@Herkese merhaba
Ben aslında İstanbul’da yaşıyorum ama doğumum dün sürpriz şekilse İzmir’de gerçekleşti. (İzmir’den İstanbul’a gelin gitmiş. Burda ailesi olmayan, çok güzel dostlara sahip biriyim aslında)
33 haftanın başında doktoruma gittim ve muayene oldum, herşey iyiydi. Tek sıkıntı idrar yolu enfeksiyonum vardı ve bunun içinde aynı gün iğneye başlamıştım. Doktorumdan izin alarak araçla İzmir’e konferansa geldik eşimle. Buraya kadar herşey normal.
Konferansın 2. günü otelde kahvaltımı yaptım, odama geçeyim diye düşünürken asansörde suyum gelmeye başladı. Neye uğradığımı şaşırdım. Su mu başka şey mi anlayamadım hatta. Ve doktorumu aradım. O da en yakın hastaneye gidip kontrol yaptırmamı söyledi. Balçova’da olduğum için 9 Eylül Üniversite hastanesine gittim. Tahliller, testler, kontroller derken ‘evet, suyunuz gelmiş. Bebeğin ciğerleri için iğne yapacağız. Sonra doğumu başlatacağız. Yalnız yeni doğan yoğun bakımda yerimiz yok’ denildi.
4 saat süremiz var. Hastane, doktor, yoğun bakım arayışı derken İzmirli bir arkadaşımın tavsiyesiyle Kent Hastanesi’nde Şebnem hanıma geldik.
Kontrollerde açıklığım yoktu ama suyum gelmişti ve bu bebek için enfeksiyon riski demekti. Normal doğum hayalleri kuran ben şimdi sezeryan olacaktım. Fotoğrafçı, hastane çantası, logusa geceliği vs herşey hikaye arkadaşlar. Siz ne plan yaparsanız yapın boş. Bebek istediği zamanda, istediği şekilde, istediği yerde dünyaya geliyor. Ve önemli olan tabi bebeğimin sağlığı.
21:21 de ismini İzmir’den alan oğlum Deniz Mavi dünyaya geldi. 2080gr, 45cm deki oğlum henüz 33+2 haftalık. Buraya tamamen hazırlıksız geldik. Ama İzmir’deki dostlarımız sağolsunlar. Hemen bize gecelik, elbise vs getirdiler. (Hoş şuan küvezde olduğu için kıyafet istenmedi) Siz organik elbiseler alın, yok süsü böyle olsun dersiniz ya hepsi boş.
Onu kucağıma alayım sağlıcakla diyorsunuz bir noktadan sonra.
Genel anestezi yapıldığı için onu görememiştim ben. Doğduğunda ağlamış, çişini bile yapmış. Kendime geldikten çok sonra onu yoğun bakımda ziyaret ettim.
O kadar küçükki aman Allahım. Kucağıma alamadım, ten tene temasta bulunamadım. Uzaktan uzağa baktım sadece.
Şuan küvezde. Kendi kendine oksijen alabiliyor. Serumla besleniyor. Bir süre hastanede kalması gerekecek. Doktorumuz enfeksiyon riskinide düşünerek hareket etmek istedi. Bugün sadece 5 dk yine uzaktan uzağa izleyebildim. Onunla konuştum. Onu sevdiğimi söyledim. O küçücük gözlerini açtı ve bana baktı. Onu orada görmek çok acı. Yanında ağlamadım, hisseder diye. Ama çok sevdiğimi defalarca söyledim. Denizim, Mavi’m sen İzmir’den aldın adını, burada doğmak istedin, biz de seni burada karşıladık. Çok kalma orada olur mu? Evimize gidelim, senin için aldığımız beşiği henüz kurmadık ama olsun, olmadı ben seni koynumda uyuturum.
Şimdilik sütüm gelmedi. Ama korkmuyorum. Sen küvezden çıkana kadar sütüm gelecek ve seni koynumda uyutacağım.
Denizim, oğlum için dualarınızı eksik etmeyin teyzeleri. Ve unutmayın siz plan yaparken hayat size kıs kıs güler. Sağlık sağlık sağlık. Tek duanız bu olsun. Gerisi hikaye.
    sevgilihayyam Allah bağışlasın size. Bir şey soracağım suyun nasıl geldi azar azar mi birden mi? Benim bugün 5 6 damla kadar geldi sonra kesildi sancim var ama düzensiz korkuyorum bebek enfeksiyon kapar diye
      sevgilihayyam en kısa zamanda kucağında olsun bebeğin canimm. ne kadar güzel anlatmışsın çok doğru ufak tefek şeyleri planlıyoruz ama hayatın başka planları olabiliyor. bırakalım biraz dağınık kalsın ama dua edelim bolca. oğlusun senin gibi bi annesi olduğu için çok şanslı bence. çok güçlü çok olgun. hayat hep gülsün oglusuna ve bi an önce sağlıkla gelsin kucağa canım benim 😍
      sevgilihayyam 33+4'üz biz de, bizimkinin de adı Deniz olacak çok duygulandım okurken. O kadar haklısınız ki insanlar ne boş şeyleri takıyor. En önemlisi sağlık bu dünyada, inşallah oğlunuz sağlıkla çıkar ve evinize dönersiniz hep beraber😊🙏🏻 Allah analı babalı büyütsün geçmiş olsun.
      sevgilihayyam canım benim insallah en kısa zamanda küvözden çıkar kucağına sımsıkı alır sararsın❤️ Hayırlısı olsun Allah evladını sana bağışlasın 🙏🏻🙏🏻
      Aglayarak okudum insallah yakin zamanda kucaginiza alirsiniz yavrunuzu. Rabbim sifa versin . Sizde cok guclu bir annesiniz 🙏🏻
      sevgilihayyam oğlunuz Deniz Mavi de İzmir gibi inatçı ve savaşçı olacaktır eminim. Sağlıkla en kısa zamanda kucağınıza alacaksınız umarım 🙏🏻🙏🏻
      sevgilihayyam Rabbim bi an önce kavuşmayı nasip etsin canım 🤲🏼 Sen güçlü bir annesin ağladığını göstermemişsin o senin geldiğini hissetmiş gözlerini açmış maşallah inşallah en yakın zamanda kavuşur annesinin koynuna yakışıklı Deniz 😍❤️
      sevgilihayyam ahh ne kadar duygulandim, ne kadar aglamak istedim bunlari okuyunca 😔 benim oglumda 34.haftasinda en hazırlıksız zamanimda dunyaya geldi. Öyle küçüktü ki inanin ameliyathanede aglamaktan helak olmustum. Benim oglumunda cok fazla oksijen sorunu olmadi, normal sartlarda 1 hafta kalıp kuvozden cikacakti ama, bi anomaliyle dunyaya geldiği icin 1 aydan fazla bekledim onu. Her gun kuvozunun basinda, 10 saniye daha kalabilmek icin hemsirelere defalarca yalvardım. Çok zor gunlerdi. Herkesin odasi suslu puslu, bebek aglamalari geliyordu. Bizim odada çıt yoktu ve beşiği bostu... Çabucak kavuşun insallah🤲
        sevgilihayyam
        Mavi, bir renkten daha fazlası..
        Sonu olmayan bir gökyüzü
        Umut dolu bir Deniz 💙
        Çok etkilendim hikayenden çok güzel yazmışsın ☺️ Sağlıkla sıhhatle yuvanıza kavuşun inşallah 🤲🏻🧿☺️
        sevgilihayyam allah saglikli uzun omur verdin insallah duzelip evinize gideceksiniz ben inaniyorum bu arada post kaybolur sonradan belki ama kuvezde cikip eve gidince bana yazarsaniz mutlu olurum
          sevgilihayyam Rabbim yavrunu sağ salim evine götürmeyi nasip etsin canım benim 🙏🏻 Çok güzel anlatmışsın. Tüm bunlar geçip gittiğinde senin ve yavrunun mücadelesini anı olarak anlatacaksın ve o sapasağlam yanında olacak inşallah. 💕 Dualarımız seninle ve tüm annelerle🙏🏻 Allah kimseciklere evlat acısı göstermesin.
          zehradem 1 bardağı geçti mi diye sordular bana. Ve bende bardaktan boşalırcasınaydı. Tüm pantolon boydan ıslandı