsün prenses 😍🌸 sarılık da geçip gitsin hemencecik taburcu olursunuz inşallah 🤲🏻🥰