Merhaba, hayırlı cumalar. Ben bişey sormak istiyorum 9 haftalık gebeyim dün belimde sağlı sollu iki tane kırmızı çatlak çıktı bacaklarımın iki tarafındada birer tane var. Daha çok erken değilmi çatlaması için. Vücudum sıkı ve etim serttir neden böyle oldu anlayamadım. Tecrübesi olanlae yazabilirmi acaba, teşekkürler şimdiden 💕
Çatlak için çözüm, lütfen..
Ben lokman hekim aktardan catlak yagi diye karisim yag aldim.3.ayliktan itibaren kullaniyorum hic catlak olmadi.icinde kakao yagi,badem yagi bir suru yag cesidi var.20 tlydi
Hatta ablam da gebeliginde kullandi.sezeryan olmasina ragmen karninda hic iz yok 🙄
Aliss_36 o biraz da genetik ama daha da ilerlememesi için mutlaka bol su ve nemlendirme. Bebek yağı, sarı kantaron yağı, zeytinyağı önerenler oluyor. Ben mustelanın çatlak kremini almıştım bir de indirimden avakado yağı ve shea yağı alıp kullanıyorum evde daha öncesinden niveanın vücut yağı ve jojoba yağı varmış onları bitirdim hangisi elime gelirse yani. Kuru yağ gibi olanları vücut daha güzel emiyor o yüzden bence zeytinyağından uzak dur günlük hayatta hiç konforlu değil. Hindistancevizi yağı da kullanabilirsin. Ama çatlayacağı varsa da çatlar maalesef. Hele de sıkıysa etin esneme payı az oluyor. Ve mutlaka az kilo almaya çalış. Uygulama yaparken de basen baldır bel göğüslerine bile sür sadece karnına sürüp geçme.
Aliss_36 9 haftalıkken çatlayan hiç duymamıştım açıkçası. Talihsizlik olmuş. Ah şu genetik sebepler 🤦🏻♀️ 29. Haftamdayım henüz çatlağım yok ama olmayacağı anlamına gelmiyor tabiki 🤷♀️ Bu sebepten bebe yağı + Frei öl çatlak yağlarını kullanıyorum.
Benim annemde de çatlama olmuş. Ben de hindistan cevizi yağıyla nemlendiriyorum kendimi sürekli ama genetik diyorlar bakalım bekliyorum şuanlık bişey yok 🤷🏼♀️
gercekten bu catlaklara cozum yok, belki az olmasini saglayabiliyoruz kullandigimiz kremlerle,yaglarla...12-13 haftadan beri lierac krem kullaniyorum, kac kutu bitirdim yine de catladim...haa cok fazla catlagim yok belki kullanmasam ne hale gelecektim onu bilmiyorum ama keske hic olmayaydi 😬😬
- Düzenlendi
Aliss_36 tatlım ben estetisyenim hiçbir çözümü yok doğumdan sonra ancak spor biraz toparlar ama yok yani yağdı kremdi hiçbiri fayd etmez düşünki poşet yırtılıyor onu kremle yağla yapıştırabilirmisn deride tıpkı böyle deri yurtılıyor hiçbir krem düzeltmez doğumdan sonra işlemler yapılması gerekiyor çatlak düzenleyici cihazlar la veya cerrahi işlem yapılması lazım ondan hiç boş yere paranı harcama doğumdan sonra spor yap ve güzellik merkezine git çatlak önerici cihazlarla tedavi ol ❤️